RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Blad 468: VBRO, OEM, Veronica & Bie

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zonder fiets, zonder auto, zelfs zonder ook maar één voet te verzetten, trekken we op deze fijne Paaszondag van Brugge naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en zelfs Nederland. Tussenin vertoeven we heel even in het gezelschap van ‘une grande dame’. Al is ze zo Vlaams als wat, de halve wereld en veel verder kent haar van de televisie. Sinds gisteren is echter duidelijk dat ze nog meer in haar mars heeft! Il faut le faire…

Opkomst en ondergang van een vrije radiopionier

Morgen, paasmaandag 13 april komt er een einde aan de uitzendingen van de VBRO. Het netwerk wordt opgevolgd door BNL. Een nieuw project dat verder borduurt op de fundamenten van wat ooit één van de vele Brugse vrije zenders was. Allen gingen voor de bijl, behalve die ene dus. Begonnen in mei 1981 komt helaas ook aan hun geschiedenis een triest einde, na bijna 39 jaar. Van niks naar heel veel en dan weer helemaal terug. De complete geschiedenis van de VBRO staat netjes samengevat op de meer dan voortreffelijke website vrijradio.be. Om het nog makkelijker te maken om het complete verhaal snel te kunnen lezen, hebben we de story van de VBRO in een pdf-file gegoten. (EC)

En de verhalen blijven maar komen. Gedrukt en wel!

Deze week viel bij de abonnees een nieuwe editie – nummer 199 alweer – in de brievenbus van het Engelstalige Offshore Echos Magazine. Met enige vertraging, want door de corona-heisa liep zowel de productie als de bezorging (per post) enkele weken vertraging op. OEM is een relict, want het is het enige nog bestaande gedrukte tijdschrift ter wereld dat enkel schrijft over de roemruchtige zeezenderperiode. Alhoewel die geschiedenis al vele decennia voorbij is, slagen de uitgevers er toch in om telkens weer een boeiend blad uit te brengen. Die club is op zichzelf al bijzonder boeiend, want het gaat om de uniek combinatie van Franse die hards en Engelse anoraks. Hun website is zowel Frans- als Engelstalig. Over de inhoud van nummer 199 en hoe u een abonnement kunt nemen, leest u hier meer. (TB)

Veronica van de radio en Bie van de televisie

Veronica Inside zendt op maandag 27 april een speciale Legends Top 50 uit, een hitlijst met enkel muziek van Nederlandse legendes. Die lijst ligt in het verlengde van de Legends-maand op Radio Veronica. Tot en met vrijdag 24 april staat de commerciële omroep in het teken van de grootste muzikale legendes aller tijden. Op vrijdag 24 april is de internationale Legends Top 50 te horen, op maandag 27 april de nationale gepresenteerd door het team van Veronica Inside…/… Bericht uit de afdeling ‘Verrassende en verborgen talenten’. Gisteren werd een orgelpunt gezet aan de ‘Classics 1000’ van Radio 1. Naast de muziek en de verrassende tekeningen en andere illustraties, werd er naar aloude gewoonte ook stevig gequizd. Met een winnares die eigenlijk geen nood heeft aan de bekende ‘Fifteen minuten of fame’, want de dame is al bekend. Bie Baert, een van de experts uit het Vier-programma ‘Stukken Van Mensen’, ging met de eer lopen. Aan Benny had ze een hele kluif, tot hij niet wist dat Syd Barrett de Britse band Pink Floyd had opgericht.


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 467: Klassiek, Klara en van eigen bodem

Mogen we u en iedereen bij deze een geweldig paasweekend wensen. Mits het in acht Lees verder

Blad 466: Curaçao, SRV en Radio 10

Caraïbische eilandbewoners kijken naar 'moederland' voor hulpNetwerk gaat een halve eeuw terug in de tijd Lees verder

Blad 465: Radio 2, FM Goud en Willy

Geen weer om binnen te blijven, pak uw Radio 2-huiskamerconcert mee naar de tuin!Paashazen, klokken Lees verder

Blad 464: Radio Maaskant, rotmuziek en The Principality of Sealand (video)

Op zoek naar de echte helden en daarbij zelf een zakcentje verdienenAls het jeukt moet Lees verder

Blad 463: Radio Nova, Noord-Holland, Wenen

Als de grenzen dicht gaan, dan openen we onze oren voor onze FM-zusters over de Lees verder

Blad 462: LRL en Aether

• 'Radiopastoor' Gust Vanherck overleden • Interessant leesvoer in coronatijden

Blad 461: Gedurfd, we gaan naar Nederland!

Omdat de wereld nog steeds een beetje draait, gaan we toch op bezoek bij de Lees verder

Blad 460: FM-cadeau, Radio 1 & Radio 10 (audio)

En alweer zit er voor ons geen vrij weekend in. Nu alle dagen een beetje Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx