- Vrijwillig in quarantaine gaan en tegelijk de ‘lokalen’ een hart onder de riem steken
- We zijn heel blij dat ze niet op haar mondje is gevallen. Neem dit vooral letterlijk!
- Nieuws consumeren in Covid-19-tijden: nieuwe Havas studie zet de radio op 3
Mol: Meer mooie muziek-marathon
Al een hele poos roept Radio Mol luisteraars op om zoveel mogelijk lokaal te consumeren. Om zelf het goede voorbeeld te geven vond gisteren een marathon plaats met Vlaamse liedjes. Presentator Glenn Verdonck ging daarvoor acht uur lang in quarantaine in de radiostudio. “Als regionale radio wilden we warm oproepen om zoveel mogelijk lokaal te consumeren, zo kunnen we onze lokale handelaars helpen in deze moeilijke tijd”, klonk het. “Daarom ging Glenn op vrijdag 1 mei in studio-quarantaine, helemaal alleen dus, om de honderd beste Vlaamse hits te spelen. Op deze manier wilde hij een positieve noot de wereld insturen, als hart onder de riem voor de lokale handelaars en de eigen artiesten”, luidde het nog. Foto bovenaan: Glenn Vendonck (links) en Jeroen Jacobs.
Met één schouder lukt het ook nog wel
Nathalie Delporte moest zopas alle zeilen bijzetten om aan de zijde van haar maatje Herbert Bruynseels de ochtend op Nostalgie te kunnen presenteren. Ze vervangt er tot de zomer Astrid Philips omdat deze laatste met zwangerschapsverlof is. Bijna moest alweer naar een extra vervanger worden gezocht, want tijdens een ritje op de skateboard brak Nathalie haar elleboog. Pijnlijk dat wel, maar Delporte, die onlangs ook de nieuwe programmaleider van NRJ Vlaanderen werd, deed wat moest. Elleboog professioneel laten oplappen en alsnog zo snel mogelijk naar de studio aan de Katwilweg snellen om netjes aan de zijde van Herbert de luisteraars zo aangenaam mogelijk bezig te houden. (PD)
Covid-19 een ‘zegen’ voor de media
We hebben nog nooit zoveel media geconsumeerd dan tijdens deze corona-weken. Dit blijkt uit de nieuwe Havas-studie. Tijdens de paasvakantie daalde het aantal artikelen en vermeldingen over het virus in de pers wel, maar de communicatie rond de exit-strategie maakte daar weer een eind aan. Uit de studie blijkt ook dat mensen die tegenwoordig deeltijds werkloos zijn meer naar de radio luisteren en meer naar de televisie kijken. Iedere generatie heeft ook haar voorkeuren. Jongvolwassenen trekken eerder naar sociale netwerken, terwijl Generation Y meer oog heeft voor Out of Home. Tijdschriften blijven creatieve manieren zoeken om hun lezers te bereiken. Het initiatief van Flair kenden we al, maar ook Libelle deelt inspirerende content. De volledige studie kan u hier inkijken.
