RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 523: Qmusic, VRB en MNM (audio & video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Terwijl wij ons hier langzaam opmaken voor een zomer mét RadioVisie en een dagelijkse editie van Het Blad (nu we weer met vakantie kunnen, wil iedereen blijkbaar tegelijk vertrekken en dat kan dus niet), zijn er nog mensen die dezer dagen moeten studeren, terwijl anderen zich amuseren met jingles. Elders is het feest (helaas) alweer voorbij. Op de keeper beschouwt, draait de wereld dus gewoon door. En zonder nieuwe problemen is er zelfs morgen weer een dag en een nieuw Blad. Iedereen zegge het voort!

Wereldsterren gevat in een collectie power intro’s

Jingles en jingle-pakketten. Iedere zender en producent doet z’n stinkende best om ze origineel te houden. Om de herkenbaarheid te vergroten neemt men ook vaak een toevlucht tot power intro’s, ook soms intro ducks genoemd. Dit zijn jingles die in het begin -de intro – van een hit gemixt zijn. Ook Qmusic in Nederland maakt er veelvuldig gebruik van. Niels de Koning, audio producer bij het commerciële station, zette onlangs weer een compilatie online. In de intro’s wordt de naam van de radiozender in combinatie met de slogan ‘Q Sounds Better With U’ en de extra music liner ‘Maximum Hits’ gezongen over bekende hits van onder meer Dua Lipa, Doja Cat, The Weekend, Alicia Keys, Rita Ora en de Jonas Brothers. Meezingen mag. (Radio.nl)

Geen kermis, geen koers, gelukkig was er radio

Gisterenavond viel het doek over de elfde editie van de VRB-week in Belsele. Er was een recordaantal luisteraars via FM en de app. Honderden luisteraars namen deel aan de wedstrijden en/of vroegen verzoekplaten aan. Ook op sociale media was VRB populair tijdens deze bijzondere editie omdat er door het coronavirus geen evenementen konden worden georganiseerd. In Belsele waren ook de traditionele wielerwedstrijden en kermisattracties afgeschaft. Gelukkig stelde het stadsbestuur zich soepel op en mocht er wel radio gemaakt worden onder het motto #samenbelsele, om toch de kermisweek voor de Belselenaren en buurgemeenten wat extra couleur locale te bezorgen. De volgende editie gaat door van 9 tot en met dinsdag 15 juni 2021. Hopelijk met de vaste evenementen: muziekquiz, fuif, motorrit, kinderdisco en de vedettenparade. Foto’s vindt u hier. (FB)

Examens zijn een feest, voor wie er geen heeft

De examens zijn nog volop aan de gang (of iets wat daarvoor moet doorgaan), ook de Marathonradio van MNM blijft dus dapper in de lucht tot en met vrijdag 26 juni. Het Rescue Team blijft onversaagd aan het werk… 24/7 zijn ze er voor iedereen die hulp nodig heeft. Maar het allerleukste tijdens deze studeersteuncampagne (nieuw woord!) is hét Marathonradio-anthem van dit jaar. MNM UrbaNice Battle of Talents 2020-winnares Dina Ayada, BOBBY en MNM Rising Star 2019- winnaars Chapter Two maakten een knappe versie van ‘We’re all in this together’ van de High School Musicalfilms die de titel ‘Together’ meekreeg, want sàmen staan we sterk! (foto bovenaan). Nu nog onze politie overtuigen en we komen heelhuids door 2020! Studenten en alle andere Belgen. (TB)

https://www.facebook.com/MNMbe/videos/288684888843107/

TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 522: Kim, mondmaskers en Ludwig (video)

Vlaanderen Vakantieland, zonder beeld, maar met zoveel meer radioEerst nergens te vinden, nu zijn het Lees verder

Blad 521: Lieven, Sam en Tineke (video)

Eén en al boekenfeest op de radio, straks en in de herfstRadiomaker is bijzonder trots Lees verder

Blad 520: Zendtoren, Hitkwis en Thierry B. (video)

Alweer bijna een week gerond. Nog heel even en we zijn halfweg 2020. Een 'boeiend' Lees verder

Blad 519: Pat, Contact, VRB en Yves (video)

Muzikaal succes kwam er pas met de hulp van Contact Coole radioweek in Belsele (anderen Lees verder

Blad 518: VBRO, Caroline en piraten (audio)

Een blad dat behoorlijk gevuld is met kleinere radioprojecten, maar die wel zorgen voor spanning, Lees verder

Blad 517: Caroline Flashback, 3FM en La Raza

Het is een kwestie van de juiste plek en het juiste materiaal om te kunnen Lees verder

Blad 516: BBC, Talpa en Sonos (video)

Voor dit loon wil iedereen wel eens in de clinch gaan met de premierTalent zat Lees verder

Blad 515: Freewave, MNM, Radio 2 en meer VRT

Een nieuwe, stevige duik in de radiogeschiedenis en voor het eerst op Facebook Altijd voor Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Steven Ghysels
Steven Ghysels
17 juni 2020 - 17:30 17:30

Die power intro’s zijn allemaal kopie van NRJ die hiermee begonnen zijn al heel lang geleden. En nog steeds met verre voorsprong de beste power intro’s afleveren.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx