RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 491: Reclame, Contact en Soprano (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Laatste Blad voor deze week. Een editie waarbij we op reis gaan in eigen land. Brussel en Wallonië. Zeg nu zelf, voor de doorsnee Vlaming is dat een andere wereld. Nu meer dan ooit, want we mogen er zelfs niet meer op bezoek. Gelukkig is er de radio die geen rekening houdt met grenzen en virussen; al hebben àlle berichten er iets tot veel mee te maken. Tot maandag en intussen: rester en bonne santé et garder ses distances!

Gespecialiseerd in knippen, plakken en vervangen

De corona-pandemie heeft ook haar weerslag op de reclamewereld. Naast minder adverteerders, moet er ook gezocht worden naar manieren om spots te produceren binnen de geldende veiligheidsmaatregelen en liefst met dezelfde kwaliteit als voorheen. Hoe gaat dat in de praktijk? PUB, een Belgisch vaktijdschrift gespecialiseerd in marketing, reclame, communicatie en media liep virtueel langs bij Publicis Groupe in Brussel. In de klankproductie waren ze voor de uitbraak van corona al actief met het het uitvoeren van kleine ‘ingreepjes’ om woorden te vervangen, promo’s aan te passen of zelfs hele nieuwe zinnen te vormen met stukken uit verschillende opnames. Om almaar sneller te kunnen reageren op de vraag van adverteerders, experimenteerden ze duchtig met thuisstudio’s en smartphones. “Die ervaring komt ons nu goed van pas,” zo luidt het. Hierlangs voor het vervolg.

Als u dan toch iets wil zeggen, zorg dan het het positief is

Hoeveel artikelen zijn er al begonnen met de woorden ‘In deze tijden van corona…’. Of iets in die trant? Niet meer te tellen en dan doen wij er nog eentje bij. We trekken daarvoor naar het zuiden des lands en Radio Contact. Hun luisteraars kunnen er gesproken, maar enkel positieve berichten achterlaten in verband met Covid-19. Die boodschappen worden dagelijks uitgezonden tussen 10:00 en 16:00 uur en tussen 20:00 uur en middernacht. Het initiatief kreeg de naam ‘Feel Good Line’ mee. Een soort ouderwets antwoordapparaat waarop goed-gevoel-boodschappen kunnen worden ingesproken. Met dit initiatief wil de zender positieve ideeën verspreiden om de bevolking een hart onder de riem te steken tijdens deze lockdown. De Feel Good Line vindt u op: 02/337.69.30.

Samen in de handen klappen op het ritme van Soprano

En nu we toch bij onze zuiderburen zijn aanbeland en de naam Contact hierboven ook al opdook, sluiten we in dezelfde stijl af. Zowat overal ter wereld staat iedereen als één persoon achter iedere hulpverlener. Een handvol idioten buiten beschouwing gelaten. Enkele commerciële Waalse zenders hebben nu de krachten gebundeld, zodat deze appreciatie een nog bredere uitstraling krijgt. Onder andere Sud Radio, Fun Radio en Radio Contact drukken dagelijks hun waardering uit voor al het zorgpersoneel, dat de zware taak heeft om in de frontlinie het virus te bestrijden en levens te redden. Iedere avond om 20:00 uur draaien deze zenders het nummer ‘A nos héros du quotidien’ van Soprano. Een vrij onbekend nummer in de rest van België. En dat vinden wij zelf bijzonder jammer.


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 490: Telenet, Streamyard, Paloma, Extra Gold en 208 (audio)

Stilzwijgend radiocadeautje van Telenet en ook StreamYard pakt uit met een geschenk. Eentje om uw Lees verder

Blad 489: Vertrouwen, vrouwen en verrassingen

Goed dat u het ook eens van en ander verneemt en dat u niet enkel Lees verder

Blad 488: Buren, hardrock en stemmen uit het verleden (audio)

Zet uw luie zetel klaar en haal er de chips en de drankjes alvast bij, Lees verder

Blad 487: Benelux, MENT, gamers en StuBru (audio)

Van de motorcross naar de radio en van Vlaanderen naar Nederland. Een hobby-switch of nieuwe Lees verder

Blad 486: MNM, Singjaal & mondmaskers (video)

Jongerenzender MNM peilde naar de 'sfeer' bij haar doelgroep in coronatijdenEn de meesten zijn zelfs Lees verder

Blad 485: Radio Mol, Nathalie & mediaconsumptie

Vrijwillig in quarantaine gaan en tegelijk de 'lokalen' een hart onder de riem stekenWe zijn Lees verder

Blad 484: Spotify, evenementenradio, podcasts

'Feest van de Arbeid' morgen. Omdat we het inmiddels gewend raakten om te luisteren naar Lees verder

Blad 483: MNM, SRV en NRJ (video)

Minister in alle vroegte wakker gemaakt door een ander ochtendmens, met cadeau!Er zijn hitlijsten, hitparades Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx