fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 457: Adam & Jeroen, Nostalgie, Oorboekje en KL85

1 april is niet enkel ‘verzenderkesdag’, maar blijkbaar ook dé datum om nieuwe radioprojecten te starten. Natuurlijk is het een dag als àlle anderen, maar hij blijft net iets meer hangen. Misschien wel daarom dat Studio Brussel er op die vrijdag in 1983 mee begon. En Joe in 2009. Of zoals vandaag: de transformatie van Pajaot1 tot PROSFM en de start van internetradio KL85.

Adam en Jeroen weer samen

Even legendarisch zijn ze geworden als Laurel & Hardy, Suske en Wiske of Batman en Robin. Al duurde hun samenwerking minder lang en gebeurde dit in een compleet ander domein; dat van de radio. Juist! Jeroen van Inkel en Adam Curry maakten legendarische programma’s voor Radio Veronica toen men nog onder het veilige dak van de publieke omroep zat. Maar hun samenwerking begon eigenlijk al veel eerder. In 1984, bij de Amsterdamse piraat Decibel. Jeroen van Inkel heeft nu de podcast klaar: ‘Adam en Jeroen weer samen’. Het duo kijkt terug naar 1984, de tijd van het illegale radiostation waar het ooit allemaal begon. Natuurlijk gaat het ook over Trump, de binnengekomen post en is er een opvallende link tussen de jingles van toen en de voice van nu. Luister maar. (TB)

Niet enkel hun muziekformat boeit ons

Op zoek naar goed nieuws in deze beroerde tijden en daarenboven hebt u geen hekel aan de taal van onze zuiderburen? Dan kunnen we u “Le Bureau des Bonnes Nouvelles” van het Waalse Nostalgie aanraden. Het gaat om een korte newsflash (al begonnen op 23 maart), die ons blijft verbazen omdat het iedere dag zo goed gedaan is. Journaliste Stéphanie du Bois (foto bovenaan) kan op ieder moment de reguliere programmering onderbreken voor een positief bericht. Verschillende keren per dag brengt ‘Le Bureau’ verslag uit van inspirerende feiten en alle vorderingen in de strijd tegen Covid-19. Meer van dat! (TB)

Oorboekje werd uitgebreid en KL85 is niet enkel meer een brandstoffilter van Mahle

Het Oorboekje is een fenomeen. Vooral in Nederland waar het werd bedacht. Het spoorboekje voor de radio, met een overzicht van de programmering van alle landelijke en regionale radiostations, is uitgebreid naar het zuiden. U vindt er nu ook de programmagegevens van de Vlaamse openbare omroep…/… Zoals gisteren gemeld en tot opluchting van de initiatiefnemers zelf, is de start van KL85 – deze middag om 12:00 uur – gelukt. Dit nieuwe internetstation dat de sfeer van offshore radio wil uitademen, test tot 10 april aanstaande. Op Goede Vrijdag 2020, ook alweer precies op de middag, gaat de officiële programmering van start, met veel gepresenteerde programma’s. (HB & GVD).


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 456: Satelliet, Nostalgie en podcasts

Vroeg begonnen is half gewonnen. Anders raken we ons nieuws niet kwijt vandaag. Ook vanavond Lees verder

Blad 455: POS, KL85, Solidair, EZrock, Singjaal en tot slot SRV

Net vooraleer we deze editie definitief inplanden (zoiets als in de digitale brievenbus stoppen om Lees verder

Blad 454: Rob, Ferry, Castor en RMC (video)

En wie hebt u vandaag al ontmoet? Wij zagen alleen de postbode. Hij parkeerde voor Lees verder

Blad 663: Maria, DAB+, M fm en Lutgart

‘De Hemelse 100’, nu ook te horen voor gewone stervelingen. Duitsers lopen storm voor 'huishoudelijke' Lees verder

Het ochtendblad op dinsdag 24 november

In Roeselare zijn er nog Pieten en die maken kinderontbijten klaar. Internetradio heeft kerstcadeau voor Lees verder

Blad 662: TOPradio, MNM & Sam (video)

Sinterklaas gooit een hoofdstedelijke frequentie in het TOPschoentje. Huur eens een DJ van MNM in Lees verder

Blad 661: Sam, Remco & Dick (video)

Soms zijn we ook blij dat een week voorbij is. Niet dat we bijgelovig zijn, Lees verder

Blad 660: Radio 10, Lutgart & Bandcamp

Vierduizend quizzende popmuziek allesweters gezocht om online ter spelen. De uitvaartplechtigheid van Lutgart Simoens wordt Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
BNL start op Paasmaandag 13 april

Nederlandse commerciële radio in 2022 (?)

Blad 456: Satelliet, Nostalgie en podcasts

Sluiten