RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Blad 535: RWL, Radio Report en Jurjen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Berichtje uit eigen huis om mee te beginnen. Trouwe fans van de dagelijkse uploads bij Mixcloud, kunnen sinds vandaag sneller genieten van de rubriek ‘Het is vandaag…’, waarin radioprogramma’s van weleer (meestal uit de rijke zeezendergeschiedenis), een nieuw leven krijgen. In plaats van om 06:00 uur, kan u nu reeds vlak na middernacht terecht voor deze dagelijkse portie nostalgie.

Nationale trots wordt muzikaal ondersteund door RWL

Nu het op 11 en 21 juli aanstaande moeilijk wordt om uw nationale gevoelens in groep op straat te uiten, kan u gelukkig rekenen op de steun van bijvoorbeeld eventradio RWL die op beide dagen zorgt voor de muzikale leeuwen- of tricolore output. Op 11 juli worden Nederlandstalige liedjes gedraaid: van 00:00 tot 07:00 uur en van 19:00 tot 24:00 uur non-stop in de moedertaal. Van 07:00 tot 11:00 uur is er ‘RWL op Vlaamse wijze’. Luisteraars kunnen Vlaamse platen aanvragen via de website: de Facebookpagina of via email. Om 11:00 uur brengt Patrick Durant een Vlaams hitdossier en om 12:00 uur volgt de ‘Vlaamse hemelse lijst’. Vanaf 13:00 uur presenteren Jean-Paul en Rie de Nederlandstalige ‘Top 100 aller tijden’. Op 21 juli is er de Belgische dag. Te beluisteren via RWL-eventradio. (TB)

Het offshore radio verhaal in nieuwe hoofdstukken

In het nieuwe ‘Radio Report’ van juni 2020 staat Hans Knot uitgebreid stil bij het overlijden van A.J. Beirens op 25 juni 2020. Met heel veel mooie herinneringen uit de indrukwekkende mediacarrière van deze volbloed radiomaker. Verder is er de prachtig retro-artikel, waarin wordt teruggekeken naar de jaren ’70, geïllustreerd met een exclusieve foto (bovenaan), over Ronan O’Rahilly die na een lange stille periode, opnieuw boven water kwam dankzij Andy Archer en Dennis King. En er is een mooi verhaal over de ’35th Anniversary Offshore Reunion’ in 2002. Uiteraard er is nog meer, heel veel meer zelfs. U komt er vanzelf achter als u deze nieuwe editie (juni 2020) van het International Radio Report hier bekijkt. (Mediapages)

Radio Veronica: Waar hangt het bordje ‘Uitgang’?

Het gaat niet goed met Talpa. De medeonderneming van John de Mol krijgt corona-klappen. En het gaat ook niet goed met Radio Veronica, onderdeel van Talpa. Logisch gevolg; er moet bezuinigd worden. De tabula rasa was aangekondigd. Zij die vertrekken, struikelen haast over elkaar om het pand te verlaten. Dennis Hoebee kondigde vorige week al zijn vertrek aan, hij wordt nu gevolgd door Jurjen Gofers (foto). “Het is wel zo, zoals je ouders vroeger zeiden: Ik ben niet boos, ik ben alleen teleurgesteld. Ik vind het gewoon heel erg jammer, maar zowel Veronica als ik gaan op naar nieuwe dingen.” Gofers werkte sinds november 2011 bij Radio Veronica.


Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx