RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 455: POS, KL85, Solidair, EZrock, Singjaal en tot slot SRV

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Net vooraleer we deze editie definitief inplanden (zoiets als in de digitale brievenbus stoppen om te versturen), bereikte ons het bericht dat oud-voorzitter en oprichter van de vzw Antares – Radio Media (Avelgem), Willy Vervoort is overleden. Eén van die vele mensen die meehielpen om het vastgeroeste radiobeleid in het Vlaanderen van de jaren 80 een nieuw gezicht te geven. Bij deze ons postuum respect.

Een vacature in Brussel en een start vanuit het Kortrijkse

POS is op zoek naar VJ’s en DJ’s voor z’n visual radioproject. Ervaring is niet vereist, enthousiasme daarentegen wél! Als u met hen wil samenwerken, dan moet u nù contact opnemen. U vindt hier hun Facebook-pagina en alle nuttige details…/… Morgen starten de testuitzendingen van KL85, een nieuwe internetradio. Het format staat nog niet helemaal vast – daarom gaat het ook om proeven -, maar een flinke knipoog naar offshore radiostations en andere zeezenders, zal nooit ver weg zijn. Bij het project zijn oud-medewerkers van onder andere Radio Gemini en Radio 19 betrokken. Uitvalsbasis is dan ook Zuid-West-Vlaanderen. (YC & TB)

Radio Brugs Ommeland wordt (even) Radio Solidair

Sinds gisteren, maandag 30 maart verzorgt Radio Brugs Ommeland (102.7 FM) op weekdagen ‘Radio Solidair’. De programmering tussen 13:00 en 16:00 uur staat volledig in het teken van de coronacrisis en wil iedereen informeren, inspireren en verbinden. Luisteraars krijgen flashberichten over genomen maatregelen, beschikbare diensten en de aangepaste dienstverlening. OCMW Brugge en Stad Brugge leveren dagelijks de info op maat aan. Ook lokale handelaars kunnen laten weten waarvoor klanten bij hen nog terecht kunnen. Verzoeknummers aanvragen of een persoonlijke boodschap laten voorlezen, is eveneens mogelijk. (EC)

° Lees verder onder de banner

Rock met een zacht kantje. En ze verjaren zelfs, die rocksterren!

Twee internetradiostations voor de prijs van één, da’s dan dubbel gratis. ZZRock (Lichtaart) presteert het. Naast de non stop rockmuziek is en nu ook de soft rock non stop stream, die de naam EZRock meekreeg…/… De Leuvense collega’s van Retro radio Singjaal pakken dan weer uit met de ‘Coverstory Specials’. Daarin worden covers door- en van een bepaalde artiest gedraaid. Deze week is dat Eric Clapton die gisteren 75 jaar jong werd. Volgende week is het de beurt aan Michael Stipe die eerder dit jaar 60 kaarsjes mocht/moest/kon uitblazen. Deze specials zijn géén wekelijks programma, maar duiken op ter gelegenheid van één of andere gebeurtenis. De uitzending wordt samengesteld door Geert Kinnaert, de techniek is van Dirk Verheyden, David Verbruggen of Johan Eeckhout presenteren. (TB)

Alles wat u nog niet wist en er daarom geen vragen over stelde

Bij Stadsradio Vlaanderen begint de Paasvakantie op 1 april. Tot en met donderdag 9 april hoort u elke dag tussen 07:00 en 19:00 uur de leukste 1000, met de grootste en belangrijkste nummer 1-hits uit: België, Nederland, Groot-Britannië en de Verenigde Staten. Er is niet enkel de muziek, maar vele vragen worden de hele dag lang beantwoord door alle presentatoren. Welke legendarische Amerikaanse zanger stond enkel in Vlaanderen nummer 1? In welk land scoorden The Beatles, maar liefst 21 nummer 1-classics? Met welk nummer bereikte Clouseau, de eerste plaats bij onze Noorderburen? Wie was (tot op heden), de enige Japanner die bovenaan de hitlijsten stond kwam in de States? En, welke beruchte nummer 1-classic werd door het Nederlandse Koningshuis, uit de handel gehaald? (SH)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 454: Rob, Ferry, Castor en RMC (video)

En wie hebt u vandaag al ontmoet? Wij zagen alleen de postbode. Hij parkeerde voor Lees verder

Blad 453: Rob, Brugge, report en Nostalgie (video)

Mocht u zich afvragen hoe het gaat met de gezondheid van onze met corona-besmette eindverantwoordelijke, Lees verder

Blad 452: Leugenpaleis, Hoogland & STARFM (video)

Bijzondere tijden zetten reguliere zaken op z'n kop. Ook bij ons. Waar de zaterdagse editie Lees verder

Blad 451: Mol, Aalst, België en Nederland (video)

En dan komt het corona-virus plots heel dichtbij. Ook de eindredacteur van deze rubriek heeft Lees verder

Blad 450: 3FM, Spotify en Radio 2 (video)

De radio wordt er weer een beetje vrouwelijker (en dat werd echt hoog tijd)Helemaal in Lees verder

Blad 449: TROS FM, MNM en Extra Gold (audio)

Terwijl de coronacurve in België helaas opnieuw de verkeerde richting uitgaat, evolueert de werkdruk op Lees verder

Blad 448: VBRO, audiostreaming, NRJ (video)

De wereld draait door, de radio blijft spelen, de berichten gaan continu in snel tempo Lees verder

Blad 447: Eregalerij, Theo, M fm & Eclips TV

'Van de nood een deugd maken', heet dit. De kranten zijn tegenwoordig minder dik wegens Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx