RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 449: TROS FM, MNM en Extra Gold (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Terwijl de coronacurve in België helaas opnieuw de verkeerde richting uitgaat, evolueert de werkdruk op onze redactie weer naar normaal. Ook dij de radio heeft iedereen zowat z’n nieuwe elan gevonden, de programmeringen zijn aangepast, de nodige technische stappen ondernomen om zoveel mogelijk mensen van bij hen thuis te laten presenteren, of op een veilige afstand van elkaar in de studio te laten plaatsnemen. Het was even behelpen, her en der was het alle hens aan dek, maar het geluid verstomde nooit. Het goedkoopste medium blijft zijn belangrijkheid bewijzen. Het is nooit anders geweest.

Een mooie plaats aan het raam

TROS FM (Dendermonde), dat eerder al een aantal acties startte om de mensen die er momenteel echt toe doen om de economie, verzorging en bevoorrading op peil te houden, heeft nog een tandje bijgestoken met een wel hele aparte actie. Ze ontwierpen een bijzondere kleurplaat voor de vuilnisophalers. “In deze coronatijden zijn heel wat mensen actief om ons te helpen. Laten we hen hierbij dan ook niet vergeten. Zij komen immers geregeld ons afval ophalen en lopen daarbij toch ook wel enig risico. Met onze kleurplaat willen we deze helden helden graag eens in de spotlight zetten en een hart onder de riem steken. Schenk deze mensen deze kleurplaat en laat hen zien dat iedereen aan hen denkt. Download de kleurplaat als pdf en laat ze mooi inkleuren door de kinderen. Hierna kan ze dan voor het raam de boodschap doorgeven aan de helden vuilophalers van dienst…”.  (TB)

Van radiomaken wordt u (veel) dikker

Radio maken heeft zo zijn gevolgen op uw gezondheid. U hoeft niemand op deze redactie daarover de bek open te breken. Mocht u het toch willen doen, u weet ons wonen. Maar dit geheel terzijde, want we willen het vooral over Wanne Synnave (foto) hebben, één van de side kicks van Peter Van de Veire, die de ochtend mee op gang mag trekken op MNM. Zijn nieuwe baan heeft nogal wat gevolgen voor zijn manier van leven. Vooral ongezonde gevolgen. “Ik ben acht kilo verdikt,” vertelt hij in het weekblad Story. “Ik eet meer omdat mijn dagen langer zijn. Op het werk zijn er bijna elke dag koffiekoeken. En helaas heb ik geen fut om te gaan lopen of zwemmen”. Wanne is naast radiomaker ook nog acteur en auteur. Sinds 26 augustus 2019 is hij MNM-sidekick in de Grote Peter Van De Veire Ochtendshow, samen met Kawtar Ehlalouch.

 Komt tijd, komt raad, komt dat feest

Over ruim een maand bestaat Extra Gold als online station alweer tien jaar. Op zondagmiddag 3 mei was daarom in Museum RockArt in Hoek van Holland een live uitzending gepland waarin zou worden teruggeblikt op de voorbije periode en het startschot zou worden gegeven voor de komende jaren. Maar zoals vrijwel elk evenement is het onder de huidige omstandigheden niet mogelijk om dit op de geplande datum doorgang te laten vinden. Omdat er momenteel niet alleen bij de luisteraars, maar ook bij programmamakers de behoefte is aan enige afleiding, werd bij Extra Gold de doordeweekse programmering aangepast en uitgebreid. In de ochtend is Jan Streefland voorlopig actief van 08:00 tot 09:00 uur met een dagelijkse portie Feel Good Morning radio. En Frans van der Drift is, naast zijn gebruikelijke donderdagochtend, ook elke middag van 17:00 tot 18:00 uur live te beluisteren vanuit Rotterdam. (BVDL)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 448: VBRO, audiostreaming, NRJ (video)

De wereld draait door, de radio blijft spelen, de berichten gaan continu in snel tempo Lees verder

Blad 447: Eregalerij, Theo, M fm & Eclips TV

'Van de nood een deugd maken', heet dit. De kranten zijn tegenwoordig minder dik wegens Lees verder

Blad 446: Felix, NRJ, Bingo, Jess FM, Kompas, TOP & Mi Amigo (audio)

Op de verjaardag van één van de founding fathters van de populaire Vlaamse radio - Lees verder

Blad 445: RDS, MENT, VRM en Minerva (video)

Belofte maakt schuld. Het Blad zit dit weekend een heel klein beetje in feeststemming... wegens Lees verder

Blad 444: TROS FM, Westradio, GRK, Radio 2 & Europa

Niet dat we cijferfetisjisten zijn, maar zeg nu zelf... 444 is toch een getal dat Lees verder

Blad 443: Monsheide, Radio 2, Youtube & Minerva (video)

Het is vandaag de Internationale Dag van het Geluk, maar de huidige coronacrisis lijkt dat Lees verder

Blad 442: Samen, Telenet & Wash Your Hands (video)

De voorlopige lijst van alle Europese zenders met een hart voor solidariteitHet moet sneller, maar Lees verder

Blad 441: Solidaire EU-radiostations, Joe en hits (video)

Europese radiosolidariteit die begon met een 'bevlogen idee', deint hopelijk uit als een olievlekVijfhonderd albums Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx