En dan komt het corona-virus plots heel dichtbij. Ook de eindredacteur van deze rubriek heeft het te pakken. Voorlopig met milde symptomen, maar wel met een quarantaine van zeven dagen, als gevolg. Niet dat het zoveel verschil zal uitmaken, RadioVisie is al sedert 1998 een resultaat van thuiswerk. Altijd een beetje een voorloper geweest, zuchten we dan.
Stop eens een beiaard in uw radiotoestel!
Radio Mol zendt morgen, zaterdag 28 maart, een beiaard-recital uit. De stedelijke beiaardier Carl Van Eyndhoven speelt elke zaterdag op de beiaard van de Sint-Pieter en Pauwelkerk in het centrum. Om iedereen een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis, geeft hij alleman de kans te stemmen op z’n favoriete song. Radio Mol laat al de inwoners meegenieten en zendt de beiaardspeling van van 15:30 tot 16:30 uur uit. Luisteren kan via 105.2 of 107.6 FM of online op radiomol.be. Op de Facebookpagina ‘Beiaard Mol’ zie je welke songs Carl zaterdag zal spelen.
Ziekenhuis en online radio slaan handen in elkaar
Het Aalsterse OLV ziekenhuis lanceert in samenwerking met Radio Lede… Radio OLV. Om alle patiënten en medewerkers op zowel Campus Aalst, Asse als Ninove een hart onder de riem te steken, kan iedereen vanaf nu verzoeknummers doorsturen naar verzoekjesOLV@radiolede.be. Aangevraagd vóór zondag 12:00 uur zullen ze telkens de volgende dinsdag te horen zijn tussen 14:00 en 17:00 uur. “We starten met uitzenden op dinsdag 31 maart 2020”, zegt Stijn Van der Heyden, adjunct-hoofdverpleegkundige op Spoed. Luisteren via Radio Lede of op kanaal 4 van de kamers op Campus Aalst en Asse. “Omwille van de privacy geef je best geen kamernummer of familienaam van de patiënt door, als aanvrager mag je wel je eigen naam geven”, vervolledigt Ralph Iliano van Radio Lede. (BVP)
StuBru onderzoekt impact corona op muziekindustrie
De impact van corona is overal te voelen. Bands worden niet meer geboekt en releases worden uitgesteld. “Wat is de impact van corona op jouw leven?” vroeg StuBru aan zo’n dertig mensen uit de Belgische muzieksector. Het resultaat daarvan brengt de zender de volgende dagen in verschillende afleveringen op stubru.be. Gisteren lanceerde men alvast deel 1, met getuigenissen van muzikanten en technici: “Er gaat veel muziek tussen de plooien vallen, dat staat nu al vast.” Vanaf volgende week zoomt de zender onder meer verder in op de impact op concertzalen, nachtclubs en platenfirma’s. TheColorGrey: “Voor de muzikanten in mijn band is het nog veel erger dan voor mij.” Eric Didden, manager Millionaire: “We hebben hier twee jaar aan gewerkt, de band was al maanden aan het repeteren. Allemaal weg.”
Nachtzuster gaat nu ook overdag werken
Er gaat geen vrijdagnacht voorbij (een hele vroege zaterdagmorgen, kan ook), of ze komt bij ons langs. Omdat Vlaamse radiostations zich ’s nachts beperken tot nonstopmuziek, wordt de luisteraar die graag een (live) stem hoort o.a. bij NPO Radio 1 wel degelijk bijgepraat. Astrid de Jong, presentator van ‘Nachtzuster’ bij ouderenomroep Max, wilde ook een programma overdag maken. Op dit moment wordt er getest met ‘Dagzuster’, live op YouTube te bekijken. Astrid de Jong is van plan om dit dagelijks vanaf 15:00 uur te doen. In de extra ‘dag-editie’ kan via Skype worden meegepraat. Het programma is hoofdzakelijk bedoeld voor vijftigplussers en mensen in verzorgingstehuizen die zich eenzaam voelen.