RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 505: Extra Gold, reclame en Radio gaga (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Gestorven in 2003 en toch zit nog geen spatje sleet op op deze radiomaker!
  • Corona-crisis spoort reclamewereld versneld aan om van koers te veranderen
  • Hé kijk! Er staat een ‘radioserre’ op de parking van ons appartementsblok!

Tweede Pinksterdag: tijd voor dé hitlijst van halve eeuw geleden

Tradities zijn er om in ere te houden, en dus zendt Extra Gold op Tweede Pinksterdag de ‘Top 100 Aller Tijden’ uit. Geen nieuwe editie, wel die van 1970. En kijk vooral eens naar de line up van de presentatoren. Leo van der Goot trapt af om 12:00 uur, Jan Hariot zit van 13:00 tot 14:00 uur, Bert van der Laan vervolgt de lijst tot 15:00 uur. Daarna is het de beurt aan Rob Stenders die tot 16:00 uur de luisteraar meeneemt. De laatste twee uur zijn ingeruimd voor de originele opname uit 1970 met… wijlen Rob Out. Ook na de nummer 1 is het nog niet voorbij. Rob van Wezel en Adje Bouman zorgen voor een bijzonder sluitstuk tot 20:00 uur met een selectie uit bijzondere, opvallende platen die om een of andere reden deze ‘Top 100 Aller Tijden’ nooit gehaald hebben, gelardeerd met herinneringen aan een opmerkelijke periode uit zowel de radio- als ook de popgeschiedenis. 

Radio krijgt minder reclameklappen dan televisie (maar toch)

Na een eerste golf eind maart onderzocht de World Federation of Advertisers opnieuw de impact van de corona-crisis op de reclamemarkten in april. De adverteerders die eind april bevraagd werden, lieten een daling van 36% noteren tijdens het eerste semester. Radio ging 25% achteruit. Da’s minder slecht dan televisie (-33%), print (-37%), Out Of Home (-49%). Doen beter dan de radio: POS – reclame op verkooppunt (-23%), influencer marketing (-22%), digital (-14%) en video (-7%). 68% van de respondenten voerde campagnes als antwoord op de crisis (twee keer meer dan in maart). Voor 2020 is een wereldwijde daling met 31% voorspeld. 92% geeft aan dat de crisis een lange-termijn-impact zal hebben op hun manier van werken, 84% denkt eraan om hun marketingorganisatie volledig te herbekijken en de digitalisering te versnellen. Lees hier het complete rapport.

Van anarchistische piratenradio tot een Vlaamse bonte avond

Joris Hessels en Dominique Van Malder, beter bekend als het duo van Radio gaga, gaan komende zomer met een mobiele radiostudio de hort op. Dit keer trekken ze in een ‘serre-achtige studio’ rond om een bonte avond te presenteren, geïnspireerd op het originele concept van Radio gaga. Toen een anarchistische ’piratenzender’. Niet vrijblijvend, want ze werkten samen met psychiatrische patiënten. Eenmaal het programma een tv-reeks werd kwam de serieux. Vanuit hun studio gaan ze live radio maken voor de bewoners van appartementsblokken. Iedereen zal hen kunnen horen op de radio en hen bezig zien als ze uit hun raam kijken. Verzoekjes kunnen, een mop te vertellen ook, en er wordt met de bewoners een rondje bingo gespeeld. Op 6 juni doen ze hun try-out aan de appartementsblokken in het Scheldeoord in Gent. Daarna volgen Oostende en Dendermonde.


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 504: StuBru, Leen en Klara (video)

Mondkapje vertelt naar welke zender u luistertRadio niet genoeg? Dan maar de planken op!De beste Lees verder

Blad 503: Radio Report, ‘stemmen’ & Kicken (video)

De zeezender die nooit begon in... Hawaii en andere verrassende verhalenNiet de partijstandpunten maar de... Lees verder

Blad 502: PAMS, Jude en TROS FM (audio & video)

Vreemde week, met gisteren donderdag, een extra vakantiedag waardoor een verlengd weekend onvermijdelijk bleek. Dat Lees verder

Blad 501: id3, Radio 10 en 3FM (video)

Een Blad boordevol muziek. Enerzijds om zelf te ontdekken. Anderzijds muziek die u al langer Lees verder

Blad 1520: Luc & André, De Max!, SONiC Radio

• Afscheid van twee Zuid-West-Vlaamse radiopioniers • NPO Radio 5 trekt streep onder 'De MAX!' Lees verder

Blad 1518: Radio Monza, Bauer, Earth FM

• Wens bezorgde Pierre een mooi afscheid van Radio Monza • UK: Bauer kiest voor Lees verder

Blad 1517: Viva Sport, Johan Derksen, Wim Chielens (audio)

• Viva Sport is klaar voor de Tour • Johan Derksen krijgt (muziek)programma bij Veronica Lees verder

Blad 1516: Koen Fillet, Qmusic, DAB+ in Frankrijk

• Koen Fillet krijgt een minder dwingend plekje bij Radio 1 • Aftellen naar opening Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx