RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 413: Joe, Sky Radio, Qmusic en veel Valentijn (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Straks sluiten we ‘Week 7’ definitief af met het gebruikelijke overzicht, zodat u op een snelle manier nog even kan terugblikken op wat er in de wereld van de radio (en een heel klein beetje daarbuiten), allemaal gebeurde. Heel kort en zo gevat mogelijk. Iets langer is deze editie van Het Blad. Eigenlijk geniet deze redactie van een zondagse rust, maar uitzonderingen bevestigen de regel, zeker als we nog enkele ‘losse eindjes’ hebben liggen. We houden nu eenmaal van volledigheid. Ook al gaat het om berichtjes ‘in de marge’ van het radiogebeuren.

Zou iedereen nog in z’n/haar trouwkleren gepast hebben?

Vrijdag jongstleden, 14 februari, werd Valentijn bij Joe afgesloten met de ‘Openingsdans Top 100’. Sven Ornelis en Anke Buckinx (foto) presenteerden tussen 06:00 en 16:00 uur de meest zwoele en romantische nummers gekozen door de luisteraars. ‘Du’ van Peter Maffay won voor het tweede opeenvolgende jaar, voor ‘Perfect’ van Ed Sheeran. De Duitse zanger steeg daarmee maar liefst 67 plaatsen tegenover vorig jaar. Robbie Williams sloot de Top 3 af met ‘Angels’. Sven en Anke draaiden niet alleen romantische nummers, het duo nodigde ook verschillende koppels uit om hun openingsdans nog eens over te doen in de studio. En sommige paartjes gingen daarbij echt all the way, want ze trokken hun trouwkleed en trouwkostuum nog eens aan voor deze speciale gelegenheid. De complete ‘Openingsdans Top 100’, staat hier.

Ook bij de bovenburen hadden ze het te pakken

En ook in Nederland voelden ze eergisteren vlinders in de buik. ‘Make You Feel My Love’ van Adele werd door de luisteraars van Sky Radio verkozen tot hun favoriete love song. De ballad stond er op nummer 1 in de ‘Valentijn Top 101’. Ed Sheeran werd de hofleverancier met zeven tracks, Adele volgde met zes noteringen. Maar liefst twaalf artiesten van Nederlandse bodem haalden de hitlijst, waaronder Suzan en Freek, Tiësto, Marco Borsato, Racoon, Armin van Buuren en Duncan Laurence. ‘Zoutelande’ van Bløf (met de medewerking van de Vlaamse Geike Arnaert), was de hoogst genoteerde Nederlandse track in de hitlijst, op positie 13. Ook internationaal waren er nieuwkomers, waaronder Post Malone en The Weekend. Shawn Mendes & Camila Cabello doken voor het eerst op. Nood aan een compleet overzicht? Probeer deze klik.

Zelfs met een masker op was dit nog geen ‘Blind Getrouwd’

De oudere broer van Joe, Q dus, zette Valentijn luister bij met de tweede editie van de Q-MasQuerade in Hasselt. Het begon met zo’n 20.000 singles die een vragenlijst invulden, daaruit werden 300 top matches geslecteerd. De vrijgezellen kregen een masker op met daarin een chip, die geprogrammeerd was om hun match te herkennen. Als die voor hen stond, lichtte het masker groen op. Uit de vragenlijst kwamen ook 16.700 andere singles met potentiële matches. Zij kunnen die voor het eerst digitaal ontdekken via een persoonlijke link. Bij wederzijdse interesse krijgen ze elkaars gegevens te zien en kan het daten beginnen. Qmusic gaf in totaal 17.000 singles een Valentijnscadeau. “Na het succes van vorig jaar wilden we hen opnieuw een handje helpen op Valentijn”, vertelde dj Maureen Vanherberghen. “Nu maar hopen dat de 17.000 singles de man of vrouw van hun leven vinden dankzij de Q-MasQuerade, maar evengoed kan het een soulmate of een nieuwe vriend of vriendin zijn.”

https://www.facebook.com/QmusicBE/videos/215064442876807/

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 412: Zeezenders, kleuters en jingles (audio)

Omdat ze er zelf geen hadden, vertellen ze de geschiedenis van een ander radiofenomeen. Jong Lees verder

Blad 411: Akkerdjie, Culture Club, Ajoin Music (video)

Omdat hij niet mag vloeken bij de VRT, doet hij het maar in een podcast. Lees verder

Blad 410: Mono, Spotify, Radio Day & Lutgart (video)

Radio is een krachtig medium om de mensheid in al zijn diversiteit te leren kennen Lees verder

Blad 409: Qmusic, NRJ en StuBru (video’s)

Vrijdagse koppeltjesvorming gesignaleerd bij de radio Talent in overvloed? Waag uw kans over de taalgrens! Lees verder

Blad 408: Nostalgie, podcast, Motown, Singjaal (video)

Naar de beach op dag 1 ofwel naar het strand op dag 2. Of beide Lees verder

Blad 407: MNM, Rock ‘n’ roll en World Radio Day (video)

Na Ciara, stormt het nu ook bij MNM. En dat is mogelijk goed nieuws voor Lees verder

Blad 406: Ster, zeezenders en reclame (video)

Een leesbare tegemoetkoming voor doven en slechthorenden... Nooit begrepen waarom er niet meer films over Lees verder

Blad 405: Noordzee, RTBF, VRW (video)

Oostendse kunstenaars krijgen een forum bij Radio Noordzee Iets waarin de VRT en de RTBF Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x