RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 523: Qmusic, VRB en MNM (audio & video)

Terwijl wij ons hier langzaam opmaken voor een zomer mét RadioVisie en een dagelijkse editie van Het Blad (nu we weer met vakantie kunnen, wil iedereen blijkbaar tegelijk vertrekken en dat kan dus niet), zijn er nog mensen die dezer dagen moeten studeren, terwijl anderen zich amuseren met jingles. Elders is het feest (helaas) alweer voorbij. Op de keeper beschouwt, draait de wereld dus gewoon door. En zonder nieuwe problemen is er zelfs morgen weer een dag en een nieuw Blad. Iedereen zegge het voort!

Wereldsterren gevat in een collectie power intro’s

Jingles en jingle-pakketten. Iedere zender en producent doet z’n stinkende best om ze origineel te houden. Om de herkenbaarheid te vergroten neemt men ook vaak een toevlucht tot power intro’s, ook soms intro ducks genoemd. Dit zijn jingles die in het begin -de intro – van een hit gemixt zijn. Ook Qmusic in Nederland maakt er veelvuldig gebruik van. Niels de Koning, audio producer bij het commerciële station, zette onlangs weer een compilatie online. In de intro’s wordt de naam van de radiozender in combinatie met de slogan ‘Q Sounds Better With U’ en de extra music liner ‘Maximum Hits’ gezongen over bekende hits van onder meer Dua Lipa, Doja Cat, The Weekend, Alicia Keys, Rita Ora en de Jonas Brothers. Meezingen mag. (Radio.nl)

Geen kermis, geen koers, gelukkig was er radio

Gisterenavond viel het doek over de elfde editie van de VRB-week in Belsele. Er was een recordaantal luisteraars via FM en de app. Honderden luisteraars namen deel aan de wedstrijden en/of vroegen verzoekplaten aan. Ook op sociale media was VRB populair tijdens deze bijzondere editie omdat er door het coronavirus geen evenementen konden worden georganiseerd. In Belsele waren ook de traditionele wielerwedstrijden en kermisattracties afgeschaft. Gelukkig stelde het stadsbestuur zich soepel op en mocht er wel radio gemaakt worden onder het motto #samenbelsele, om toch de kermisweek voor de Belselenaren en buurgemeenten wat extra couleur locale te bezorgen. De volgende editie gaat door van 9 tot en met dinsdag 15 juni 2021. Hopelijk met de vaste evenementen: muziekquiz, fuif, motorrit, kinderdisco en de vedettenparade. Foto’s vindt u hier. (FB)

Examens zijn een feest, voor wie er geen heeft

De examens zijn nog volop aan de gang (of iets wat daarvoor moet doorgaan), ook de Marathonradio van MNM blijft dus dapper in de lucht tot en met vrijdag 26 juni. Het Rescue Team blijft onversaagd aan het werk… 24/7 zijn ze er voor iedereen die hulp nodig heeft. Maar het allerleukste tijdens deze studeersteuncampagne (nieuw woord!) is hét Marathonradio-anthem van dit jaar. MNM UrbaNice Battle of Talents 2020-winnares Dina Ayada, BOBBY en MNM Rising Star 2019- winnaars Chapter Two maakten een knappe versie van ‘We’re all in this together’ van de High School Musicalfilms die de titel ‘Together’ meekreeg, want sàmen staan we sterk! (foto bovenaan). Nu nog onze politie overtuigen en we komen heelhuids door 2020! Studenten en alle andere Belgen. (TB)

MARATHONRADIO 2020: TOGETHER!

🎉 HIJ IS ER! 🎉 👉 DE MARATHONRADIO-VIDEOCLIP! 🎉

Posted by MNM.be on Monday, June 15, 2020


Heynen
Blad Gemist?
Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

• Winnaars Podclass 2023 bekend • Duitsland: extra zenders voor Bundesmux en mux NRW • Qmusic deed Bart Kaëll een foute remix cadeau
Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

• Win een last minute vakantie bij Nostalgie • Nederland: Radio- en tv-maker Bob Visser overleden • PURE gaf StuBru een nieuw jasje
Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

• De Hall of Fame van de radiosterren van Los Angeles • De leegloop van de langegolf • Spanje: RTVE eindelijk gewonnen voor DAB+?
Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

• Radio Viva leeft voort in Slowakije • VS: Tina Turner zeven keer meer op de radio • Waarom houdt Vlaamse radio niet van K3?
Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

• Barbara Callier ruilt radionieuws voor communicatie • Top 2000 Singalong Party krijgt vervolg • Wallonië: nieuwe campagne voor belRTL
Blad 1782: BRF, MNM, Bayern 1

Blad 1782: BRF, MNM, Bayern 1

• Oostkantons: BRF-mux terug in de ether • TMRV zijn MNM Rising Stars 2023 • Bayern 1 klinkt een beetje als Radio2, MNM én Joe
Het Blad op deze dag
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Steven Ghysels
Steven Ghysels
17 juni 2020 - 17:30 17:30

Die power intro’s zijn allemaal kopie van NRJ die hiermee begonnen zijn al heel lang geleden. En nog steeds met verre voorsprong de beste power intro’s afleveren.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx