RadioVisie

  • .
    .

Blad 393: Mick, Alex & de Kuifjes van HLN (video-audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Nooit te oud om helemaal bij de tijd te zijn en zelfs het voortouw te nemen
  • Hetzelfde kunnen we zeggen van deze meneer, als hij ergens zijn schouders onder zet
  • Voor één keer staat hun naam niet enkel in kleine lettertjes bij het nieuws, maar centraal

‘Ouwe’ knar helemaal mee met de tijd

Mick Jagger gaat samen met Warner Bros. Digital Networks een serie podcasts produceren. Het is de bedoeling dat Rainy Day Podcasts, het bedrijf dat Jagger heeft opgericht, zeven originele series gaat maken. De insteek zal variëren van fictie tot documentaire. Rainy Day Podcasts sloot al contracten met diverse scenarioschrijvers uit de filmindustrie, onder wie John Brancato (The Game) en Zack Stentz (X-Men: First Class). “Alles begint met het woord”, aldus Jagger en zijn partners, “We kijken er erg naar uit om samen met Warner Bros. een omgeving te scheppen waarin de beste schrijvers hun passies in projecten uit kunnen werken met maximale creatieve vrijheid.” Naast Jagger bestaat Rainy Day Podcasts uit de producenten Victoria Pearman en Steve Bing, plus schrijver Josh Olson, die in 2005 een Oscar-nominatie kreeg voor het scenario voor de film de ‘A History of Violence’.

Journalisten mogen zelf (even) op de voorgrond

En terwijl we het toch over reclame hebben, ook dit kan tellen. Het Laatste Nieuws heeft ruim driehonderd journalisten en experten die dagelijks het nieuws tot bij de lezers brengen. Omwille van de invloed die ze hebben op het publieke debat en de grote verantwoordelijkheid die ze dragen, wil de krant zijn journalisten voortaan ook een gezicht geven. Door hen naar voren te schuiven zou de lezer beter met hen kunnen connecteren en bijgevolg meer vertrouwd raken met de krant. De campagne werd precies een week geleden, zaterdag 18 januari, gelanceerd onder het motto ‘Wikken en wegen’. Ze is te zien op televisie, print, digitaal en te horen op de radio. Ook bij de niet DPGM-zenders. Ook dat valt op. (TB)

‘Genghis Khan’ heeft het voor Telenet

BV’s in commercials, het is van alle tijden. Vooral als het om televisie-spotjes gaat. Er is immers de directe herkenning. Moeilijker wordt het als bekende medemensen ingezet worden om radioreclames in te spreken. Niet iedereen heeft het talent om een stem onmiddellijk te herkennen. Behalve als men Urbanus, Maaike Cafmeyer of Alex Agnew heet.

Niet helemaal onlogisch dus dat de ‘Leonardo Da Vinci van de comedy’, zoals hij zichzelf noemt in één van de spotjes, aangezocht werd door Telenet om ‘iets te doen’. Dat laatste moet u zelfs letterlijk nemen, want in hun nieuwe campagne wilde Agnew enkel maar zichzelf zijn en geen rolletje of typetje spelen. Met opmerkelijke resultaten: drie tv-spotjes (eentje krijgt u hiernaast cadeau), twee radio-commercials en veel sociale media. (TB)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 392: ‘PLAN B’, FM-kavels en een Assistent

Hoe sterk verschillen de media in Vlaanderen en Wallonië van elkaar? Of net niet..Gezocht en Lees verder

Blad 391: VRM, VRT, Ricky & Tony (video)

Alhoewel heel netjes gevraagd, mag er toch niet verhuisd worden in Antwerpen Aanstaande maandag mag Lees verder

Blad 390: Vacature, VRT NWS, Parijs

Bij de VRM bereiden ze zich voor op een afscheid Geen twee zonder drie: podcasts Lees verder

Blad 389: Minerva, luistercijfers, Spotify

In Nederland is het één keer per maand luistercijferdag. En in januari was dat vandaag. Lees verder

Blad 388: Guy, Joe en Veronica (video)

Plots afscheid van iemand die ook voor RadioVisie veel betekende Joe reisde naar Disneyland Paris Lees verder

Blad 387: Europa 2, Contact en Nathalie (audio)

Trektochtje naar Slovakije. Steeds populairder als vakantiebestemming, maar wat weten we over hun radiostations? We Lees verder

Blad 386: MIG, Lex Harding en Contact (audio)

Hoeveel mensen zijn er nodig om een vastgeroest omroepbestel om te gooien? Niet zoveel. De Lees verder

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Studio Brussel scoort op sociale media dankzij Warmste Week Online radioluisteren in HD-kwaliteit: in Nederland Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx