RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 469: Luisterspel, GRK en StuBru (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Laatste dag van het verlengde paasweekend. Al voelde dit nooit zo aan. Het leek en wàs een vervolg op alle andere dagen van vorige week en de week daarvoor. Doordeweekse dagen die lijken op weekends, of op vakantie, of op … Maar de wereld draait verder, of staat stil. Zo lijkt het. De kalender vertelt ons dat morgen dit verlengde paasweekend officieel ten einde is en gaan we weer over tot de orde van de dag. Welke dag? Een gewone of een bijzondere? Ook dit is tegenwoordig onduidelijk. Vreemd…

De roof van ‘De Rechtvaardige Rechters’ als een luisterspel

Patrick Huybrechts uit Sint-Pieters-Leeuw heeft een podcast opgenomen over de nog steeds mysterieuze roof van het paneel van ‘De rechtvaardige rechters’ in 1934 in de Gentse Sint-Baafskathedraal. Het verhaal is opgevat als een klassiek luisterspel en werd ingelezen door acteur Vic De Wachter. Patrick Huybrechts is een kunstkenner en docent schilderkunst. Volgens hem werd het verhaal van die kunstroof nooit ten gronde verteld voor een groot publiek. Het Van Eyckjaar leek hem dan ook het ideale moment om het verhaal van de diefstal en het onderzoek naar de daders te vertellen. Het is een verhaal over eerzucht, durf, hypocrisie en bedrog dat zich afspeelt in een herkenbare oer-Vlaamse context. De podcast ‘De Diefstal van de Rechtvaardige Rechters’ duurt 24 minuten en kan onder andere beluisterd worden via Spotify.

Virtuele bijdrage aan paasmisviering in het het dekenaat Genk

Is Limburg naast de meest groene, ook de meest christelijke provincie van het land? Behalve de uitvaart van de onlangs overleden pastoor Gust Vanherck die in Lanaken door de lokale omroep LRL werd gestreamd (in geluid én beeld), boog ook GRK zich over de paasmisviering van het dekenaat Genk. De volledige dienst werd gisteren, zondagochtend 212 april, tussen 10:00 en 11:00 uur live uitgezonden. Pastoor-deken Luc Herbots ging voor vanuit de Italiaanse Kerk in Zwartberg. De plechtigheid kon zowel via de 107.4 FM, stream, FB-audio en videobeelden gelijktijdig gevolgd worden. Dit dankzij de onvermoeibare inzet van hoofdtechnicus Lenn Melotte en videoreporter Jeff Daniëls. Radio GRK stelt ‘blij te zijn om op deze wijze toch een beetje bijgedragen te hebben tot het echte paasgevoel bij de vele kerkgangers van het dekenaat Genk’. Waarvan acte. (TB)

Bericht dat letterlijk thuishoort in de afdeling ‘Vijgen nà pasen’

En toch willen we het u niet onthouden. De ‘Zwaarste Lijst’ van Studio Brussel werd gisterenavond afgesloten. Om deze jaarlijkse kermis in de verf te zetten wordt vooràf flink wat ‘lawaai’ gemaakt. Ook in 2020 dus. De afgelopen jaren hebben retailgiganten als ASOS en H&M van metalbands modeartikelen gemaakt door hun overhemden te populariseren. Mutant gebruikte dit als uitgangspunt voor de campagne van dit jaar voor ‘De Zwaarste Lijst’. Ze ging maandag 6 april van start op televisie, sociale media, digitale displays en print. Om één of andere reden verdween dit verhaal bij ons tussen de plooien van de vele corona-berichten. Maar helemaal oplossen in de nevelen van de geschiedenis zal ze niet, want u krijgt van ons alsnog het leuke filmpje als verlaat paascadeau. (PUB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 468: VBRO, OEM, Veronica & Bie

Zonder fiets, zonder auto, zelfs zonder ook maar één voet te verzetten, trekken we op Lees verder

Blad 467: Klassiek, Klara en van eigen bodem

Mogen we u en iedereen bij deze een geweldig paasweekend wensen. Mits het in acht Lees verder

Blad 466: Curaçao, SRV en Radio 10

Caraïbische eilandbewoners kijken naar 'moederland' voor hulpNetwerk gaat een halve eeuw terug in de tijd Lees verder

Blad 465: Radio 2, FM Goud en Willy

Geen weer om binnen te blijven, pak uw Radio 2-huiskamerconcert mee naar de tuin!Paashazen, klokken Lees verder

Blad 464: Radio Maaskant, rotmuziek en The Principality of Sealand (video)

Op zoek naar de echte helden en daarbij zelf een zakcentje verdienenAls het jeukt moet Lees verder

Blad 463: Radio Nova, Noord-Holland, Wenen

Als de grenzen dicht gaan, dan openen we onze oren voor onze FM-zusters over de Lees verder

Blad 462: LRL en Aether

• 'Radiopastoor' Gust Vanherck overleden • Interessant leesvoer in coronatijden

Blad 461: Gedurfd, we gaan naar Nederland!

Omdat de wereld nog steeds een beetje draait, gaan we toch op bezoek bij de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx