RadioVisie

  • .
    .

Blad 496: Westkust, SRV en Tess (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Retro: 15/5/1971: 22.50 uur: Drie duikers plaatsen in opdracht van de directie bij Radio Veronica een bom op de Mebo II van Radio Noordzee Internationaal. De hevige explosie vernielt het bovendeel van de kombuis en het achterdeel. Na een lange onderbreking worden de uitzendingen hervat. De aanslag stimuleert politiek Den Haag om de zeezenders via de ratificatie van het Verdrag van Straatsburg aan te pakken. Dat was toén, het nieuws van vandaag, vindt u hieronder.

Kustradio biedt alternatief voor gemiste liedjeskermis op televisie

Westradio, in de lucht – what’s in a name? – voor de Westkust (Middelkerke, Nieuwpoort, Koksijde, De Panne, Veurne en de omliggende gemeenten) op 104.8 FM, zet zondag 17 mei de deuren open voor Eurosong-gerelateerde-classics. Tussen 14:00 en 18:00 uur worden de meest legendarische klassiekers uit het legendarische liedjesfestival gedraaid. Enerzijds wordt geput uit de eigen muziekdatabase, anderzijds zijn ook luisteraars welkom om hun favoriete eurosongnummer te sturen. Los van het feit dat fans van het gebeuren morgen zaterdag uren voor hun televisie hadden kunnen zitten, maar omwille van de coronacrisis een andere bezigheid moeten gaan zoeken, wilde de lokale zender deze gedupeerden toch enige Eurosongsfeer aanbieden. Naast de muziek staat men ook stil bij de verhalen achter de liedjes. Uiteraard kan er ook online geluisterd worden. (LC)

Geen vinyl in de winkel, dan maar op de radio. Niet één, maar vijf dagen!

Ook bij Stadsradio Vlaanderen steekt men een tandje bij de komende dagen. Hier werd inspiratie geput uit de afschaffing van de jaarlijkse, ‘Record Store Day‘. De internationaal georganiseerde feestdag, waarop wereldwijd platenwinkels en platenlabels extra activiteiten organiseren, om de branche te promoten, slaat een jaartje over. De reden kan u hier zelf invullen. SRV probeert het gemis enigszins te compenseren door vanaf maandag 18 mei om 10:00 uur en dit dagelijks tot 19:00 uur, drie keer een top 3 te programmeren met liedjes uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90. “Een gezonde dosis classics uit de hoogste regionen van de Europese en Amerkaanse hitlijsten”, zoals het netwerk het zelf omschrijft. Vijf dagen lang wordt een trio hits gekozen uit een database van 180 hitlijsten. Serge Hadermann, Guy Van Antwerpen, Geert Bollé en Marcel zorgen voor de ondersteunende commentaar en verhalen. (SVG)

“Franse songs die we nooit op de Vlaamse radio horen”

https://www.facebook.com/goossenstess/videos/2290395111267287

Tess Goossens (foto bovenaan) kennen we als de dame die het middageten bij Joe tijdens ‘Tess Lunch’ (doordeweeks 12:00-13:00 uur), warm houdt. Minder bekend is haar passie voor zingen. En dat doet ze goed, het bewijs is een nieuwe single. De vorige dateerde alweer van 2010. Hoog tijd dus om er een lap op te geven. Het is een cover geworden van ‘Pour aller où’. De woorden deden iets met haar toen ze van de radiostudio naar huis reed. “Na zo’n hele dag radio maken kan ik soms genieten van een beetje stilte in de auto. Als ik dan toch muziek opzet, is het meestal Franse. Ik luister niet alleen de klassiekers, maar ook de zangers en zangeressen van nu. Het geeft me een soort rust. Ik hoop op deze manier alvast een lans te kunnen breken voor een hoop geweldige Franse songs die we nooit op de Vlaamse radio horen en die de taalgrens helaas nooit oversteken. Ik hoop dat veel mensen die mooie nummer zo toch ontdekken.” De rest is heel recente geschiedenis. (Quotes: Het Nieuwsblad)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 495: Torfs, Vooiced, Restream & DAB+ (video)

'Blijven communiceren', is de boodschap en bij de radio doen ze dat uitstekend Een 'twitter' Lees verder

Blad 494: VRB, Streamitter, FM Goud, CodaMusic en Surface

Inwoners, verenigingen, handelaars... van Belsele krijgen het eerste en laatste woordNieuwe versie van portal voor Lees verder

Blad 493: Davy, Willy, Radio 2 & Radio 10 (video)

Covid-17 is een virus. Radiomaken is een microbe. Vraag het maar eens aan deze manHet Lees verder

Blad 492: 3FM, reclame, Jukebox, Var (video)

Eerste werkdag van een eerste week waarin voor het eerst alle winkels weer hun gewone Lees verder

Blad 491: Reclame, Contact en Soprano (video)

Laatste Blad voor deze week. Een editie waarbij we op reis gaan in eigen land. Lees verder

Blad 490: Telenet, Streamyard, Paloma, Extra Gold en 208 (audio)

Stilzwijgend radiocadeautje van Telenet en ook StreamYard pakt uit met een geschenk. Eentje om uw Lees verder

Blad 489: Vertrouwen, vrouwen en verrassingen

Goed dat u het ook eens van en ander verneemt en dat u niet enkel Lees verder

Blad 488: Buren, hardrock en stemmen uit het verleden (audio)

Zet uw luie zetel klaar en haal er de chips en de drankjes alvast bij, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx