RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 481: Westradio, Mi Amigo & Groot Hertogdom

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het begin van een nieuwe vreemde week in iets wat lijkt op een wereldwijd sociologisch experiment? Word dit de catharsis die – volgens velen – echt noodzakelijk was? We hebben op deze redactie geen antwoorden. Al proberen we ook de volgende dagen te zorgen voor een beetje houvast, een garantie, een kleine waarborg. We blijven ons op het radionieuws storten en proberen dat met u te delen.

In het westen sleutelt men naarstig verder

In editie 479 van Het Blad meldden we dé switch bij Westradio. Een formatwissel. Meer classics, met een eigenzinnige touch. Inmiddels zijn ook hun weekends bijgesteld. Waar tijdens weekdagen de focus op informatie ligt verschuift die op zaterdag én zondag naar de muziek. Al begint het al op vrijdagavond. Vanaf 21:00 en dat tot 01:00 uur is het tijd voor dance classics (ook op zaterdag). Tijdens het weekend wordt enkel de belangrijkste informatie meegegeven. Onder de slogan ‘Het weekend is van jou’ wordt gefocust op de grootste classics en kunnen de luisteraars hun persoonlijke favorieten doorsturen, die daarna worden opgenomen in de playlist. Het contingent presentatoren wordt eveneens uitgebreid. Vanaf vandaag is Patrick Van der Gucht erbij. Lennart Creël neemt de ochtend voor zijn rekening. Een stem voor de namiddag wordt nog gezocht. (TB)

Was het origineel beter? Kom er zelf achter…

Goed nieuws voor wie hitlijsten bijhoudt. Uiteraard zijn er de gedrukte lijstjes, al dan niet bijgehouden als gedrukt exemplaar of in een handig document, opvraagbaar via computer. ‘The real thing’ is uiteraard de opname van het echte, uitgezonden programma. Ook alweer dankzij het internet is dit tegenwoordig eenvoudiger dan ooit. Doe daar nog de inzet van oud Mi Amigo-dj Ferry Eden bovenop, en u zit gebeiteld. Vorige zaterdag presenteerde hij bij FouteMuziekRadio een nieuwe opname van de ‘Mi Amigo Top 50’ van 22 april 1978. Helemaal in de stijl van toen, met alle songs, (de meeste) reclames én jingles op de juiste plaats. Een remake dus, maar wel zo getrouw mogelijk bij het origineel gebleven. Hebt u de uitzending gemist, dan is dit een nieuwe kans. Eén volle week lang kan u het programma hier downloaden. (FB)

Zo de ouden zongen, zo piepen de jongen

RTL en IP Luxemburg wilden weten via welke media de inwoners van het Groot Hertogdom zich sinds het begin van de coronacrisis informeerden. De meest vernoemde bron was het internet (33%), gevolgd door televisie (27%), het medium radio strandde op de derde plek. De Luxemburgse millennials en de oudere bevolkingsgroepen lieten dezelfde volgorde noteren. Het verschil zit in een groter belang van de sociale media. Volgens de enquête worden alle bestudeerde media vaker gebruikt, maar televisie en internet brengen er het best vanaf. IP Luxemburg meldt ook nog dat de verschillende RTL-media vooruitgaan en de algemene trends volgen. Wat het internetbereik betreft, bevestigen de CIM-gegevens deze trends. In coronatijden vertonen de meeste landen hetzelfde gedrag en zijn de lokale media beduidend aantrekkelijker geworden. (Space)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 480: PROS, KL85, MENT en mediaconsumptie

Laatste Blad voor deze week, behoudens ontwikkelingen van die aard dat we een overwerkte redactie Lees verder

Blad 479: Westradio, Spotify en PROS

Bij Westradio kozen ze, door de komst van BNL, andere eieren voor hun geld. Het Lees verder

Blad 478: Kerkomroep, Extra Gold, Radio Report

Virtueel kerkbezoek zorgt voor luxe-problemen in deze coronatijden'Social distancing' van het betere soort. Daar moet Lees verder

Blad 477: Ronan, Qmusic, Joe en persvrijheid

Morgen, woensdag 22 april wordt één van onze jeugdidolen begraven. Zijn foto hing tussen die Lees verder

Blad 476: Oranje, Benelux en #stuckinthemiddlewithyou

Het was de afgelopen 24 uur even alle zeilen bijzetten op deze redactie. Eén van Lees verder

Blad 475: Radiostudio & Radio 2 (niet) aan zee?

Radio levert het bewijs: eendracht maakt nog steeds macht. Nu de rest nog overtuigenVallen de Lees verder

Blad 474: Veronica, Daphné en William (video)

Dame van 60 krijgt nu al een plekje in het museum en eigenlijk is dat Lees verder

Blad 473: Emma, RTBF Spot en Dirk

Positief corona-nieuws op de radio in een digitale loopGratis zendtijd om het verenigingsleven een zetje Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx