RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 453: Rob, Brugge, report en Nostalgie (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Mocht u zich afvragen hoe het gaat met de gezondheid van onze met corona-besmette eindverantwoordelijke, dan zouden we dat heel netjes van u vinden, maar u kan deze inleiding ook gewoon overslaan hoor. Komt u morgen weer terug, dan bent u net zo welkom. O ja, het gaat naar omstandigheden goed met de man. Hij blijft doen waarvoor hij niet betaald wordt. “Net goed dat ik nu getroffen ben”, vernemen we, “Door de overgang van het winter- naar zomeruur, duurt mijn quarantaine toch maar mooi een uur minder!”. Zo kennen we hem!

Rob is niet meer en Brugge waarschuwt

Lokeraar Pascal Prevenier (foto), in de wereld van de radio bekend als Rob Van Dam, is overleden. Hij maakte programma’s voor onder andere Radio Lora in z’n eigen stad en kwam later bij het netwerk van Clubfm terecht. Ook bij RBS passeerde hij als gastpresentator tijdens op de Lokerse Feesten. Een tiental dagen geleden werd hij opgenomen op de K12 in het UZ van Gent. Hij zou op 30 maart aanstaande 56 jaar jong zijn geworden. Het is niet bekend waaraan hij is overleden…/… Stad Brugge onderneemt verschillende maatregelen om de meest kwetsbare mensen, die vaak het moeilijkst te bereiken zijn, te informeren over de corona-crisis. In bushokjes en op infozuilen die aan de invalswegen in de berm staan opgesteld, hangt er een affiche met duidelijke richtlijnen, daarnaast is er ook een samenwerking met lokale radiostations. Zowel op Villa Bota als op VBRO/Radio Brugs Ommeland worden gerichte boodschappen uitgezonden. (DR & EC)

Nu u toch moet binnenblijven is dit extra leuk leesvoer

In het nieuwe International Radio Report is er aandacht voor een groot aantal herinneringen aan de zeezenders. Met onder andere: het verhaal achter de zendantenne (foto bovenaan) van Capital Radio’s King David, de eerste voorbereidingen van Radio Nordsee International vanaf de Galaxy in 1968 en Chris Cary’s Sunshine Radio in 1978 vanaf een zendschip. Verder leest u een uitgebreide reactie en herinnering van voormalig Radio Northsea International DJ Martin Kayne over de Engelse service van deze zeezender en dit naar aanleiding van een ingezonden brief in Record Mirror in 1971. Martin van der Ven heeft het dan weer weer over Paul Rusling’s ‘Radio Caroline Bible’. Lees hier de nieuwe editie van het International Radio Report van Hans Knot. (Mediapages)

Nostalgie: elke avond om 20:00 uur ‘All You Need is Love’

Hartverwarmend om te zien en te horen hoe Vlaanderen elke avond om 20:00 uur applaudisseert voor al die helden die het land draaiend houden: dokters, verpleegkundigen, zorgverleners, maar ook postbodes, bakkers, politieagenten, chauffeurs, de opvang. Ook Nostalgie doet mee en zorgt samen met luisteraars voor een ondersteunende soundtrack bij het applaus. Evy Gruyaert: “Net als al onze collega’s werden Kevin en ik tijdens ‘Joyride’ (doordeweeks: 16:00-19:00 uur) overspoeld met reacties en verhalen van wat goede muziek in deze coronatijden kan betekenen. We vroegen onze luisteraars naar hun favoriete songs om mekaar een hart onder de riem te steken. Er werd massaal voor ‘All You Need Is Love’ van The Beatles gekozen. Iedere avond te horen dus, om 20:00 uur. (JN)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 452: Leugenpaleis, Hoogland & STARFM (video)

Bijzondere tijden zetten reguliere zaken op z'n kop. Ook bij ons. Waar de zaterdagse editie Lees verder

Blad 451: Mol, Aalst, België en Nederland (video)

En dan komt het corona-virus plots heel dichtbij. Ook de eindredacteur van deze rubriek heeft Lees verder

Blad 450: 3FM, Spotify en Radio 2 (video)

De radio wordt er weer een beetje vrouwelijker (en dat werd echt hoog tijd)Helemaal in Lees verder

Blad 449: TROS FM, MNM en Extra Gold (audio)

Terwijl de coronacurve in België helaas opnieuw de verkeerde richting uitgaat, evolueert de werkdruk op Lees verder

Blad 448: VBRO, audiostreaming, NRJ (video)

De wereld draait door, de radio blijft spelen, de berichten gaan continu in snel tempo Lees verder

Blad 447: Eregalerij, Theo, M fm & Eclips TV

'Van de nood een deugd maken', heet dit. De kranten zijn tegenwoordig minder dik wegens Lees verder

Blad 446: Felix, NRJ, Bingo, Jess FM, Kompas, TOP & Mi Amigo (audio)

Op de verjaardag van één van de founding fathters van de populaire Vlaamse radio - Lees verder

Blad 445: RDS, MENT, VRM en Minerva (video)

Belofte maakt schuld. Het Blad zit dit weekend een heel klein beetje in feeststemming... wegens Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx