RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Blad 490: Telenet, Streamyard, Paloma, Extra Gold en 208 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Stilzwijgend radiocadeautje van Telenet en ook StreamYard pakt uit met een geschenk. Eentje om uw eigen avonturen te streamen. Paloma zet er vierduizend op een rij, omdat ze veertig werden. En Radio Luxemburg wordt nog eens en dit heel terecht, herdacht bij Extra Gold.

Telenet breidt uit, Streamyard geeft cadeau

Telenet heeft de voorbije dagen in stilte de zeven extra DAB+-radioproducten van DPG Media toegevoegd aan zijn digitale radiolijst, die je dus via de kabel kunt beluisteren. Het gaat om Willy (kanaal 931), Q-Maximum Hits (932), Q-Foute Radio (933), Joe 60’s & 70’s (936), Joe 80’s (937), Joe 90’s (938) en Joe Easy (939). Voor zover bekend zijn er geen radiokanalen verwijderd…/… Met StreamYard, een professionele tool kan u vanuit iedere browser professionele live streams aanmaken, omdat er een echte studio wordt aangeboden. U kan gasten interviewen, een scherm delen, en eigenlijk nog veel meer. De stream kan u meteen delen op Facebook, YouTube, LinkedIn en andere platformen. (HvG)

Al veertig jaar goede buren en dat wordt gevierd

Radio Paloma bestaat veertig jaar. En dat wordt gevierd. Uitgebreid zelfs. Vanaf Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, wordt maar liefst 25 dagen lang tussen 06:00 en 19:00 uur de ‘Top 4000’ uitgezonden. Aan de finale honderd begint men op zondag 14 juni, tegen 17:00 uur moet de klus geklaard zijn. Paloma begon in mei 1980 als vrije radio, tegenwoordig heeft het station zijn thuisbasis in het Antwerpse Poppel (Aarle). Op slechts vijftig meter van de Nederlandse grens. De programma’s zijn dan ook in hoofdzaak voor de buren bedoeld. Met zo’n vijftien vrijwilligers is Radio Paloma één van de weinige nog resterende echte lokale radiozenders in Vlaanderen. Te beluisteren op 106.0 FM. (NUG)

‘Station of the stars’ komt heel even tot leven

Populaire muziek, swingende deejays, leuke jingles. Dat was Radio Luxemburg op 208 meter tot 1992. Enkel ’s avonds in de lucht met Engelstalige uitzendingen, met een vermogen van anderhalfmiljoen Watt, vanuit Luxemburg, richting het UK. De helft van Europa kon meeluisteren. Radio Extra Gold herdenkt het station aanstaande zondag 10 mei met de 208 prettigste hits uit de jaren 60, volgens de lijsten ‘the station of the stars’ zelf. Het begint om 08:00 uur en eindigt pas om 23:00 uur. Waar mogelijk wordt er live, vanuit diverse hoeken van het land gepresenteerd. Voor de samenstelling tekende Vincent Schriel van Hitnoteringen.nl. De complete lijst staat inmiddels inclusief de jubileum-programmering op de site van Extra Gold. (TB)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 489: Vertrouwen, vrouwen en verrassingen

Goed dat u het ook eens van en ander verneemt en dat u niet enkel Lees verder

Blad 488: Buren, hardrock en stemmen uit het verleden (audio)

Zet uw luie zetel klaar en haal er de chips en de drankjes alvast bij, Lees verder

Blad 487: Benelux, MENT, gamers en StuBru (audio)

Van de motorcross naar de radio en van Vlaanderen naar Nederland. Een hobby-switch of nieuwe Lees verder

Blad 486: MNM, Singjaal & mondmaskers (video)

Jongerenzender MNM peilde naar de 'sfeer' bij haar doelgroep in coronatijdenEn de meesten zijn zelfs Lees verder

Blad 485: Radio Mol, Nathalie & mediaconsumptie

Vrijwillig in quarantaine gaan en tegelijk de 'lokalen' een hart onder de riem stekenWe zijn Lees verder

Blad 484: Spotify, evenementenradio, podcasts

'Feest van de Arbeid' morgen. Omdat we het inmiddels gewend raakten om te luisteren naar Lees verder

Blad 483: MNM, SRV en NRJ (video)

Minister in alle vroegte wakker gemaakt door een ander ochtendmens, met cadeau!Er zijn hitlijsten, hitparades Lees verder

Blad 482: Foei, Spotify en BRT Top 30 (video)

Omdat we het beu zijn om de oren te worden geslagen met deze taalfout op Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
TVguy
TVguy
9 mei 2020 - 08:59 08:59

Heeft er iemand al eens een goede uitleg kunnen bedenken waarom DRM in Europa zelfs niet in overweging wordt genomen ? Voor lokaliteiten als België, Luxemburg of Denemarken is dat nog te begrijpen, maar voor grote landen als Frankrijk, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk is dit, ook economisch, een valabele technologie.

Rett
Rett
8 mei 2020 - 19:32 19:32

in dat filmpje van Luxemburg zitten verkeerde logo’s. Rond 2 minuten zelfs ons logo van toen we op kortegolf in DRm uitzonden. Was een dom idee van ons, zowel om DRm te gebruiken als om de oude naam te gebruiken. Gelukkig hadden we wel een afwijkend logo dat nu domweg opduikt in de geschiedenis van het grote voorbeeld 😉

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x