RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 480: PROS, KL85, MENT en mediaconsumptie

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Laatste Blad voor deze week, behoudens ontwikkelingen van die aard dat we een overwerkte redactie die hard toe is aan een dagje rust, alsnog uit hun welverdiende vakantiedagje moeten halen. Hou u intussen veilig, gezond en actief bezig. Net het tegenoverstelde van wat wij gaan doen. Tot maandag!

Zo snel kan het verkeren in het Pajottenland

Wat te mooi is om waar te zijn is… dat meestal ook. Wat op 1 april jongstleden voor webradio PROS als een sprookje begon, is nauwelijks drie weken later alweer voorbij. Het grote enthousiasme van vooraf – opnieuw op FM kunnen uitzenden – botste met de realiteit en bijgevolg ook op het samenwerken met de vzw Atlantis. Deze laatste is de licentiehouder van de drie frequenties die PROS FM kon gebruiken; 106.4 FM (Asse), 105.9 FM (Schepdaal) en 103.9 FM (Gooik). De zakelijke nuchterheid is weer terug. Per 20 april werd de overeenkomst stopgezet. Voortaan is op de eerder genoemde frequenties Mooyzo+ te horen, een zusterproduct van MooyZo, met veel Vlaams en lokaal product, en af en toe een aankondiging. Nieuwe volwaardige uitzendingen worden snel verwacht. (TB)

Passend eerbetoon voor Ronan, luiheid op 1 mei

Naar aanleiding van het overlijden maandag 21 april van Ronan O’Rahilly (foto bovenaan – Amsterdam 1966), de oprichter van Radio Caroline, zal ook webradio KL85 in het weekend specifieke herinneringsprogramma’s uitzenden. Vooral morgen, zondag 26 april gaat men er vol voor. Het complete overzicht van hun programmering vindt u hier terug…/… 1 mei is ‘Het feest van de arbeid’, maar voor één enkele keer maakt MENT er… ‘Het feest van de luiheid’ van. Omdat iedereen hunkert naar vakantie, zee, strand, knuffelen en uit eten gaan met vrienden. Lekker lui uw zin doen, live tussen 10:00 en 23:00 uur met in de studio Mathieu De Blauwe, Filip D’haeze en Dimitri Vantomme. Kijken op tv of mits een ‘essentiële verplaatsing’ van de sofa naar de tuin met de MENT Radio app. (GVD & MH)

Extra veel consumeren zonder dik of zat te worden!

We schuiven ook in eigen land steeds meer op richting een corona-exit. In afwachting van een nieuwe, andere of aangepaste wereld blijven we extra veel media consumeren. Dat blijkt uit de wekelijkse media-analyse van Havas Village rond de impact van het coronavirus op onze mediaconsumptie. Het document is het resultaat van een samenwerking van de strategische cel van Havas Media met die van Havas Worldwide, het creatief bureau binnen Havas Village. PUB breng al een behoorlijk resumé en voor wie veel tijd heeft (wie niet tegenwoordig), kan zich ook op de complete studie storten, die u hier vindt. Wat er over radio gemeld wordt, wist u al. (TB)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 479: Westradio, Spotify en PROS

Bij Westradio kozen ze, door de komst van BNL, andere eieren voor hun geld. Het Lees verder

Blad 478: Kerkomroep, Extra Gold, Radio Report

Virtueel kerkbezoek zorgt voor luxe-problemen in deze coronatijden'Social distancing' van het betere soort. Daar moet Lees verder

Blad 477: Ronan, Qmusic, Joe en persvrijheid

Morgen, woensdag 22 april wordt één van onze jeugdidolen begraven. Zijn foto hing tussen die Lees verder

Blad 476: Oranje, Benelux en #stuckinthemiddlewithyou

Het was de afgelopen 24 uur even alle zeilen bijzetten op deze redactie. Eén van Lees verder

Blad 475: Radiostudio & Radio 2 (niet) aan zee?

Radio levert het bewijs: eendracht maakt nog steeds macht. Nu de rest nog overtuigenVallen de Lees verder

Blad 474: Veronica, Daphné en William (video)

Dame van 60 krijgt nu al een plekje in het museum en eigenlijk is dat Lees verder

Blad 473: Emma, RTBF Spot en Dirk

Positief corona-nieuws op de radio in een digitale loopGratis zendtijd om het verenigingsleven een zetje Lees verder

Blad 472: 5G, Beste Buren, Songfestival

De 5G-fobie sluipt vanuit Groot-Brittannië en Nederland nu ook ons land binnen. John Parr, waar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx