RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 541, Martijn, Els en een Miss Mi Amigo

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Martijn mag nu Radio Director toevoegen aan zijn CV.
  • Is Els ook een krak in hitweetjes?
  • En toen werd Pascale Platel een Miss Mi Amigo voor één dag.

Een nieuw naamplaatje aan het bureel van Martijn

Martijn Zuurveen

Bij RadioCorp, exploitant van de Nederlandse radiostations SLAM! en 100% NL, is Martijn Zuurveen aangesteld tot Radio Director. Zuurveen was de afgelopen twee jaar al eindverantwoordelijk voor de programmering van 100% NL. De afgelopen maanden vervulde hij deze rol tevens ad interim voor SLAM!. In de nieuwe rol van Radio Director is hij eindverantwoordelijk voor alle audiocontent van beide radiozenders evenals de programmering van de TV stations SLAM!TV en 100% NL TV. Martijn Zuurveen werkte eerder bij diverse Nederlandse radiostations als dj, producer, sidekick, coach, regisseur en eindredacteur.

Een West-Vlaamse (radio)krak in Hit hit hit Hoera

‘Hit hit hit hoera’ is een muziekquiz, gepresenteerd door de gepatenteerde radioveteranen Frederik Geeroms en Serge Hadermann, wekelijks te zien bij MENT, iedere donderdag om 21:00 uur; met herhaling op zondag om 16:00 uur. De quiz combineert de nostalgie van classics met hitweetjes. Deze week is één van die kandidaten net iets bekender dan anders. Dan toch in radioland. Els Bollaert (boven links op de foto) presenteert immers zowel bij de Kortrijkse internetradio Quindo als bij de Brugse ziekenomroep Zenith een programma. Vorig jaar werd ze nog verkozen tot ‘Krak van Zedelgem’, een organisatie van de Krant van West-Vlaanderen. Op radio-activiteiten overal te  lande, is ze steevast terug te vinden mét haar fotocamera in de aanslag of in de Facebookgroep ‘Radio in Vlaanderen en Nederland’.

Van het strand gesleurd om Miss Mi Amigo te worden

Pascale Platel in Vive La Vie

Actrice Pascale Platel werd ooit als vijftienjarige verkozen tot Miss Mi Amigo, zo vertelde ze gisteravond verrassend aan het begin van de zomerse talkshow Vive La Vie bij Carl Van Nieuwkerke op één. Het gebeurde in Zeebrugge, tijdens een Mi Amigo-kustactie op het strand. “Er durfde niemand deelnemen aan die verkiezing. Ik was met vriendinnetjes aan het spelen op het strand. We werden echt van het strand gesleurd, in onze bikini. Op het podium mochten we doen wat we wilden. Het eerste wat in mij opkwam was het liedje ‘Leaving On A Jetplane’, dat ik vanbuiten kende. Ik zong het uit mijn hart en werd winnares. Ik won twee jeansbroeken met wijde pijpen, een blauwe en een witte.” Het verhaal zal wel kloppen, maar wat Pascale wellicht niet weet is dat ze die zomer – 1977, volgens onze Mi Amigo-archieven – slechts één van de vele Miss Mi Amigo’s werd. In zowat elke badstad werd immers telkens een andere miss verkozen. Al heeft Pascale, van wie zonet het boek ‘Schoonnijd’ verscheen, achteraf zeker niet slecht geboerd voor een miss-van-één-dag.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 540: Q-Hotspot, Radio Star, DAB+-codes

Qmusic mag dan wel geland zijn in Oostende, het gevreesde brievenbusplassen blijft gelukkig uit. Wil Lees verder

Blad 539: NRJ, Kathy Lindekens, M fm (audio)

One down, five more to go for NRJ Stage. Het had weer zo mooi kunnen Lees verder

Blad 538: Radio Recliner, NPO 3FM & Bonanza

Het is zover: het eerste radiostation waarvan alle deejays in een rusthuis wonen.Nieuw opleidingsproject voor Lees verder

Blad 537: CIM, fietsverkeer, TROS FM en Jelle

Radio gaf meer dan ooit de nodige zuurstof en ontspanningPartners gezocht voor radioverkeersbulletin voor fietsersMet Lees verder

Blad 536: DAB+, Aether en JUKE (video)

• Gedrukt en digitaal, over de mooiste geschiedenis die er is, die van de radio. Lees verder

Blad 535: RWL, Radio Report en Jurjen

Berichtje uit eigen huis om mee te beginnen. Trouwe fans van de dagelijkse uploads bij Lees verder

Blad 534: Xavier, Eregalerij en Leen

Xavier krijgt hulp van petekind in de televisie-keuken van VIERHet is nog even wachten, maar Lees verder

Blad 533: Mi Amigo, PROS en SLAM! (video)

Beter dan het origineel: de Mi Amigo Top 50Ruimer dan weleer: het terras van Radio Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x