RadioVisie

  • .
    .

Blad 514: Eva & Jan, Poseidon en MENT

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Net nu de lockdown-maatregelen versoepelt worden, wil het weer niet meewerken. Maar u hoort ons niet klagen. Het is een vaststelling. Net zoals het feit dat dit het laatste Blad van deze week is. Maandag zijn we er weer. ‘Bij leven en welzijn’, zou wijlen Jos Ghysen gezegd hebben. Maar niet vooraleer we u meenamen naar een bevalling, de Noordzee en een zomerschema in pdf!

Lucca, het zoontje van Eva De Roo & Jan Paternoster

Studio Brussel-stem Eva De Roo (32) is bevallen van haar eerste kindje. Samen met haar man en Black Box Revelation-muzikant Jan Paternoster (31) kreeg ze een zoontje, Lucca. Ze beviel afgelopen maandag, maar heeft het nieuws pas gisteren – vrijdag 5 juni – bekendgemaakt. “Alle meisjes zijn gewaarschuwd: ons zoontje Lucca Paternoster is geboren!” schrijft ze bij een snoezige foto van haarzelf, haar rocker en het kleintje op Instagram. In december 2019 kondigde het koppel de komst van hun eerste kindje aan. De Roo en Paternoster zijn een stel sinds de zomer van 2017. Ze stapten in mei vorig jaar in het huwelijksbootje. (BVP)

Radio Poseidon in ‘De Mediamaker’ van Rob Wilson 

Boeken over media. Zet ze op elkaar en we halen de bovenste bol van het Atomium. Daarbij kunnen we een halve bol vullen met boeken die specifiek over zeezenders gaan. Echte avonturen van echte radiostations die ook echt bestaan hebben. En nu moet we nog een plekje zoeken voor een uitgave over Radio Poseidon. Een zeezender die niet bestaan heeft, maar waarvan de geschiedenis veel raakpunten vertoond met de echte historiek. Het station neemt het op tegen de Staat der Nederlanden die hen wil verbieden per 1 september 1974. Ook concurrent Radio 186 (RNI) zit in hetzelfde schuitje. Een maas in de wet nekt de minister van media en dat is dan het begin van de commerciële omroep in Nederland. Voor wie van offshore radio én van lezen houdt, is dit een aanrader. Nu afgeprijsd te koop bij SMC. Meer info en bestellen kan hier. (JvH)

MENT wordt deze zomer meer dan ooit radio

MENT, het tv-station waarvoor u niet moet gaan zitten om de programma’s te kunnen volgen, heeft de zomerprogrammering klaar. Om het snel en makkelijk duidelijk te maken, hebben ze het complete schema in een hele nette pdf-file gezet. Alle programma’s worden ‘radio-friendly’ gemaakt. Op één rubriekje (met platenhoezen) tijdens ‘Hit Hit Hit Hoera’ na, is alles zodanig geproduceerd dat u ook perfect kan luisteren. Deze zomer legt MENT trouwens heel stevig de nadruk op het luisteren via de eigen radio app die ook perfect via bluetooth aan de audio van de auto te koppelen is. Deze app downloaden is gratis, gewoon naar de app-store gaan en ‘MENT Radio’ als zoekterm ingeven. Het zomerprogrammaschema kan u hier downloaden(TB)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 513: Een afscheid, cultuur en een quiz

En toen trok hij de deur achter zich dicht, een traantje pinkend. Hoe staat cultuur Lees verder

Blad 512: Radio 1, SRV, Vier & Veronica

Uw voorkeurnieuws steeds op zak, in één enkele app. Ook om te beluisteren. Vanaf volgende Lees verder

Blad 511: Radio 1, Goldies4U, Open Culture en Veronica (video)

Hoe gaan we cultuur te redden? De vraag stellen is ze beantwoordenMocht u er nog Lees verder

Blad 510: RNI Top 50, Lucas, Werchter en Paul

Hitlijstenverzamelaars opgelet! Wilt u deze uit 1974 hebben, dan hebt u niet al teveel tijd Lees verder

Blad 509: Barbier, StuBru en Qmusic

Verhuisd van Rupelmonde naar Kruibeke, maar de FM-frequentie bleef wel onveranderdVoor zij die niet geloven Lees verder

Blad 508: Radiowebsites, Wonderland, Minerva (audio & video)

Lekker weer. Verlengd weekend. En de wereld die nog steeds enkele versnellingen trager draait. Soms Lees verder

Blad 507: Festivals, Radio 5 en Nostalgie (audio)

U kan niet naar het festival, dan komt het festival tot bij u (in Wallonië)Een Lees verder

Blad 506: KL85, BNL, Sven en Dave (video)

Als u het bos door de bomen niet meer ziet, is dit een mooi weekend-alternatiefEr Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx