RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 445: RDS, MENT, VRM en Minerva (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Belofte maakt schuld. Het Blad zit dit weekend een heel klein beetje in feeststemming… wegens 444 gepubliceerde edities. Gisteren was het zover. Vandaar de extra berichten en voor één keer zelfs een zondagse editie. Al moeten we toegeven dat de actualiteit ons tegenwoordig een flink handje toesteekt. In Corona-tijden komt het nieuws echt van alle kanten.

De come back van de RDS (voor het algemeen nut)

100% NL en Slam! waarschuwen als eerste stations in Nederland hun luisteraars via het Radio Data Systeem (RDS) voor corona. Op beide is de boodschap ‘Hou afstand blijf gezond!’ te zien. Om besmetting te voorkomen wordt geadviseerd om minstens anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. Maar lang niet iedereen houdt zich er aan of is zich hiervan bewust. De twee commerciële stations, eigendom van Radiocorp, hopen nu de luisteraars bewuster te maken voor de huidige situatie. Vooralsnog is de boodschap alleen via FM-RDS te zien, zowel via de radiotekst als via de zendernaam (PS). Op deze manier komt de waarschuwing op elke ontvanger met RDS in beeld. Via DAB+ is de boodschap nog niet te zien. Mogelijk gebeurt dit na het weekend. (radio.nl)

 Ethias Arena in pocket formaat voor Schlagerfestival

Geen Schlagerfestival in Hasselt dit jaar? ‘Toch wel’, bedachten ze bij MENT. Op vrijdag 27 maart, zaterdag 28 maart, vrijdag 3 april en zaterdag 4 april programmeert men er telkens tussen 20:00 en 23:00 uur het ‘Schlagerfestival Thuis’. Drie uur lang pure schlagers en ambiancemuziek. Dimitri Vantomme (foto bovenaan) presenteert. Wie niet voor de televisie wil gaan zitten en liever een avondwandeling maakt of joggend door de bossen struint, kan luisteren via de MENT Radio app. (MH)

Iedereen krijgt een compensatie of uitstel, behalve…

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) is gestart met de vordering van de vergoeding voor het gebruik van FM-frequenties. Deze jaarlijkse vergoeding moeten erkende radiostations vanaf dit jaar betalen willen ze hun frequentie behouden. Het gaat over een bedrag van 500,00 euro, ongeacht het aantal frequenties. De netwerkradio’s moeten 5.000,00 euro ophoesten voor hun ganse pakket. Ondanks de corona-crisis en de moeilijke situatie waarin vele lokale zenders zich bevinden, is er geen uitstel tot betaling. Als de vergoeding niet betaald is voor 30 april wordt een interest van 2% aangerekend per dag achterstand. (DM)

Het geluid van de radio, nu ook eens in beeld

Radio Minerva was vrijdag jongstleden nog figuurlijk in beeld bij ons. Vandaag zijn ze er opnieuw, maar dan heel letterlijk in beeld. Niet dat wij daar heel veel moeite moesten voor doen, die eer is immers weggelegd voor het regionale beeldbedijf ATV. Woensdag 18 maart ging Abigail voor het programma ‘In de buurt’, op bezoek bij de populairste van ’t Stad. Ze kreeg er een rondleiding van voorzitter Frank Boekhoff, net op het moment dat het bekende programma ‘Minerva Service’ bezig was. In deze uitzending kunnen luisteraars spullen verkopen via de radio. (BDGO)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 444: TROS FM, Westradio, GRK, Radio 2 & Europa

Niet dat we cijferfetisjisten zijn, maar zeg nu zelf... 444 is toch een getal dat Lees verder

Blad 443: Monsheide, Radio 2, Youtube & Minerva (video)

Het is vandaag de Internationale Dag van het Geluk, maar de huidige coronacrisis lijkt dat Lees verder

Blad 442: Samen, Telenet & Wash Your Hands (video)

De voorlopige lijst van alle Europese zenders met een hart voor solidariteitHet moet sneller, maar Lees verder

Blad 441: Solidaire EU-radiostations, Joe en hits (video)

Europese radiosolidariteit die begon met een 'bevlogen idee', deint hopelijk uit als een olievlekVijfhonderd albums Lees verder

Blad 440: Radio Totaal, Intune en NRJ (video)

Het werd een race tegen de klok, die uiteindelijk totaal slaagde!De beste sonic branding-specialisten en Lees verder

Blad 439: Orpea, Radio Corona, Record Store Day (video)

We blijven erbij, het is moeilijk om één enkel allesomvattend adjectief te bedenken om deze Lees verder

Blad 438: Begijnenstraat, radiobeurzen, Joe & Willy

Radioprogramma vanuit de gevangenis loopt op zijn laatste beentjes Corona dwarsboomt ook de grote radiobeurzen Lees verder

Blad 446: Felix, NRJ, Bingo, Jess FM, Kompas, TOP & Mi Amigo (audio)

Op de verjaardag van één van de founding fathters van de populaire Vlaamse radio - Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx