RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 446: Felix, NRJ, Bingo, Jess FM, Kompas, TOP & Mi Amigo (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Op de verjaardag van één van de founding fathters van de populaire Vlaamse radio – Zaki werd 75 jaar jong – is dit alweer een ‘extended version’ van deze rubriek, die nogmaals een redelijk hoog CR-gehalte heeft: corona radio dus. Het nieuws blijft van alle kanten in versneld tempo binnenwaaien, in die mate dat we deze dag afsluiten met vijf berichten die we u niet durven onthouden. Onze visuele kantoren blijven open, schroom u dus niet om alles wat u doet om deze bijzondere periode door te komen, voor uzelf en alle anderen, mee te delen. We hebben extra ruimte gereserveerd!

Eerst was Felix enkel dierenvoer, nu is het zoveel meer

Op Ketnet kan u voortaan ook documentaires voor kinderen vinden. Eén daarvan is ‘Radio Felix’. Het verhaal van een jongen met autisme die radio maakt in zijn hoofd. Documentairemaakster Lauranne Van den Heede was de eerste buitenstaander die mocht meeluisteren. Felix is een jongen van twaalf jaar, die autisme heeft maar toch ook naar het gewoon onderwijs gaat. Op school komt hij in allerlei moeilijke omstandigheden terecht, vooral op sociaal vlak. Die moeilijkheden probeert hij een plaats te geven in zijn eigen radioprogramma; Radio Felix. Het complete verhaal en een babbel vindt u terug op de website van Radio 1, terwijl u de documentaire hier kan bekijken.

Wereld op zijn kop? U kan het counteren met extra applaus

Ja, het zijn bijzondere tijden. Bijna het hele land zit in zijn kot. Behalve die mensen die er elke dag (en nacht) keihard voor gaan om de wereld die op z’n kop staat, toch draaiende te houden: de hulpverleners, de rekkenvullers, de vuilnisophalers, truckchauffeurs, postbedelers… NRJ pakt daarom uit met ‘Hits for heroes’ want al deze mensen verdienen applaus omdat muziek verbindt en heelt. Terwijl u in uw kot blijft kan u via nrj.be iemand met een plaat en uw persoonlijke boodschap, een hart onder de riem steken. Er zijn ongetwijfeld heel wat mensen in uw omgeving die zo’n muzikaal applaus verdienen. U mag het jongerennetwerk hier laten weten voor wie en waarom en zij doen de rest.

West-Vlaams trio zorgt voor extra bindmiddel om te delen

Drie West-Vlaamse regionale radiostations slaan de handen in elkaar in de strijd tegen het corona-virus, vooral met de bedoeling om mensen met elkaar te verbinden door muziek. Radio Bingo uit Roeselare (97.4 FM), Jess FM (89.9 FM) uit Menen en Radio Kompas uit Koekelare (105.8 en 106.3 FM) zullen vanaf vandaag, maandag 23 maart, telkens om 20:30 uur een tweetal liedjes draaien die luisteraars heel makkelijk kunnen meezingen. Een muzikale manier om zorgverleners een hart onder de riem te steken. Het trio realiseert zich hoe belangrijk het momenteel is om verbonden te blijven. Muziek is daarvoor een geweldig bindmiddel. Luisteraars mogen suggesties doorsturen en opdragen aan personen of groepen. Bingo, Jess FM en Kompas blijven de komende weken ook veel regionale informatie brengen over de lokale coronamaatregelen.

Luisteraars gevraagd om de zomer van 2020 te redden!

Aanstaande vrijdag is er de’#SaveTheSummer top 100′, op TOPradio. Als iedereen momenteel zijn of haar uiterste best doet om contact met andere mensen te vermijden en zich te houden aan de social distancing-maatregelen… wordt de zomer misschien toch nog leuk! Daarom: #SaveThe Summer! Op 27 maart draait het jongerennetwerk de honderd tracks die de luisteraars willen inzetten om de zomer te redden. Op welke muziek willen zij over enkele maanden met vrienden losgaan? De muzikale keuzes worden hier verzameld. de luisteraar via TOPradio.be.

Zoals het toen klonk hoort u het nergens elders

Overmorgen, woensdag 25 maart begint de nieuwe editie van het Radio Mi Amigo Revival Weekend. Vijf dagen enkel, uitsluitend en niks anders dan originele programma’s van deze legendarische zeezenders in optimale kwaliteit. Alle opnames werden ofwel in de studio’s in Playa de Aro of aan boord van het zendschip opgenomen. Om u alvast extra warm te maken is er nu deze promospot met een aantal programmaflitsen uit het rijke aanbod dat de luisteraar te wachten staat. Waaronder een aflevering van het wekelijkse offshore radioprogramma dat geproduceerd werd door de Vereniging voor Vrije Radio, de voorloper van RadioVisie. Vijf dagen genieten begint hier.

De preview van het Mi-Amigo event 2020

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 445: RDS, MENT, VRM en Minerva (video)

Belofte maakt schuld. Het Blad zit dit weekend een heel klein beetje in feeststemming... wegens Lees verder

Blad 444: TROS FM, Westradio, GRK, Radio 2 & Europa

Niet dat we cijferfetisjisten zijn, maar zeg nu zelf... 444 is toch een getal dat Lees verder

Blad 443: Monsheide, Radio 2, Youtube & Minerva (video)

Het is vandaag de Internationale Dag van het Geluk, maar de huidige coronacrisis lijkt dat Lees verder

Blad 442: Samen, Telenet & Wash Your Hands (video)

De voorlopige lijst van alle Europese zenders met een hart voor solidariteitHet moet sneller, maar Lees verder

Blad 441: Solidaire EU-radiostations, Joe en hits (video)

Europese radiosolidariteit die begon met een 'bevlogen idee', deint hopelijk uit als een olievlekVijfhonderd albums Lees verder

Blad 440: Radio Totaal, Intune en NRJ (video)

Het werd een race tegen de klok, die uiteindelijk totaal slaagde!De beste sonic branding-specialisten en Lees verder

Blad 439: Orpea, Radio Corona, Record Store Day (video)

We blijven erbij, het is moeilijk om één enkel allesomvattend adjectief te bedenken om deze Lees verder

Blad 438: Begijnenstraat, radiobeurzen, Joe & Willy

Radioprogramma vanuit de gevangenis loopt op zijn laatste beentjes Corona dwarsboomt ook de grote radiobeurzen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
23 maart 2020 - 17:13 17:13

De Mi-Amigorevival dat zal weer klinken zoals weleer, een lichtpuntje in deze duistere en moeilijke Coronatijden…..

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx