RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 452: Leugenpaleis, Hoogland & STARFM (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bijzondere tijden zetten reguliere zaken op z’n kop. Ook bij ons. Waar de zaterdagse editie van ‘Het Blad’ normaliter op de middag verschijnt, is dat vandaag helemaal anders. Er is immers een ochtend- én een avondeditie voorzien. Deze eerste staat nu reeds op één van uw schermpjes.

Herboren Leugenpaleis gaat door

Op algemene aanvraag zijn Bart Peeters en Hugo Matthysen opnieuw in de huid van hun personages “Cas Goossens” en “Hugo Matthysens” gekropen voor kakelverse sketches uit “Het leugenpaleis”. Dat legendarische radioprogramma maakten ze tussen 1988 en 1998 voor Studio Brussel. Vorige dinsdag was de nieuwe rubriek “De Itegemse Cronakroniek” voor het eerst te beluisteren in het programma ‘Nieuwe feiten’ op Radio 1 (12:00-13:00 uur). Het klonk nog even heerlijk knotsgek en nonsensicaal als destijds. En vanwege het grote succes komen er nieuwe afleveringen van de kroniek, telkens op dinsdag en vrijdag.

Ook ‘Het Hoogland’ komt terug

‘Het land van Hoogland’, het radioprogramma van Peter Hoogland (foto) dat van 1997 tot 2000 furore maakte op TOPradio, komt even terug. Vanaf aanstaande maandag 29 maart, is het wekelijks en voor onbepaalde duur te beluisteren op verschillende stations én te volgen op zijn Facebookpagina. “We willen de mensen iets geven in deze moeilijke coronatijden”, zegt Hoogland. “Het worden typische Het land van Hoogland-uitzendingen. Gesprekken en muziek staan centraal”. Momenteel wordt een home­studio geïnstalleerd. De radiozenders waarop het programma te beluisteren zal zijn, worden eerstdaags bekendgemaakt via Facebook. “We zenden uit op de radio van 22:00 uur tot middernacht, op Facebook al vanaf 21:00 uur. Hoelang het initiatief duurt? Dat is onvoorspelbaar, net zoals het coronavirus.” Het is al de tweede comeback van Het land van Hoogland. Eind 2018 was het ­programma vier dagen te horen op JOE naar aanleiding van Celebrate the 90’s. (dji)

Radiostation zegt met beelden waar het op staat!

STAR FM uit (Brugge/Dudzele 107.7 FM) heeft een sensibiliseringsspot gemaakt die ieder uur op de radio voorbijkomt. Ook door middel van headers op hun Facebook– en Instagram-pagina wordt geprobeerd om iedereen duidelijk te maken dat de beste remedie om een besmetting met het corona-virus en opgezadeld te worden met alle mogelijke gevolgen vandien, te voorkomen, gewoon is: ‘Hou u aan de maatregelen, die federale de overheid voortdurend afkondigt’. Erover lezen een en er over horen op de radio, heeft z’n impact, maar om dit extra te benadrukken trok een team van het lokale radiostation, beschermd en wel, de straat op om een filmpje te maken. (PW)

☆ STAR FM – Against Corona/Covid19

Ook wij van STAR FM zijn begaan met onze luisteraars, met iedereen. Het Corona/Covid19 virus heeft ons in z'n greep. De enige manier om uit z'n greep te geraken is door de veiligheidsvoorschriften van de federale overheid te volgen https://www.info-coronavirus.be/nl/Daarom dachten we er aan om ook een sensibiliseringsspot op te starten die je nu op STAR FM elk uur zal horen voorbij komen. Ook door middel van headers op onze Facebookpagina en Instagram gaan we proberen iedereen duidelijk te maken dat de beste remedie tegen dit monster is "hou je aan de maatregelen". Ondertussen wensen wij jullie veel sterkte in deze moeilijke tijden. Zorg goed voor jezelf en elkaar. Het STAR FM team#TogetherWeCanBeatThis#HealTheWorld#STARFM #Radio#WeMakeRadioGreatAgain#NewMusic #Zeros #90s📻 FM 107.7 > Noord West-Vlaanderen (B)💻📱 Worldwide > TuneIn.com, On line Radiobox, Radioguide.FM, Radio-Belgie.be mytuner-radio.com, liveonlineradio.netstarfm.be – info@starfm.beLive Online Radio: https://www.liveonlineradio.net/belgium/star-fm-107-7.htmTuneIn: https://tunein.com/radio/STAR-FM-1077-s256463/On Line radiobox: https://onlineradiobox.com/be/star1077/?cs=be.star1077&played=1Radioguide: https://www.radioguide.fm/internet-radio-belgie/star-fm-1077Radio-Belgie: http://www.radio-belgie.be/star-fm-belgium-1077My Tuner: https://mytuner-radio.com/radio/star-fm-belgium-1077-468105/

Posted by STAR FM Belgium 107.7 on Friday, March 27, 2020


Spotlight

Blad Gemist?

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy
Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

• Prem was de Nederlandse Prince of Darkness • Ook Noorwegen meet radio met ‘wearables’ • De doeltreffendste Vlaamse radioreclamespotjes van 2022
Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

• AVS krijgt vijf maanden bescherming tegen schuldeisers • Dit keer voor echt: proef met DAB+ in Martinique • Duitsland: Tweede Bundesmux breidt uit met 18 zenders
Blad 1684: Qmusic, Edwin Fontaine, Studio Brussel

Blad 1684: Qmusic, Edwin Fontaine, Studio Brussel

• Maarten & Dorothee bezorgden Lore een feestelijke dag • Edwin gaat voltijds voor Radio Noordzee • Wie wordt de Nieuwe Lichting van 2023?

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx