RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 461: Gedurfd, we gaan naar Nederland!

Omdat de wereld nog steeds een beetje draait, gaan we toch op bezoek bij de buren. Die van boven. Ze stellen het blijkbaar goed, zelfs op oudere leeftijd. Getuige daarvan de babbel met Jan van Veen en Willem van Kooten. Joe baarde er op zijn buurt een nieuwe app. Met Bill Withers liep het minder goed af. Maar da’s dan ook geen Nederlander, wel een sublieme Amerikaan, waarover presentator Jaap Brienen van… Sublime, vanavond een hele boom opzet.

Joost (maar ook Jan!) mag het weten. Het bewijs!

Wie voldoende radiogeschiedenis in zijn of haar bagage met zich meedraagt (in aantal jaren) kent hun namen als waren het die van uw beste buren. Jan van Veen en Joost den Draaijer (foto bovenaan – credits: Archief Mediapages). Het duo is zo bepalend geweest voor de radio in de Lage Landen, dat we nog steeds met heel veel respect naar hen opkijken. Dat deed ook Bas Nieuwenhuijsen die met het legendarische duo een uitgebreide babbel had. Jan van Veen: “Het heeft wel eens tussen ons gebotst, maar als je elkaar zo lang kent als wij, we zijn vrienden sinds 1964, ben je meer familie eigenlijk”. Willem van Kooten: “De huidige DJ’s zijn slaven van een format, daar deug ik niet voor”. Meer van dit, vindt u via deze weg.

De app die op het juiste moment kwam (wordt gezegd)

Net als Qmusic heeft ook Joe een Nederlands equivalent. Na een jaartje activiteit, is er nu de eigen app.Jorn Agterberg, Marketing Manager Qmusic Nederland: “Met de Joe-app kan iedereen de classicszender luisteren waar en wanneer-ie maar wil. Er is nieuws te vinden over artiesten en je kunt eenvoudig in contact komen met het station en ochtend-dj Erik van Roekel via de gratis berichtenfunctie. Een eigen applicatie is de volgende stap in het vergroten van het bereik van het radiostation Joe. De app komt in deze coronacrisis op het juiste moment nu veel mensen thuis aan het werk zijn en wel wat afleiding kunnen gebruiken.” De luisteraar kan ook hartjes geven aan favoriete tracks, waardoor deze opgeslagen worden in zijn of haar profiel. Het lijstje dat daaruit ontstaat, kan weer gekoppeld worden aan Spotify. (BVP)

Dit programma heeft zeker z’n naam niet gestolen

Sublime zendt vanavond (20:00 en 21:00 uur) een special uit over de overleden Amerikaanse soulzanger Bill Withers. Omdat dit radiostation steevast de beste soulmuziek draait die er ooit is gemaakt, staat presentator en music director Jaap Brienen stil bij zijn werk. Hij ontmoette en interviewde Withers een aantal jaar geleden, iets waarover hij dan ook zal vertellen. Brienen: “Bill Withers was een uniek talent, schreef een aantal onaantastbare klassiekers. Maar hij was ook een unieke man, die een hekel had aan de kunstmatige wereld waarin hij als artiest terecht was gekomen. Zondag laat ik zijn mooiste liedjes horen, en vertel ik zijn verhaal. Lean On Me wordt bijvoorbeeld nu door veel mensen gezien als een nummer dat troost brengt tijdens de coronacrisis. Het iconische nummer werd zelfs gedraaid bij de inauguraties van Barack Obama en Bill Clinton”. (TB)


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1382: Radioplayer, De 7, Koken met Classics

• Radioplayer.be mag langer aan het (Vlaamse) infuus • De Tijd en L’Echo lanceren dagelijkse Lees verder

Blad 1381: Vlaamse erkenningen, Waalse Nostalgie en een modetip

• Landelijke FM-erkenningen: Deloitte adviseerde minister Dalle • Waalse Nostalgie beloont de telewerkers • Julie Lees verder

Blad 1380: lokale DAB+, Veronica, auteursrecht

• Lokale DAB+ in Vlaanderen: proefprojecten krijgen groen licht • Veronica’s Oorkonde is een ‘alternatieve Lees verder

Blad 1379: Patrick Vandergucht, Joe 60’s & 70’s, Radio 77

• Patrick Vandergucht steekt de grens over (en niet omwille van corona) • Joe 60’s Lees verder

Blad 1378: Spotify, Bel RTL, Radio Liberty

• Spotify: quotering voor podcasts • BEL RTL doet er nog een half dozijn webstreams Lees verder

Blad 1377: Radio 1, The Weeknd, Sky Radio

• Nederlanders geven Vlaamse Radio 1 een nieuw kleedje • Klassieke pop- en rockalbums die Lees verder

Blad 1376: Peter Van de Veire, Radio Lede, Mart Smeets

• Het gemiste wederwoord van Peter Van de Veire • Het warme hart van Radio Lees verder

Blad 1375: Urgent FM, Radio Barbier, Meindert (video)

• De bijzondere Gentse plekjes van het radioprogramma Fiere Stede • Radio Barbier houdt de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
5 april 2020 - 14:48 14:48

Jan en Joost kunnen het weten, zij komen nog uit een wereld waar er toen nog ruimte was voor “personality jocks”, geen gelul over verplichte playlists, geen
sidekicks om de boel op te vrolijken en geen managers in maatpak die denken
dat zij de radio hebben uitgevonden……..

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x