RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 520: Zendtoren, Hitkwis en Thierry B. (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Alweer bijna een week gerond. Nog heel even en we zijn halfweg 2020. Een ‘boeiend’ jaar tot nu toe, dit in vele opzichten. Vrij stil bleef het tot op heden op het vlak van het zo fel gecontesteerde frequentieplan van de vorige minister van media Sven Gatz. Maar er is verandering op komst. Er bereiken ons signalen dat de nieuwe mediaminister – Benjamin Dalle – zo goed als bekomen is van de ellende die hij aantrof op dat departement en één en ander wil gaan aanpakken. Misschien leest u er maandag meer over. Of later…

Waterglijbaan, benji jump-toren, openlucht restaurant?

Binnen afzienbare tijd verhuist de VRT naar een nieuw gebouw en wordt het oude afgebroken. De iconische omroeptoren aan de Reyerslaan echter zal overeind blijven. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is momenteel op zoek naar een nieuwe functie. De negentig meter hoge constructie maakt sinds 1980 deel uit van de Brusselse skyline. Maar al jarenlang heeft de toren geen functie meer als zendmast. “Ik begrijp volledig dat de toren voor veel mensen tot het collectief geheugen behoort”, zegt Brussels bouwmeester Kristiaan Borret. “Dat is ook de reden waarom beslist is om de toren te bewaren. Niet omdat hij nog nuttig is, wel omdat hij geliefd  is. De hele site aan de Reyerslaan zal er in de toekomst hoe dan ook anders uitzien. Er komt een nieuw groot plein, een park en zo’n tweeduizend woningen. De site wordt een stukje stad, met de toren vooraan. Bij VRT.NWS leest u een uitgebreid verhaal. (BVP)

Ritje naar Hilversum als u slim genoeg bent

Nu er alweer geen fysieke grenzen meer zijn tussen beide lage landen, kan er vanuit Vlaanderen weer naar Nederland gereisd worden. Mocht u toevallig (bijna) alles weten over muziek, dan kan u zich – samen met partner of vriend(in) – misschien inschrijven voor de ‘Hitkwis’ van de AVRO. Zo komt u ook nog eens op televisie. Er zijn weliswaar een resem voorwaarden, maar die kunt u hier alvast nalezen. Begin misschien met u af te vragen of u het complete repertoire van Billie Eilish tot Billy Ocean kent. Of van Drake tot The Weekend en weet u ook nog eens alles over The Beatles? Enkel duo’s (achttien jaar en ouder), uit hetzelfde huishouden die hun muziekkennis paraat hebben, worden geselecteerd. Wie de eindmeet haalt, mag een leuk geldbedrag mee naar huis nemen. Hier aanmelden. (TB)

Kleine verdwijntruc van man die groot politicus wil zijn

En nu we toch in Nederland zijn, nog even dit meegeven: Thierry Baudet is vrijdagavond 12 mei misnoegd opgestapt tijdens het programma ‘Met het Oog op Morgen’ van NPO Radio 1. In Vlaanderen vrij onbekend, in Nederland een controversieel politicus. De man is leider van het ‘Forum voor Democratie’. Baudet haalt Het Blad omdat we het niet netjes vinden als iemand wegloopt uit een radiostudio.

Volgens Baudet ging het gesprek niet over de krant van de partij, wat volgens hem wel de afspraak was. Presentatrice Simone Weimans stelde de politicus vragen over de Black Lives Matter-demonstraties en de beeldenstorm. De politicus wees haar er op dat hij het wilde hebben over zijn krant. Toen ze daar niet in mee ging, stapte Baudet op. Het is niet de eerste keer dat de man spoorloos verdwijnt tijdens een programma, twee jaar geleden deed hij dit al bij BNR Nieuwsradio. (TB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 519: Pat, Contact, VRB en Yves (video)

Muzikaal succes kwam er pas met de hulp van Contact Coole radioweek in Belsele (anderen Lees verder

Blad 518: VBRO, Caroline en piraten (audio)

Een blad dat behoorlijk gevuld is met kleinere radioprojecten, maar die wel zorgen voor spanning, Lees verder

Blad 517: Caroline Flashback, 3FM en La Raza

Het is een kwestie van de juiste plek en het juiste materiaal om te kunnen Lees verder

Blad 516: BBC, Talpa en Sonos (video)

Voor dit loon wil iedereen wel eens in de clinch gaan met de premierTalent zat Lees verder

Blad 515: Freewave, MNM, Radio 2 en meer VRT

Een nieuwe, stevige duik in de radiogeschiedenis en voor het eerst op Facebook Altijd voor Lees verder

Blad 514: Eva & Jan, Poseidon en MENT

Net nu de lockdown-maatregelen versoepelt worden, wil het weer niet meewerken. Maar u hoort ons Lees verder

Blad 513: Een afscheid, cultuur en een quiz

En toen trok hij de deur achter zich dicht, een traantje pinkend. Hoe staat cultuur Lees verder

Blad 512: Radio 1, SRV, Vier & Veronica

Uw voorkeurnieuws steeds op zak, in één enkele app. Ook om te beluisteren. Vanaf volgende Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx