RadioVisie

  • .
    .

Blad 459: Astrid, PXL, LRL, Marc & Karolien (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Lenteweertje bij ons. De redactietuin nodigde uit tot een buitenhuis-initiatief. Thee, laptop, bio-vijgen een muesli-notenreep, lokale aardbeien en de zon aan de juiste kant van het scherm, zodat we konden zien wat we schreven. Tot de buurman daar anders over dacht. De man die lawaai steevast verward met kwaliteit, zette zijn stereo aan, aan de andere kant van de schutting. (X is in zijn eentje een satirische tv-reeks waard). Oordopjes brachten redding. Zalig die dingen… Blad 459 alweer gered!

Zuster moet of mag tandje bijsteken

Onze favoriete zuster gaat de komende vier weken ook een programma verzorgen op de zaterdagse NPO Radio 1-avond. Astrid de Jong (foto bovenaan) wordt tussen 21:00 en 23:00 uur gastvrouw van ‘Avondzuster’, een spin off van haar vaste show ‘Nachtzuster’ (vrijdagnacht-zaterdagochtend 02:00-06:00 uur). ‘Langs de Lijn’, dat normaliter op dat tijdstip wordt uitgezonden, met onder andere het eredivisievoetbal, wordt omwille van de geschrapte sportevenementen vervangen. In ‘Avondzuster’ kunnen luisteraars eveneens bij Astrid terecht met vragen, antwoorden, verhalen en opmerkingen. Ook de zaterdag tussen 19:00 en 21:00 uur klinkt voorlopig anders. Roos Moggré en Splinter Chabot gaan in dat tijdslot een programma voor hun rekening g nemen. (BVP)

Zo de ouden zongen, zo piepen de jongen

Op vraag van Radio 1 gingen studenten van de PXL-popschool in Hasselt aan de slag met een aantal classics: “Hoe zouden jongeren die oude klassiekers aanpakken?”. Het resultaat is verbluffend. Dat de herwerkte versies van een aantal classics überhaupt het levenslicht nog zagen, mag een half mirakel genoemd worden. Hogeschool PXL ging in lockdown waardoor niemand nog fysiek bij elkaar mocht zijn om ze op te nemen. Maar de studenten muziek en studio-engineering van PXL-Music sloegen de handen in elkaar en met een unieke, online samenwerking kwamen ze toch tot een prachtig resultaat. Anna Dutoit, Jens Pauwels, Katrien Braet en Arnaud Soetens maakten de covers die u hier kan beluisteren. (TB)

Kerk bezorgt nu ook aan huis in Laken

De eerste uitzending van de eucharistie- viering op zondagochtend op lokale radio LRL was een groot succes. Dus gaat men ermee verder, zolang de coronamaatregelen van kracht blijven. De samenwerking tussen pastoors Vanderlee, Vanherck en LRL klokte af op 600 luisteraars die vanaf 09:30 uur de viering via het LRL-Youtube-kanaal volgden. Ook via 106.0 FM en Facebook was de viering te beluisteren. “Zolang de nationale maatregelen van kracht blijven, zullen we dit wekelijks herhalen. Misschien zelfs telkens vanuit een andere parochiekerk”, zegt Gunther Aussems van LRL. “In deze tijden biedt dit aan velen hoop en kracht. En dat is juist wat ons zo sterk verbindt. Onze radiozender creëert een sociale verbinding tussen de inwoners.” (Belang van Limburg)

In Brussel maken ze graag reclame voor Antwerpen

En tot slot doen we er ook nog een filmpje bij. Het weekend en de lente staan immers voor de deur. Een cadeautje in deze ‘boeiende’ tijden mag dus best. En veel uitleg hoeft er niet bij, want Marc Gerard van Radio Minerva legt het beter uit bij Karolien Debecker op Radio 1, dan wij dat kunnen doen. (BDGO)


Spotlight

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 458: Studies, Lipstick, STARFM en wijzelf

Dit begint hier echt veel op een editie van de CCR-krant te lijken. Helaas bedoelen Lees verder

Blad 457: Adam & Jeroen, Nostalgie, Oorboekje en KL85

1 april is niet enkel 'verzenderkesdag', maar blijkbaar ook dé datum om nieuwe radioprojecten te Lees verder

Blad 456: Satelliet, Nostalgie en podcasts

Vroeg begonnen is half gewonnen. Anders raken we ons nieuws niet kwijt vandaag. Ook vanavond Lees verder

Blad 455: POS, KL85, Solidair, EZrock, Singjaal en tot slot SRV

Net vooraleer we deze editie definitief inplanden (zoiets als in de digitale brievenbus stoppen om Lees verder

Blad 454: Rob, Ferry, Castor en RMC (video)

En wie hebt u vandaag al ontmoet? Wij zagen alleen de postbode. Hij parkeerde voor Lees verder

Blad 453: Rob, Brugge, report en Nostalgie (video)

Mocht u zich afvragen hoe het gaat met de gezondheid van onze met corona-besmette eindverantwoordelijke, Lees verder

Blad 452: Leugenpaleis, Hoogland & STARFM (video)

Bijzondere tijden zetten reguliere zaken op z'n kop. Ook bij ons. Waar de zaterdagse editie Lees verder

Blad 451: Mol, Aalst, België en Nederland (video)

En dan komt het corona-virus plots heel dichtbij. Ook de eindredacteur van deze rubriek heeft Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx