RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 448: VBRO, audiostreaming, NRJ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De wereld draait door, de radio blijft spelen, de berichten gaan continu in snel tempo de wereld rond. Soms vertrekken ze van bij ons (lees daarvoor bvb het eerste bericht, hieronder), af en toe wordt het nieuws opgepikt door ons netwerk van correspondenten, regelmatig mogen we iets lenen van onze buitenlandse collega’s. Altijd netjes volgens de afspraak. Dit alles leidt tot een nieuw Blad. Iedere dag opnieuw (soms vaker). Het leven als een metronoom, die af en toe ‘rateert’…

VBRO netwerk transformeert tot BNL radio

Donderslagje bij heldere hemel: op Paasmaandag 13 april stopt het VBRO-netwerk en gaat BNL radio van start op dezelfde frequenties. Andere beheerders, ander radiostation? Ja en nee. Het format blijft behouden, maar ook niet echt. De muziek zal breder zijn en putten uit een ruimer Belgisch aanbod. Lees: meer genres. De programma’s worden 24/7, ook ’s nachts gepresenteerd. Bekende stemmen uit de radiowereld zullen worden gemixt met Vlaams zingend talent dat ook kaas gegeten heeft van het professioneel presenteren van programma’s. Er is een nieuw jinglepakket dat werd geproduceerd door het bekende Nederlandse Topformat. Voilà, tot zover het resumé van een groter artikel dat u nog van ons te goed houdt. (TB)

Verrassing: u bent meer thuis en toch luistert u minder audio

De Italiaanse Spotify gebruikers waren in februari 2019 goed voor 18,3 miljoen streams van de top 200 songs. Maar sinds de quarantaine ingevoerd werd op 9 maart, is dat teruggevallen tot niet eens 14,4 miljoen. Tussen 3 en 17 maar werd een daling genoteerd van 23%. In de VS is het aantal streams van de top 200 songs teruggevallen tot 77 miljoen, het laagste ooit. Ook in Frankrijk en Spanje deed zich een dergelijke daling voor. De reden? We luisteren meestal terwijl we iets anders doen: wandelen, fietsen, fitness, schoonmaken… Het gebeurt zelden dat we ons in de zetel zetten om dan muziek op te zetten. Wegvluchten van alle ellende doen we voor de tv-buis, ofwel hangen we gehypnotiseerd aan één of ander scherm(pje) op zoek naar het laatste corona-nieuws. Alhoewel we misschien, om terug rust in ons hoofd te creëren, wat meer naar goede muziek en podcasts moeten luisteren? (HvG)

Met een boek van Standaard Boekhandel luisteren naar Koekhandel

’30 in 20′, is een podcastreeks van NRJ-ochtendmens Kim Muylaert van en voor nieuwe dertigers, die alweer aan aflevering 6 toe is. En daarin gaat Lukas Lelie vreemd. Naast stand-upcomedian en sidekick in ‘De Ideale Wereld’ is hij ook de maker van zijn eigen podcast: ‘Standaard Koekhandel’, verhalen over… koeken. Voor één keer wou hij de sprong naar een andere podcast graag maken. Kim en Lukas ontmoeten elkaar in zijn ouderlijk huis in de Leliestraat (ècht waar!) in De Pinte. Een babbel van vòòr corona, met dus geen woord daarover. Geef toe dat dat deugd doet. Waar hebben ze ’t verder wèl nog over? Trouwen, vrouwen met humor, Netflixbedrog en nog veel meer. De podcast kan u beluisteren op nrj.be, via uw favoriete podcastkanaal, YouTube. Of gewoon hieronder, met de beelden er gratis bovenop! (TB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 447: Eregalerij, Theo, M fm & Eclips TV

'Van de nood een deugd maken', heet dit. De kranten zijn tegenwoordig minder dik wegens Lees verder

Blad 446: Felix, NRJ, Bingo, Jess FM, Kompas, TOP & Mi Amigo (audio)

Op de verjaardag van één van de founding fathters van de populaire Vlaamse radio - Lees verder

Blad 445: RDS, MENT, VRM en Minerva (video)

Belofte maakt schuld. Het Blad zit dit weekend een heel klein beetje in feeststemming... wegens Lees verder

Blad 444: TROS FM, Westradio, GRK, Radio 2 & Europa

Niet dat we cijferfetisjisten zijn, maar zeg nu zelf... 444 is toch een getal dat Lees verder

Blad 443: Monsheide, Radio 2, Youtube & Minerva (video)

Het is vandaag de Internationale Dag van het Geluk, maar de huidige coronacrisis lijkt dat Lees verder

Blad 442: Samen, Telenet & Wash Your Hands (video)

De voorlopige lijst van alle Europese zenders met een hart voor solidariteitHet moet sneller, maar Lees verder

Blad 441: Solidaire EU-radiostations, Joe en hits (video)

Europese radiosolidariteit die begon met een 'bevlogen idee', deint hopelijk uit als een olievlekVijfhonderd albums Lees verder

Blad 440: Radio Totaal, Intune en NRJ (video)

Het werd een race tegen de klok, die uiteindelijk totaal slaagde!De beste sonic branding-specialisten en Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx