RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 471: Podcast, Veronica & BXL (audio/video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zonder automatisering en digitalisering zou RadioVisie naar alle waarschijnlijkheid nog een gedrukt maandblad zijn waarvoor u moet betalen. Zoals dat het geval was tussen 1974 en 1984. Dankzij alle moderne technieken die daarna kwamen, leest u tegenwoordig alles gratis en dagelijks. Heel af en toe laat die automatisering ook al eens een steekje vallen. Zoals deze ochtend. Door een bug werd eindeloos veel keer een oud bericht online gezet en tegelijk de daaraan gekoppelde nieuwsbrief verstuurd. Omdat dit heel vroeg gebeurde, duurde het even vooraleer we het in de gaten hadden en konden oplossen. Met onze excuses er bovenop voor de eventuele ondervonden ongemakken!

Levenloze lichamen gevonden in een fictiepodcast

Sommigen noemen het een ‘fictiepodast’, in onze ogen is het gewoon een hoorspel maar dan afgeleverd in wekelijkse afleveringen, zoals een podcast. ‘Het Oord‘ is een hoorspel, bedacht en geschreven door Ellen Vander Heyden waaraan verschillende bekende acteurs deelnemen, o.a. StuBru-dj Michèle Cuvelier en Guga Baùl. Het verhaal: op 27 april 2019 worden de levenloze lichamen van 43 mannen en vrouwen teruggevonden in een privé bos. Aan de hand van teruggevonden dagboeken en audiofragmenten wordt gereconstrueerd wat zich afgespeeld heeft, wat hiertoe geleid heeft. Is het een massale moordpartij, of een sekte die gezamenlijk zelfmoord gepleegd heeft? De eerste twee afleveringen zijn al beschikbaar. Elke week volgt een nieuwe episode. U kan de podcast beluisteren in uw favoriete podcast app, en op Spotify, Soundcloud of de website van Het Oord. Wie wil, kan mits betaling van €7,00 nu reeds alle afleveringen beluisteren. (HvG)

Waarom heeft die man nog geen eigen straat?

Bijna een halve eeuw is Bart van Leeuwen al op de radio te horen. Van stoppen wil hij nog niet weten. Wekelijks presenteert hij nog op NPO Radio 5. In 1973 werd hij ontdekt door Rob Out en nog steeds heeft hij veel respect voor de in 2003 overleden Veronica-omroepbaas. Bart van Leeuwen in de krant AD: “Ik vind het nog steeds raar dat er geen Rob Out-straat is op het Mediapark. De gekste namen kom je er tegen. Out schittert door afwezigheid. Die man heeft de Veronica Omroep Organisatie opgestuwd naar meer dan één miljoen leden. Veronica was de grootste omroep die Nederland ooit gekend heeft. Mag die man dan een straatje hebben. Vernoem desnoods de bar in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid naar Rob Out”, aldus Bart van Leeuwen. Lees hier het volledige interview met Bart van Leeuwen.

Bus toetert persoonlijke corona-berichtjes door Brussel

De MIVB en reclameregie ‘mortierbrigade’ bedachten ‘Voices of Brussels’, een bus die boodschappen van Brusselaars aan mede hoofstadbewoners… uitzendt. Het idee is eenvoudig: iemand spreekt een boodschap in of schrijft er één via Messenger naar de MIVB, samen met de naam en adres van de ontvanger. De dagen daarna rijdt de bus door Brussel met externe luidsprekers om de boodschappen te laten horen. De bus rijdt donderdag en vrijdag, telkens van 17:00 tot 20:00 uur zijn eerste rondes, de week erna ook op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag op dezelfde tijdstippen. De routes worden aangekondigd op de Facebook-pagina van de MIVB. Ingesproken berichten klinken rechtstreeks uit de luidsprekers, geschreven boodschappen zullen eerst opgenomen worden. De campagne ging op maandag 13 april van start op tv, radio, in de dagbladpers, via digital outdoor en sociale media.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 470: Soaps, TRL en Veronica (audio)

Zucht! Groot zwart gat in zicht voor liefst twee miljoen tv-kijkersBelangrijk! Vergeet ook de buren Lees verder

Blad 469: Luisterspel, GRK en StuBru (video)

Laatste dag van het verlengde paasweekend. Al voelde dit nooit zo aan. Het leek en Lees verder

Blad 468: VBRO, OEM, Veronica & Bie

Zonder fiets, zonder auto, zelfs zonder ook maar één voet te verzetten, trekken we op Lees verder

Blad 467: Klassiek, Klara en van eigen bodem

Mogen we u en iedereen bij deze een geweldig paasweekend wensen. Mits het in acht Lees verder

Blad 466: Curaçao, SRV en Radio 10

Caraïbische eilandbewoners kijken naar 'moederland' voor hulpNetwerk gaat een halve eeuw terug in de tijd Lees verder

Blad 465: Radio 2, FM Goud en Willy

Geen weer om binnen te blijven, pak uw Radio 2-huiskamerconcert mee naar de tuin!Paashazen, klokken Lees verder

Blad 464: Radio Maaskant, rotmuziek en The Principality of Sealand (video)

Op zoek naar de echte helden en daarbij zelf een zakcentje verdienenAls het jeukt moet Lees verder

Blad 463: Radio Nova, Noord-Holland, Wenen

Als de grenzen dicht gaan, dan openen we onze oren voor onze FM-zusters over de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx