RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 430: Nostalgie, Radio 1, tunes en Radio 10 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Laatste editie voor deze week, uiteraard zijn we maandag weer gewoon op post. Geniet morgen van de Internationale Vrouwendag. Of profiteer van het droge weer, zolang het nog duurt. Blijft u toch binnen – Covid 19 loert overal (zegt men) -, dan is er uiteraard nog steeds de radio.

Girlpower bij Nostalgie en ex girlpower bij Radio 1

Morgen is het Internationale Vrouwendag. Goed bevonden bij Nostalgie voor de ‘We Will ROK You’-dag. Elk uur wordt begonnen met een ’topwijfschijf’. En vanaf maandag begint de ‘Nostalgie Beach Festival Week‘ waarin wordt vooruit geblikt op dit tweedaagse festival in augustus. Er komen tal van artiesten langs in de studio en doorheen de programma’s worden de luisteraars verwend met festival-cadeaus: van helicoptervluchten tot festival-outfits en culinaire verwennerijen…/… Op 9 maart spelen Reinout Swinnen en Wim Van der Westen een exclusieve ‘Radio 1 Sessie’. Samen met Sam Bettens, maar Rex Rebel is dus ook Reinout en Wim. Een nieuwe band die meer is dan K’s Choice met ander personeel. Ook een soort transitie voor Sam, van gitaargedreven muziek naar een meer elektronisch geluid. (TB)

Mooie liedjes hoeven soms maar vijf seconden te duren

Tunes-componist Stephen Emmer krijgt dit jaar de Buma Oeuvre Award Multimedia. Noem het een soort Nederlandse variant van de Sabam voor Culture prijs in Vlaanderen. De lijst met radio- en tv-tunes die hij heeft gecomponeerd is indrukwekkend lang, al was het maar omdat hij 36 jaar in het vak zit. In 2006, toen hij zijn 25-jarig jubileum vierde, kwam er een vijfdelige cd-box uit, met zij beste werk. Met grote hits die soms maar vijf seconden duren: NOS Journaal, RTL Nieuws, RTL Boulevard, Twee voor twaalf en NCRV, om slechts die te noemen. Meer daarover bij Jingleweb. De NOS zette een aantal tunes van Emmer op een rijtje. Vorig jaar won Martijn Schimmer met de tune van de talkshow ‘De Wereld Draait Door’.

En om te besluiten nog meer girlpower

De hele maand maart staan de 80’s centraal bij Radio 10. En omdat ook wij jong geweest zijn (al kunnen we ons dat nauwelijks nog herinneren, zo lang is het al geleden), stond gisteren – vrijdag 6 maart – de hele dag het station loeihard op. En voor een groot deel had dit te maken met de aanwezigheid van Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Patty Zomer en Anita Heilker, oftewel de Dolly Dots. De dames schoven aan om de stembussen voor de 80’s Top 810 te openen. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 maart komen namelijk de 810 grootste hits uit eighties voorbij, samengesteld door de luisteraars. Stemmen op uw favorieten kan hier, meteen maakt u kans op een trip naar Londen. (TB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 429: Radio 2, streaming en vrouwen (video)

Guldensporenstad heeft eindelijk plannen met een imposant radiogebouw (en dat werd tijd)Tijden veranderen: ooit was Lees verder

Blad 428: Leen, NRJ, Noorse Minerva (audio & video)

Joe kon er zelf niks aan doen, het waren zijn bazen die hem vertelden dat Lees verder

Blad 427: Danira, Leen, spots en Howard Stern (video)

Allebei rad van tong, intelligent en ze bewijzen dit vanavond zelfs zij aan zijEr zijn Lees verder

Blad 426: Minerva, 854 en NRJ (audio & video)

Corona-virusvrees gesignaleerd op Antwerpen Linkeroever, maar opgelost in Brussel Vlaamse radio voor Lage Landers in Lees verder

Blad 424: Abie, Eric en de Koude Oorlog (video)

Zoveel mensen die ervoor ijveren en 'rare 'dingen deden, maar het lijkt nog nooit geholpen Lees verder

Blad 423: Podcast, PVdV, Radio 10 & Extra Gold (video)

De klassieke advertentiemarkt is langzaam maar zeker aan een reconversie toeBestond het al niet, dan Lees verder

Blad 422: DAB+, BNR Nieuwsradio & Minerva (audio)

DAB+-ofielen u kan eindelijk eens uw gedacht zeggen (enfin, invullen dan toch)Wat is er aan Lees verder

Blad 421: VRM/VBRO, Veronica en MNM (video)

De Vlaamse Media Regulator is het wachten bijna helemaal beu Zelfs als u alles hebt Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx