RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 524: Guy D., BBC en Giel B.(video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

We zitten al een tijdje in ‘het vak’, zo’n kleine halve eeuw, en toch botsen we af en toe op een een bijzonder berichtje. Iets dat we eigenlijk hoorden te weten, maar om één of andere reden was dit niet het geval. Of wist u dat de Aartsengel Gabriël de patroonheilige is van de radio, en Clara van Assisi de patroonheilige van de televisie? Meer weten? Heidi Van Rompuy vertelt u hier hoe die heiligen aan hun functie zijn gekomen.

Pensioengerechtigde leeftijd. Alleen het woord al…

Sommigen in-de-iets-meer creatieve sector zitten er niet op te wachten. En toch moesten ze, omdat ze bijvoorbeeld voor de overheid werken, of bij een bedrijf dat daar veel mee te maken heeft. Met pensioen gaan dus. Neem nu Guy De Pré (foto bovenaan). Als producer bij Radio 2 moest hij stoppen eind mei 2019 wegens 65 geworden. En hij mocht ook zijn zondagse programma ‘De Pré-Historie’ opbergen. Maar na drie maanden ‘vakantie’ zat hij al terug achter de microfoon tot aan de zomervakantie. En dit jaar gaat hij zelfs door tot eind juni… op vraag van Radio 2. Door de coronacrisis loopt het opstarten van de zomerprogrammatie vertraging op. Op zondag 28 juni hoor je het oldiesprogramma een laatste keer voor de zomerstop. (TB)

Corona kwam even ‘goed’ uit, maar niet voor lang

De BBC heeft een regeling voor vrijwillig vertrek uitgewerkt om 125 miljoen pond te besparen. Dat is onder meer nodig om de impact van de coronacrisis en het wegvallen van tv-licenties door gewijzigde regelgeving te compenseren. Hoeveel van de ruim 22.000 personeelsleden zouden moeten vertrekken, is niet duidelijk. De regeling komt er ‘bovenop de aanzienlijke besparingen die eerder al waren vastgelegd’, zegt een woordvoerder. In januari kondigde de Britse openbare omroep al bezuinigingen op de nieuwsredactie aan, waardoor 450 jobs verdwijnen. Dit als deel van een plan om tegen 2022 ongeveer 80 miljoen pond minder uit te geven. Eind maart zag de omroep zich echter genoodzaakt om de plannen tijdelijk op te schorten, omdat ‘BBC News’ de medewerkers nodig had voor de berichtgeving over de coronapandemie. (HLN)

Het mag wat kosten om meer marktaandeel te halen

Talpa, het media-imperium van John de Mol, vaart in toebel water. De corona-crisis hakte zwaar in de budgetten. Besparingen allerhande werden al doorgevoerd. Radio Veronica, behorend tot dezelfde stal en niet bijzonder succesvol bezig, moet eveneens de tering naar de nering zetten. Verwacht werd dat grootverdiener en ochtendjock Giel Beelen daarom zou vertrekken. De man sprak eergisteren met de bazen van Veronica maar zij willen hem graag nog een jaar houden, als belangrijke pion in de revival van de zender. Giel Beelen is sinds 9 oktober 2017 te horen bij Radio Veronica met de ochtendshow, iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur. Beelen: “Ik vind het een supermooi compliment. Het zijn gekke tijden in medialand en als je dan wordt gevraagd of je een klein jaartje wilt blijven...”


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 523: Qmusic, VRB en MNM (audio & video)

Terwijl wij ons hier langzaam opmaken voor een zomer mét RadioVisie en een dagelijkse editie Lees verder

Blad 522: Kim, mondmaskers en Ludwig (video)

Vlaanderen Vakantieland, zonder beeld, maar met zoveel meer radioEerst nergens te vinden, nu zijn het Lees verder

Blad 521: Lieven, Sam en Tineke (video)

Eén en al boekenfeest op de radio, straks en in de herfstRadiomaker is bijzonder trots Lees verder

Blad 520: Zendtoren, Hitkwis en Thierry B. (video)

Alweer bijna een week gerond. Nog heel even en we zijn halfweg 2020. Een 'boeiend' Lees verder

Blad 519: Pat, Contact, VRB en Yves (video)

Muzikaal succes kwam er pas met de hulp van Contact Coole radioweek in Belsele (anderen Lees verder

Blad 518: VBRO, Caroline en piraten (audio)

Een blad dat behoorlijk gevuld is met kleinere radioprojecten, maar die wel zorgen voor spanning, Lees verder

Blad 517: Caroline Flashback, 3FM en La Raza

Het is een kwestie van de juiste plek en het juiste materiaal om te kunnen Lees verder

Blad 516: BBC, Talpa en Sonos (video)

Voor dit loon wil iedereen wel eens in de clinch gaan met de premierTalent zat Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx