RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 400: Jingles, wiet en de ‘Super Bowl’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Eigenlijk verschijnt deze rubriek niet meer op zondag. In 2020. De wet op de verplichte rustdag. Het beperkt mogen bijverdienen in een flexijob en de oude knoken die wat meer recuperatietijd vragen. Ze spelen allemaal een rol. Maar vandaag is het wél de perfecte palindroomdag (02/02/2020). Bovendien is dit nummertje 400, dan kunnen we deze editie toch niet op een doordeweekse… maandag laten verschijnen. Dat kan enkel op een mooie zondag. Al hebben we nu wel een probleem om iets te verzinnen voor exemplaar 500. U mag best mee helpen denken. U weet ons wonen…

Laat u ons weten hoe lang u het hebt volgehouden?

Hoe vaak, moeten we het nog herhalen? Jingles zijn de peper en het zout van ieder radioprogramma. Het absolute visitekaartje van bij de betere drukker. Dé identiteit, het hart en de ziel van alle stations. Als u benieuwd bent hoe men er op wereldschaal mee omgaat, dan wordt u heel flink geholpen door JingleMad Radio(what’s in a name?), want daar hoort u 24/7 alleen maar jingles. Een meervoudige persoonlijkheid verzinkt er in het niets bij. Een overdosis dankzij de samenwerking en toestemming van de grootste producenten ter wereld; JAM, Pams, ReelWorld, Zone Radio Imaging, Ignite Jingles, S2Blue, David Arnold, Bespoke Music, Music4, Sharpsell London, Murfin Media. Het Belgische Brandy staat er ook tussen. Een non stop greep uit het aanbod van de producties gemaakt voor radiostations wereldwijd. U kan hier beginnen. (TB)

Als de lamp op de verkeerd plaats brandt

Stel u voor, het heeft heel erg hard gesneeuwd en er is één huis in uw straat zonder wit daktapijt. Vaak was deze vaststelling het sein voor de politie om een bezoekje te brengen, op zoek naar een wietplantage. De warmte van de lampen! U begrijpt. Tot de tuinders ontdekten dat ze hun plantjes ook konden kweken met LED-groeilampjes, waarna de sneeuw gewoon bleef liggen. Eén probleem opgelost. Helaas LED-groeilampen blijken vaak flink hoge storing te veroorzaken. Er zijn gevallen bekend van marihuana-kwekers die door radioamateurs gepeild werden omdat ze hun hobby onmogelijk maakten. Dan hangt er misschien maar één zo’n LED-groeilamp, of hooguit enkele, maar ook dat blijkt al flink wat storing (of is het hinder?) te veroorzaken. Meer leest u bij bij de Vereniging voor Radioexperimenteel Onderzoek in Nederland. (PV)

Zelfs ‘Den Donald’ wil er van profiteren

Vandaag gaat de Super Bowl, tussen de San Francisco 49ers (Californië) en de Kansas City Chiefs (Missouri), door in het Amerikaanse ‘Hard Rock Stadium’ van Miami Gardens. Eén van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigde Staten en vaak officieus beschouwd als een nationale feestdag. De wedstrijd is bijna altijd het best bekeken tv-programma van het jaar in eigen land, maar tel daar ook nog eens meer dan honderd miljoen kijkers wereldwijd bij. De pauze wordt niet opgeluisterd door de plaatselijke fanfare, maar door niemand minder dan Jennifer Lopez en Shakira. Het hoeft geen extra uitleg om het commerciële belang ervan uit te leggen. De grootste bedrijven schakelen dan ook alle middelen in om met de beste tv-commercials uit te pakken tijdens die pauze. Als u hier klikt komt u terecht bij AdAge en kan u zich vergapen aan wat de Amerikanen op hun bordje krijgen. U krijgt er alvast drie cadeau van ons. (HvG). 


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 399: Radio 1, Veronica en Middelkerke (video)

Zelfs in de winter kan u gewoon buiten komen, want de radio is er ook. Lees verder

Blad 398: radioreclame, licenties, Veronica (video)

Goede radioreclame is een kunst en dus hoort daar ook een podcast bij. Een Amerikaanse Lees verder

Blad 397: BBC, Mi Amigo en Sterren NL (video)

Europa is niet meer 'lief' voor de publieke omroepen'De Zondvloed' heeft ook z'n goede, exclusieve Lees verder

Blad 396: Rani, Atlantis, Bartyboy (audio en video)

Rani even aan de kant, wegens door elkaar geschud Ook na 46 jaar blijven er Lees verder

Blad 395: Martijn, Vincent, Nicholas (video)

In Nederland is de nachtradio soms nog net iets meer dan gewoon wat non-stop. De Lees verder

Blad 394: Mi Amigo, Singjaal & ACR (audio)

Het bewijs dat het verleden en het heden echt wel met elkaar te verweven zijn Lees verder

Blad 393: Mick, Alex & de Kuifjes van HLN (video-audio)

Nooit te oud om helemaal bij de tijd te zijn en zelfs het voortouw te Lees verder

Blad 392: ‘PLAN B’, FM-kavels en een Assistent

Hoe sterk verschillen de media in Vlaanderen en Wallonië van elkaar? Of net niet..Gezocht en Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx