RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 476: Oranje, Benelux en #stuckinthemiddlewithyou

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het was de afgelopen 24 uur even alle zeilen bijzetten op deze redactie. Eén van onze radiohelden – Ronan O’Rahilly – stierf en dat vroeg om twee stevige extra artikelen. De ‘gewone’ berichten bleven komen en de Amerikaanse luistercijfers waaiden binnen, gevolgd door die uit eigen land. En omdat veel dingen blijkbaar uit drie bestaan, kwamen daar de Nederlandse marktaandelen nog eens bovenop. Die houdt u van ons te goed, tot morgen. Intussen gaan wij nog even aan het infuus hangen…

Het kleurt helemaal oranje en zo klinkt het ook

Tip voor wie er gemakkelijkheidshalve van uitgaat dat Nederlandstalige muziek gelijk is aan muziek in de eigen moerstaal. Misschien moet u over de vorige zin even nadenken. Feit is dat u er heel veel kan horen op maandag 27 april. Koningsdag bij de bovenburen en dan staan de beste Nederpophits, een gezamenlijk initiatief van heel veel radiostations, in de spotlight. ‘Samen Oranje’ heet deze samenwerking. Doen mee: Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO FunX, 100% NL, SLAM!, KINK, Qmusic en alle publieke lokale en regionale zenders. Ze geven artiesten en musici uit eigen land een steuntje in de rug nu hun optredens komen te vervallen. Elke zender geeft op geheel eigen wijze invulling aan deze themadag. Op hun respectievelijke website, vindt u alle details terug. 

Een stuk geschiedenis gaat er dezer dagen in als zoete broodjes

Radio Benelux, één van oudste ‘vrije zenders’ in dit land, heeft er al een boeiende geschiedenis opzitten. De datum van 6 april 1980, staat in het beton gegoten in de Galgestraat 8 in Paal. Een legendarisch adres en een memorabele dag: het begin van Radio Benelux. De eerste uitzendingen vanop de lokale Klitsberg in Paal sloegen in als een bom. Het saaie muzikale tijdperk van de BRT werd in de ether aangevallen door enkele plaatselijke jongeren. Het station werd snel een begrip en won in 2003 zelfs de RadioVisie Award als ‘Beste Lokale Radio’ van Vlaanderen. Het complete verhaal van Benelux werd nu aan de Internetgazet toevertrouwd. In corona-tijden, waarin u al dan niet meer vrije tijd hebt dan anders, een mooi stuk geschiedenis om op uw gemak te lezen. 

Radio Benelux: deel 1
Radio Benelux: deel 2
Radio Benelux: deel 3

Wat we samen doen, doen we beter. Alweer!

Onder de noemer #stuckinthemiddlewithyou lanceren DPG Media, VRT en Mediahuis vanaf vandaag, dinsdag 21 april 2020, een gezamenlijke tv- en radiocampagne om de kracht van radio te vieren. De dj’s van Qmusic, Joe, Willy, Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel, Nostalgie, Klara en NRJ scharen zich samen achter deze actie die laat zien hoe het medium dagelijks meer dan vier miljoen Vlamingen bijstaat in deze bizarre tijden. En omdat alle media tegenwoordig in elkaar verstrengeld zitten, is er… uiteraard een filmpje om dit te illustreren. De spot van creatief bureau De Vloer, zal vanaf vandaag (dinsdagavond 21 april) op alle nationale tv-zenders te zien zijn.


Spotlight

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 475: Radiostudio & Radio 2 (niet) aan zee?

Radio levert het bewijs: eendracht maakt nog steeds macht. Nu de rest nog overtuigenVallen de Lees verder

Blad 474: Veronica, Daphné en William (video)

Dame van 60 krijgt nu al een plekje in het museum en eigenlijk is dat Lees verder

Blad 473: Emma, RTBF Spot en Dirk

Positief corona-nieuws op de radio in een digitale loopGratis zendtijd om het verenigingsleven een zetje Lees verder

Blad 472: 5G, Beste Buren, Songfestival

De 5G-fobie sluipt vanuit Groot-Brittannië en Nederland nu ook ons land binnen. John Parr, waar Lees verder

Blad 471: Podcast, Veronica & BXL (audio/video)

Zonder automatisering en digitalisering zou RadioVisie naar alle waarschijnlijkheid nog een gedrukt maandblad zijn waarvoor Lees verder

Blad 470: Soaps, TRL en Veronica (audio)

Zucht! Groot zwart gat in zicht voor liefst twee miljoen tv-kijkersBelangrijk! Vergeet ook de buren Lees verder

Blad 469: Luisterspel, GRK en StuBru (video)

Laatste dag van het verlengde paasweekend. Al voelde dit nooit zo aan. Het leek en Lees verder

Blad 468: VBRO, OEM, Veronica & Bie

Zonder fiets, zonder auto, zelfs zonder ook maar één voet te verzetten, trekken we op Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx