RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 461: Gedurfd, we gaan naar Nederland!

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Omdat de wereld nog steeds een beetje draait, gaan we toch op bezoek bij de buren. Die van boven. Ze stellen het blijkbaar goed, zelfs op oudere leeftijd. Getuige daarvan de babbel met Jan van Veen en Willem van Kooten. Joe baarde er op zijn buurt een nieuwe app. Met Bill Withers liep het minder goed af. Maar da’s dan ook geen Nederlander, wel een sublieme Amerikaan, waarover presentator Jaap Brienen van… Sublime, vanavond een hele boom opzet.

Joost (maar ook Jan!) mag het weten. Het bewijs!

Wie voldoende radiogeschiedenis in zijn of haar bagage met zich meedraagt (in aantal jaren) kent hun namen als waren het die van uw beste buren. Jan van Veen en Joost den Draaijer (foto bovenaan – credits: Archief Mediapages). Het duo is zo bepalend geweest voor de radio in de Lage Landen, dat we nog steeds met heel veel respect naar hen opkijken. Dat deed ook Bas Nieuwenhuijsen die met het legendarische duo een uitgebreide babbel had. Jan van Veen: “Het heeft wel eens tussen ons gebotst, maar als je elkaar zo lang kent als wij, we zijn vrienden sinds 1964, ben je meer familie eigenlijk”. Willem van Kooten: “De huidige DJ’s zijn slaven van een format, daar deug ik niet voor”. Meer van dit, vindt u via deze weg.

De app die op het juiste moment kwam (wordt gezegd)

Net als Qmusic heeft ook Joe een Nederlands equivalent. Na een jaartje activiteit, is er nu de eigen app.Jorn Agterberg, Marketing Manager Qmusic Nederland: “Met de Joe-app kan iedereen de classicszender luisteren waar en wanneer-ie maar wil. Er is nieuws te vinden over artiesten en je kunt eenvoudig in contact komen met het station en ochtend-dj Erik van Roekel via de gratis berichtenfunctie. Een eigen applicatie is de volgende stap in het vergroten van het bereik van het radiostation Joe. De app komt in deze coronacrisis op het juiste moment nu veel mensen thuis aan het werk zijn en wel wat afleiding kunnen gebruiken.” De luisteraar kan ook hartjes geven aan favoriete tracks, waardoor deze opgeslagen worden in zijn of haar profiel. Het lijstje dat daaruit ontstaat, kan weer gekoppeld worden aan Spotify. (BVP)

Dit programma heeft zeker z’n naam niet gestolen

Sublime zendt vanavond (20:00 en 21:00 uur) een special uit over de overleden Amerikaanse soulzanger Bill Withers. Omdat dit radiostation steevast de beste soulmuziek draait die er ooit is gemaakt, staat presentator en music director Jaap Brienen stil bij zijn werk. Hij ontmoette en interviewde Withers een aantal jaar geleden, iets waarover hij dan ook zal vertellen. Brienen: “Bill Withers was een uniek talent, schreef een aantal onaantastbare klassiekers. Maar hij was ook een unieke man, die een hekel had aan de kunstmatige wereld waarin hij als artiest terecht was gekomen. Zondag laat ik zijn mooiste liedjes horen, en vertel ik zijn verhaal. Lean On Me wordt bijvoorbeeld nu door veel mensen gezien als een nummer dat troost brengt tijdens de coronacrisis. Het iconische nummer werd zelfs gedraaid bij de inauguraties van Barack Obama en Bill Clinton”. (TB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1515: Milan Sweeck, Festival of Creativity, Magic FM (audio)

• Milan vindt de job van zijn leven bij Qmusic • De beste radioreclames van Lees verder

Blad 1514: Netwerk 2, Radio Minerva, Andy Murray

• Bevraging over herverdeling netwerk 2: het verslag • De Minerva Tripel klaar voor lancering Lees verder

Blad 1513: Radio Rand, Radio Expres, MNM

• Minister Dalle sluit het Plaatsgast-seizoen bij RadioRand • VRM beboet Radio Expres voor "te Lees verder

Blad 1512: Ken Siereveld, Aurélie Boffé, Stefan Stasse

• Ken Siereveld maakt dj-debuut bij NRJ • Belfius Persprijs voor de VRT-podcast 'Snapt ge Lees verder

Blad 1511: Tomorrowland One World Radio, Oost West, Radio Maria

• Tomorrowland One World Radio ook op DAB+ in UK, Malta en Spanje • Mi Lees verder

Blad 1510: NPO 3FM, kortegolf, Studio Brussel

• NPO 3FM: Sander maakt zijn opvolgers bekend • Het Nederlandse kortegolfwonder naar Nederlands Indië Lees verder

Blad 1509: VBRO, VRT, Oekraïne

• VBRO kampeert hele zomer in domein De Kippe • Jacqueline Smit, het buitenbeentje bij Lees verder

Blad 1508: PINK!, RadioLand, StampMedia

• PINK! en VI.BE gaan voor nieuw (vrouwelijk) muzikaal talent • RadioLand: een blik op Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
5 april 2020 - 14:48 14:48

Jan en Joost kunnen het weten, zij komen nog uit een wereld waar er toen nog ruimte was voor “personality jocks”, geen gelul over verplichte playlists, geen
sidekicks om de boel op te vrolijken en geen managers in maatpak die denken
dat zij de radio hebben uitgevonden……..

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx