RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 539: NRJ, Kathy Lindekens, M fm (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • One down, five more to go for NRJ Stage.
  • Het had weer zo mooi kunnen zijn, die Zomerfeesten in Zwalm.
  • Als je 65 bent, dan valt bij de VRT (meestal) onherroepelijk de hakbijl.

Annelies won het eerste NRJ-tuinoptreden

Tot 9 augustus kun je dankzij NRJ STAGE elke week de line-up volgen van één of meerdere festivals die jongeren zo hard missen. Zo hoor je deze week ‘de podia’ van Les Ardentes, Woo-Hah, Cactusfestival, Rock Zottegem en Mad Cool Festival Madrid. Veel livemuziek en festivalbeleving. Elke week kan je ook je eigen festival winnen in je eigen tuin. De eerste winnares was Annelies Fleurbaey (foto) uit Wenduine. ​​​​​​​Annelies zag haar tuin in Wenduine omgetoverd tot een festivalterrein voor haar eigen bubbel. Milo Meskens gaf er een privéconcert, gevolgd door een DJ-set van DJ Gascar. Als je volgende vrijdag graag Noémie Wolfs en DJ Gascar verwelkomt in uw tuin, schrijf je dan nu in via nrj.be.

M fm hield Zomerfeesten in veilige radiobubbel

Op zondag 5 juli zond radio M fm van 14:00 tot 18:00 uur, het tijdstip dat normaal de Zomerfeesten plaats vinden in de tent van vzw De Bolster in Beerlegem, de Digitale Zomerfeesten. De favoriete Bolsternummers werden gedraaid en een pak Vlaamse artiesten kwamen aan bod voor een babbel zoals Bart Herman, Herbert Verhaeghe, Micha Marah, Elvis, Luc Steeno, Gary Hagger, Petra, Margriet en Celine Hermans, Eveline Cannoot, Christoff en Filip Dhaeze. De show werd gepresenteerd door Chriske De Patron, Guy De Clercq en Tine Jacobs. Techniek werd verzorgd door Rudy Van Zele en ondersteund door Dirk Van Brabant. Medewerkers, directeur, diverse personen werden voor de micro gehaald en in hun bubbel verrast mijn fijne muziek. De artiesten gaven een blik achter de schermen van hun ‘corona’-periode.

VRT stuurde Kathy Lindekens (65) met ‘verplicht pensioen’

Eén van onze favoriete radio-dames (is niet gelijk aan Radio Madammen), en één van de mooiste stemmen ooit op de Vlaamse radio, Kathy Lindekens (65) ging vorige week met (verplicht) pensioen. In het collectieve geheugen is ze onder meer bekend van het programma ‘Van kattenkwaad tot erger’ op Radio 1 als oprichtster van ‘Kom op tegen kanker’. Ze buigt zich het liefst over jongeren die een loopbaan in de media ambiëren, stelde jeugdredacties samen en trok jonge stagiaires aan. Na 42 jaar verliet ze de VRT met frisse tegenzin. Lindekens, die als pas afgestudeerde vertaler-tolk meteen bij de openbare omroep terecht kwam, was ook lange tijd de enige vrouwenstem in de sportuitzendingen. Gelukkig zegt ze zelf: “Ik zal nog jongerenconsulent blijven, met pensioen of niet. En ik zal mijn best blijven doen voor anderen”.

° RadioVisie sprak met Kathy Lindekens in 2004 (foto bovenaan)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 538: Radio Recliner, NPO 3FM & Bonanza

Het is zover: het eerste radiostation waarvan alle deejays in een rusthuis wonen.Nieuw opleidingsproject voor Lees verder

Blad 537: CIM, fietsverkeer, TROS FM en Jelle

Radio gaf meer dan ooit de nodige zuurstof en ontspanningPartners gezocht voor radioverkeersbulletin voor fietsersMet Lees verder

Blad 536: DAB+, Aether en JUKE (video)

• Gedrukt en digitaal, over de mooiste geschiedenis die er is, die van de radio. Lees verder

Blad 535: RWL, Radio Report en Jurjen

Berichtje uit eigen huis om mee te beginnen. Trouwe fans van de dagelijkse uploads bij Lees verder

Blad 534: Xavier, Eregalerij en Leen

Xavier krijgt hulp van petekind in de televisie-keuken van VIERHet is nog even wachten, maar Lees verder

Blad 533: Mi Amigo, PROS en SLAM! (video)

Beter dan het origineel: de Mi Amigo Top 50Ruimer dan weleer: het terras van Radio Lees verder

Blad 532: A.J. Beirens, Zomerhit en CIM

A.J nog één keer in de nacht. Straks bij webradio KL85Samen aftellen naar Zomerhit, om Lees verder

Blad 531: Muziek, A.J. en Bruzz (audio)

Echte zoektocht naar een lied, of zomaar bezigheidstherapie?A.J. Beirens nog één keer in zijn geliefde Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx