RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 444: TROS FM, Westradio, GRK, Radio 2 & Europa

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Niet dat we cijferfetisjisten zijn, maar zeg nu zelf… 444 is toch een getal dat roept, schreeuwt, vraagt om er iets mee te doen. Als 10 en 50 en 100 dat zijn, waarom 444 dan niet? Een feestje bouwen in deze corona-tijden ligt iets te moeilijk, daarom houden we het bij… het inkoppen van de bal in een open doel. Vier berichten in plaats van de geijkte drie. Dat lag voor de hand. Maar we ‘feesten’ het hele weekend want ook morgen zijn we er. Meer moet dat soms niet zijn!

We draaien toch op verzoek

Iedereen wordt gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven ter bestrijding van het coronavirus. Activiteiten van thuis uit zijn dan ook een must. Daarom geeft TROS FM (Scheldeland: 106.3 en 105.2 FM) het voorbeeld met het nieuw gelegenheidsprogramma: Het Thuisfront. Medewerkers presenteren van bij hen thuis dagelijks de sound van de lokale omroep, met extra gerichte informatie uit hun regio en ieder uur een up to date nationaal nieuwsbulletin. Normaal worden er geen verzoekjes gedraaid, maar in deze tijden wordt al eens een uitzondering gemaakt. Nu mag het dus wel. Zo kan iedereen z’n steentje bijdragen.

Mensen met elkaar connecteren

Lenny & De Wespen (foto), een Nederlandstalige band uit Leuven rond singer-songwriter Lennaert Maes en Westradio uit Koksijde (104.8 FM) wensen hun luisteraars en bij uitbreiding iederéén moed in deze vreemde tijden en tijdens deze vreemde dagen. De lokale kustomroep wil iedereen daarom iedereen een duwtje in de rug geven en hen de kans geven om van bij hen thuis te connecteren met de wereld. Hebt u een boodschap? Wilt u wat kwijt aan de wereld? Het kan ook muziekaal. Mail hun redactie via info@westradio.be en zij verspreiden uw boodschap. (LC)

Blijf in uw kot en luister naar ons

Ook bij Radio GRK zijn bijna alle programmamakers overgeschakeld op thuiswerk. Dankzij een snelle pro actieve interventie van PowerStudio, de leverancier van hun radio management programma, zorgen ondertussen een vijftal presentatoren ervoor dat de luisteraars hun portie feel good muziek en informatie onverminderd kunnen beluisteren. Dagelijks wordt de actualiteit rond de corona-crisis belicht tijdens ‘Actua Programma’ (15:00-16:00 uur). Omdat de boodschap ‘Blijf in uw kot’ van levensbelang is, heeft Radio GRK haar eigen RDS-slogan vervangen door de dwingende overheidsboodschap: ‘Blijf in uw kot en luister GRK’.

Tuinen gesloten al wandelt u zelden alleen

De jaarlijkse Tuindag in Bokrijk, waar ‘De Madammen’ van Radio 2 een vaste uitstap van maakten om tussen de plantjes en de bezoekers live radio te maken gaat niet door op 1 mei. Corona, u weet het inmiddels wel…/… We komen tot slot ook nog één keer terug op een stukje Internationale radiohistorie die gisteren werd geschreven. Ruim 180 Europese radiostations draaiden gelijktijdig “You’ll Never Walk Alone” van Gerry & The Pacemakers. Onze Nederlandse collega’s van Radio.nl maakten twee prima audio-compilaties, die we u niet kunnen, willen en mogen onthouden… (BVP)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 443: Monsheide, Radio 2, Youtube & Minerva (video)

Het is vandaag de Internationale Dag van het Geluk, maar de huidige coronacrisis lijkt dat Lees verder

Blad 442: Samen, Telenet & Wash Your Hands (video)

De voorlopige lijst van alle Europese zenders met een hart voor solidariteitHet moet sneller, maar Lees verder

Blad 441: Solidaire EU-radiostations, Joe en hits (video)

Europese radiosolidariteit die begon met een 'bevlogen idee', deint hopelijk uit als een olievlekVijfhonderd albums Lees verder

Blad 440: Radio Totaal, Intune en NRJ (video)

Het werd een race tegen de klok, die uiteindelijk totaal slaagde!De beste sonic branding-specialisten en Lees verder

Blad 439: Orpea, Radio Corona, Record Store Day (video)

We blijven erbij, het is moeilijk om één enkel allesomvattend adjectief te bedenken om deze Lees verder

Blad 438: Begijnenstraat, radiobeurzen, Joe & Willy

Radioprogramma vanuit de gevangenis loopt op zijn laatste beentjes Corona dwarsboomt ook de grote radiobeurzen Lees verder

Blad 437: Mi Amigo, Radio 1, Radio Maria en Radio Mol

Het zijn boeiende tijden. Collega BVP kon gisteren niet naar zijn stamcafé, TB moest zijn Lees verder

Blad 436: PROS, Corona-jingles en RMC (video’s)

Lokale webradio duikt opnieuw enkele weken op tussen de FM-collega'sMoesten ze er geld voor vragen, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx