RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 487: Benelux, MENT, gamers en StuBru (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Van de motorcross naar de radio en van Vlaanderen naar Nederland. Een hobby-switch of nieuwe stap voorwaarts, is altijd goed voor onverwachte avonturen. Dat dachten twee grote Amerikaanse streamingplatformen blijkbaar ook, want die sloegen de handen in elkaar. Waarna we toch maar weer afzakken naar het hart van Europa, naar Brussel. En het is niet echt leuk nieuws om dit Blad mee af te sluiten.

Motocross kampioen op de radio, muziekkampioen op tv

Tienvoudig wereldkampioen motorcross Stefan Everts (foto bovenaan) krijgt vanaf maandag aanstaande z’n eigen programma bij de Beringse Radio Benelux (107.5 FM). Hij zal wekelijks z’n favoriete nummers draaien, gekoppeld aan bijzondere momenten uit z’n leven. Muziek is voor hem altijd belangrijk geweest, op mooie maar ook tijdens op moeilijke momenten…/… MENT TV wordt groter in Vlaanderen en gaat ook richting Nederland via de satelliet van Canal Digitaal. TV-Vlaanderen kijkers in Vlaanderen én in het buitenland kunnen vanaf 1 juni zowel BBC-First als MENT TV bekijken. (Basic light basispakket). De beide zenders worden toegevoegd aan het aanbod. Online televisie via Yelo (Telenet) en Proximus TV. Als radio via de MENT radio app (gratis). (BVP)

Twee streaminggiganten gaan samenwerken

Gamers hebben niet echt een boodschap aan Twitch TV. Een platform waar live naar games kan worden gekeken en massaal wordt gevolgd. Gespecialiseerd in live streaming dus, voor een groot publiek. Muziekdienst SoundCloud is dat ook. Veel muzikanten bieden er hun muziek aan, ook podcasters vinden bij SoundCloud een ideaal depot om hun producties te hosten. Beide streamers gaan nu samenwerken. Een reeks live programma’s over erg diverse onderwerpen, zal worden uitgezonden. Niet zozeer live concerten of optredens, maar eerder nieuwe muziek, talkshows met experts die hun mening delen over bijvoorbeeld muziek, marketing live events… Meer bij The Verge. (HVG)

Nog eenmaal de stem van Christophe!

“Studio Brussel is zijn stem kwijt”, dat waren de verslagen woorden van nethoofd Jan Van Biesen exact een jaar geleden. Toen stierf presentator Christophe Lambrecht onverwachts. Studio Brussel is één van zijn sterkhouders niet vergeten en draaide deze ochtend drie uur lang zijn lievelingsmuziek. Of “life is music”, zoals Lambrecht dat altijd zelf graag zei. Michèle Cuvelier kondigde het eerbetoon met een duidelijke snik in de stem aan. “5 mei is voor ons – bij StuBru – en voor jou – de luisteraar – een vreemde dag. Christophe, je bent voor ons de liefste, de zachtste, bij momenten ook de mafste collega, onze nonkel. Voor jou was hij de warmste stem van de radio, élke voormiddag. (…) We missen je ongelofelijk hard”. Lambrecht overleed aan de gevolgen van hartproblemen. Hij werd slechts 48 jaar.

https://www.facebook.com/studiobrussel/videos/3764372976966594/

TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 486: MNM, Singjaal & mondmaskers (video)

Jongerenzender MNM peilde naar de 'sfeer' bij haar doelgroep in coronatijdenEn de meesten zijn zelfs Lees verder

Blad 485: Radio Mol, Nathalie & mediaconsumptie

Vrijwillig in quarantaine gaan en tegelijk de 'lokalen' een hart onder de riem stekenWe zijn Lees verder

Blad 484: Spotify, evenementenradio, podcasts

'Feest van de Arbeid' morgen. Omdat we het inmiddels gewend raakten om te luisteren naar Lees verder

Blad 483: MNM, SRV en NRJ (video)

Minister in alle vroegte wakker gemaakt door een ander ochtendmens, met cadeau!Er zijn hitlijsten, hitparades Lees verder

Blad 1651: LRL, Dikke Delvaux en een gelede radiospot (audio & video)

• LRL brengt eigen lokale tv-kerstshow • De Dikke Delvaux nu in boekvorm • Een Lees verder

Blad 1650: Kim Debrie, Radio Report, Music Historian, Musikcube

• Kim Debrie doet het zonder appendix • Het maandelijkse radiorapport van Hans • Kende Lees verder

Blad 1649: Willy Class X, Business AM, Google, iHeartMedia

• Sinterklaas bracht Willy Class X • Business AM start op 9 januari • Miljoenenboete Lees verder

Blad 1648: Qmusic, Radio 10, My 90s TV

• Qmusic betaalt uw aankopen terug • De grootste hitlijst is er aan begonnen • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx