RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 440: Radio Totaal, Intune en NRJ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Het werd een race tegen de klok, die uiteindelijk totaal slaagde!
  • De beste sonic branding-specialisten en hun meest inspirerende cases
  • Ik ben thuis minder wild dan op televisie. In grote groepen klap ik dicht

Voor één keer moest Antwerpen wachten op de rest

Radio Totaal (Noord-Antwerpen en de Polderstreek), mag een zucht van verlichting slaken. De VRM stopt de procedure tegen de vzw achter het project. Op 9 december 2019 viel bij hen een aangetekend schrijven in de bus waarin ze in gebreke werden gesteld wegens het ongebruikt laten van de toegewezen frequenties in Antwerpen (107.3 FM) en Brasschaat (105.2 FM). De frequentie voor Kapellen (105.9 FM), werd wél gebruikt. Snelle beterschap werd beloofd. VZW Totaal Radio kreeg daarom tot 1 februari 2020 de kans om de toestand te regulariseren. Drie weken later stelde de onderzoekscel van de VRM vast dat VZW Totaal Radio woord had gehouden en in de lucht was in Antwerpen en Brasschaat en integraal gebruik maakte van de toegewezen zendmogelijkheden. Bijgevolg werd de procedure op tegenspraak stopgezet. (LC)

InTune: The Sonic Branding Edition

Slimme luidsprekers zijn steeds minder gadgets dan wel toestellen die overal hun plek veroveren, net zoals podcasts en audioboeken dat doen. Voor zover het dat nog niet was, is audio ’the next big thing’. De publieke reclameregie Var bracht daarom de themapublicatie Intune uit over sonic branding. In eerste instantie bedoeld voor de vierduizend marketing- en mediaspecialisten in België, maar omdat veel mensen telewerken door het Corona-virus is de publicatie nu ook online beschikbaar. Iedereen kan meelezen. “In een wereld die steeds digitaler en mobieler wordt, is een audiostrategie niet langer een ‘nice to have’ maar een ‘must’ geworden“, zegt marketingverantwoordelijke Stefanie Van Snick. “Merken die geen audioluik in hun brandbook opnemen, dreigen achter te blijven.” (TB)

30 in 20, de podcast van en voor nieuwe 30-ers

Muziek en verhalen. Niets werkt zo verbindend in bijzondere tijden. In de vijfde aflevering van de NRJ-podcastreeks ’30 in 20’ staat Ketnet-wrapster en radiopresentatrice Sien Wynants centraal. Over haar werk zegt ze: “In grote groepen klap ik dicht. Ik ben thuis minder wild dan op televisie.” Thuis, dat is ook waar ze nog een veel grotere rol te spelen heeft: die van moeder. Bij sommige andere 30 in 20-gasten tikt de biologische klok, maar Sien is de enige in het rijtje die effectief een kind heeft, dus uiteraard is dochter Yoko een gespreksonderwerp. Er zit ook muziek in haar leven: “Ik wou professionele violiste worden, maar je moet echt zot zijn om klassieke muzikant te worden. En dat bedoel ik positief.”  ’30 in 20’, is te beluisteren op nrj.be, via uw favoriete podcastkanaal of YouTube. Maar u kan ook kijken én luisteren, tegelijk. (TB)


Spotlight

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 439: Orpea, Radio Corona, Record Store Day (video)

We blijven erbij, het is moeilijk om één enkel allesomvattend adjectief te bedenken om deze Lees verder

Blad 438: Begijnenstraat, radiobeurzen, Joe & Willy

Radioprogramma vanuit de gevangenis loopt op zijn laatste beentjes Corona dwarsboomt ook de grote radiobeurzen Lees verder

Blad 437: Mi Amigo, Radio 1, Radio Maria en Radio Mol

Het zijn boeiende tijden. Collega BVP kon gisteren niet naar zijn stamcafé, TB moest zijn Lees verder

Blad 436: PROS, Corona-jingles en RMC (video’s)

Lokale webradio duikt opnieuw enkele weken op tussen de FM-collega'sMoesten ze er geld voor vragen, Lees verder

Blad 435: Mi Amigo, Willy en Klara (video)

Het zijn bijzondere tijden. Mocht u het gevoel hebben een gastrolletje te spelen in een Lees verder

Blad 434: StuBru, Spotify en Klara (video)

Gelukkig is er in deze Corona-tijden nog de radio om redding te brengen voor de Lees verder

Blad 433: 3FM, Nostalgie en Radio Zonnestraal (video)

Hoe wordt een vrije val gestopt? Als u het weet, dan wachten ze op een Lees verder

Blad 432: MNM, NRJ en Radio Garden (video’s)

Lentekriebels laten vaak de meest vreemde gevoelens ontwaken. U wordt erbij geholpen.Dertig jaar aanwezigheid op Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx