- Nooit te oud om helemaal bij de tijd te zijn en zelfs het voortouw te nemen
- Hetzelfde kunnen we zeggen van deze meneer, als hij ergens zijn schouders onder zet
- Voor één keer staat hun naam niet enkel in kleine lettertjes bij het nieuws, maar centraal
‘Ouwe’ knar helemaal mee met de tijd
Mick Jagger gaat samen met Warner Bros. Digital Networks een serie podcasts produceren. Het is de bedoeling dat Rainy Day Podcasts, het bedrijf dat Jagger heeft opgericht, zeven originele series gaat maken. De insteek zal variëren van fictie tot documentaire. Rainy Day Podcasts sloot al contracten met diverse scenarioschrijvers uit de filmindustrie, onder wie John Brancato (The Game) en Zack Stentz (X-Men: First Class). “Alles begint met het woord”, aldus Jagger en zijn partners, “We kijken er erg naar uit om samen met Warner Bros. een omgeving te scheppen waarin de beste schrijvers hun passies in projecten uit kunnen werken met maximale creatieve vrijheid.” Naast Jagger bestaat Rainy Day Podcasts uit de producenten Victoria Pearman en Steve Bing, plus schrijver Josh Olson, die in 2005 een Oscar-nominatie kreeg voor het scenario voor de film de ‘A History of Violence’.
Journalisten mogen zelf (even) op de voorgrond
En terwijl we het toch over reclame hebben, ook dit kan tellen. Het Laatste Nieuws heeft ruim driehonderd journalisten en experten die dagelijks het nieuws tot bij de lezers brengen. Omwille van de invloed die ze hebben op het publieke debat en de grote verantwoordelijkheid die ze dragen, wil de krant zijn journalisten voortaan ook een gezicht geven. Door hen naar voren te schuiven zou de lezer beter met hen kunnen connecteren en bijgevolg meer vertrouwd raken met de krant. De campagne werd precies een week geleden, zaterdag 18 januari, gelanceerd onder het motto ‘Wikken en wegen’. Ze is te zien op televisie, print, digitaal en te horen op de radio. Ook bij de niet DPGM-zenders. Ook dat valt op. (TB)
‘Genghis Khan’ heeft het voor Telenet
BV’s in commercials, het is van alle tijden. Vooral als het om televisie-spotjes gaat. Er is immers de directe herkenning. Moeilijker wordt het als bekende medemensen ingezet worden om radioreclames in te spreken. Niet iedereen heeft het talent om een stem onmiddellijk te herkennen. Behalve als men Urbanus, Maaike Cafmeyer of Alex Agnew heet.
Niet helemaal onlogisch dus dat de ‘Leonardo Da Vinci van de comedy’, zoals hij zichzelf noemt in één van de spotjes, aangezocht werd door Telenet om ‘iets te doen’. Dat laatste moet u zelfs letterlijk nemen, want in hun nieuwe campagne wilde Agnew enkel maar zichzelf zijn en geen rolletje of typetje spelen. Met opmerkelijke resultaten: drie tv-spotjes (eentje krijgt u hiernaast cadeau), twee radio-commercials en veel sociale media. (TB)