RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 494: VRB, Streamitter, FM Goud, CodaMusic en Surface

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Inwoners, verenigingen, handelaars… van Belsele krijgen het eerste en laatste woord
  • Nieuwe versie van portal voor gebruikelijke streams én kleinschalige hobbyprojecten
  • Tot slot: gratis chocolade, gratis muziek en betaalbare koptelefoons (denken we)

Vrije Radio Belsele komt met speciale ‘corona-editie’

Alle kermisactiviteiten in Belsele zijn, net zoals alle andere grote publieksactiviteiten op het grondgebied van de stad, verboden. Dus dit jaar geen retrofuif, vedettenparade, kinderfuif of motortoertocht die de voorbije jaren het kermisprogramma mee kleur gaven. Maar Vrije Radio Belsele (VRB), dat al deze activiteiten in het verleden coverde, kreeg van het stadsbestuur wel de toelating om van woensdag 10 tot en met dinsdag 16 juni weer radio te maken. “Net als de voorbije jaren plaatsen we onze studio op de hoek van het Kerkplein. Uiteraard respecteren we alle coronaregels die op dat moment gelden. Met onze programma’s willen we Belsele en omstreken verbinden. We gaan dus heel veel mensen aan het woord laten: inwoners, verenigingen, handelaars… Vrije Radio Belsele wil er zijn voor iedereen in deze bijzondere periode. We maken er een speciale ‘corona-editie’ van”, aldus Lieven De Maertelaere van VRB. De uitzendingen zullen te beluisteren zijn via 97.2 FM of via de livestream op de website of VRB-app.

Een nieuw webkleedje voor radioportal Streamitter

De radioportal Streamitter lanceerde een vernieuwde website. De eerste versie van de website was intussen vijf jaar oud. Op deze portal vindt u, naast de gebruikelijke streams, nogal wat kleinschalige hobbystreams, omdat Streamitter zich steeds laagdrempelig opstelde hiervoor. Uit België tellen we ruim 550 streams, uit Nederland zelfs meer dan 1.150, maar er zijn er vele tientallen, wellicht zelfs honderden, bij die al lang niet meer bestaan of die (zoals bij veel voormalige Radionomy-streams) worden omgeleid. Portals up to date houden, het is nog steeds geen sinecure. De nieuwe website houdt wel rekening met de nieuwe politiek van Chrome om geen http-streams meer te spelen in een https-omgeving. De stations met een http-stream beluistert u nu via een pop-up, de stations met een https-stream kunt u op de website zelf beluisteren. Met een login kunnen favorieten worden bijgehouden én de nieuwe website is ook veel toegankelijker via smartphone. U kunt stations zoeken op naam, op locatie of op genre.

Wafels van FM Goud, muziek van Coda en nieuwe Surface

Geluk zit in kleine dingen. In een lekkere wafel met Belgische chocolade bijvoorbeeld. Het Noord Limburgse FM Goud gaf gisterenavond maar liefst 1.500 jumbo-wafels van Suzy weg! Dat zijn 75 winnaars die elk een doos van twintig jumbo-wafels met chocolade kregen (foto). Meespelen kon op de pagina van FM Goud…/… Op zoek naar nieuwe muziek, om samen te ontdekken? Coda Music is een app voor iOS en Android die werkt met community’s rond een bepaald genre. Alle muziek is gratis, een abonnement is niet nodig…/… En misschien wilt u die muziek beluisteren – of die van uw favoriete radio met de nieuwe Surface Earbuds of Surface Headphones van Microsoft? Ook daar hoort een app bij, de Surface Audio app voor Windows 10, Android en iOS. U kunt er de instellingen mee aanpassen en de audio toestellen updaten. Info over de batterij, het geluidsniveau bekijken, het toestel, de equalizer, integratie van Cortana, taalinstellingen, fabrieksinstellingen resetten, en er is ook een tutorial. (HVG)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 493: Davy, Willy, Radio 2 & Radio 10 (video)

Covid-17 is een virus. Radiomaken is een microbe. Vraag het maar eens aan deze manHet Lees verder

Blad 492: 3FM, reclame, Jukebox, Var (video)

Eerste werkdag van een eerste week waarin voor het eerst alle winkels weer hun gewone Lees verder

Blad 491: Reclame, Contact en Soprano (video)

Laatste Blad voor deze week. Een editie waarbij we op reis gaan in eigen land. Lees verder

Blad 490: Telenet, Streamyard, Paloma, Extra Gold en 208 (audio)

Stilzwijgend radiocadeautje van Telenet en ook StreamYard pakt uit met een geschenk. Eentje om uw Lees verder

Blad 489: Vertrouwen, vrouwen en verrassingen

Goed dat u het ook eens van en ander verneemt en dat u niet enkel Lees verder

Blad 488: Buren, hardrock en stemmen uit het verleden (audio)

Zet uw luie zetel klaar en haal er de chips en de drankjes alvast bij, Lees verder

Blad 487: Benelux, MENT, gamers en StuBru (audio)

Van de motorcross naar de radio en van Vlaanderen naar Nederland. Een hobby-switch of nieuwe Lees verder

Blad 486: MNM, Singjaal & mondmaskers (video)

Jongerenzender MNM peilde naar de 'sfeer' bij haar doelgroep in coronatijdenEn de meesten zijn zelfs Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x