RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Blad 388: Guy, Joe en Veronica (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Plots afscheid van iemand die ook voor RadioVisie veel betekende
  • Joe reisde naar Disneyland Paris en dat leverde zowaar een top 30 op
  • Het museum zelf is er niet, maar de video is hopelijk voor de eeuwigheid

Veel te vroeg afscheid van Guy Mampaey

Soms staat de tijd even stil. Dat is vandaag op de redactie van RadioVisie het geval, toen bekend werd dat Guy Mampaey (archieffoto boven) zaterdag jl is gestorven aan hartfalen. De man die jarenlang webmaster was van RadioVisie – onder de naam Wim Willems – , omdat hij dat als geen ander kon. Om den brode werkte hij voor de VRT. Hij gaf onder andere Donna, MNM en Radio 2 een knap verlengstuk op internet. De laatste jaren zette hij ook zijn schouders onder het digitale leven van Klara. Rond de eeuwwisseling was Guy eveneens de oprichter van FM radio, een dagelijkse radiokrant die was ontstaan toen RadioVisie een langere adempauze moest inlassen in 2001. Uiteindelijk ging FM radio enkele jaren later op in RadioVisie. Hij was de bedenker van ‘De Radiopersoonlijkheid’-trofee. Guy was een workaholic, nooit te beroerd om als één van de eersten aan te komen en als één van de laatsten het licht uit te doen. Verdomme Guy, we gaan u missen! Hij was net 48 jaar jong geworden. Ook bij Klara is het team zwaar onder de indruk van het plotse verlies. (TB)

Jullie kozen voor Joe de favoriete Disney-hits

‘Let it Go’ uit de film ‘Frozen’ is door de Joe-luisteraars verkozen tot favoriete Disneysong. Dat maakten Sven Ornelis en Anke Buckinx bekend vanuit Disneyland Paris waar ze zaterdag 18 januari de Disney Top 30 presenteerden. Op de tweede plaats staat de vorige nummer 1, ‘Beauty and the Beast’. Het nummer ‘A Whole New World’ uit Aladdin sluit de Top 3 af. Nieuw dit jaar is ook dat de Vlaamse versies van Disneysongs in de lijst staan. Op de dertiende plaats ‘Diep in de Zee’ uit De Kleine Zeemeermin. ‘Wacht Maar Tot ik Koning Ben’ uit De Leeuwenkoning eindigt op de 23ste plaats, ‘Vergeet Me Niet’ uit Coco op plaats 26 en ‘Geen Dankje’ uit Vaiana, ingezonden door Sean Dhondt, staat op de 30ste plaats. De volledige lijst is terug te vinden via Joe.be. (TB)

Afscheid van het Veronica 192 Museum: de video-edit

Tijdens het laatste weekend van augustus 2019 was het Veronica 192 Museum in het Nederlandse plaatsje Nijkerk voor het laatst open. Op 30 augustus voor een reünie van oud medewerkers en op 31 augustus werd het grote afsluitfeest ‘The Day The Music Died’ gehouden. Met live optredens en een rechtstreekse uitzending van 192TV. Alex van den Hoek, Jan Hariot en Wim van de Water waren erbij en maakten video-opnames en interviews. De video edit van bijna anderhalf uur staat nu online. Met vele gesprekken, beelden uit het museum en uiteraard van de optredende artiesten. Tot slot is er de afsluiting om 18:00 uur door Tineke, Lex Harding en Ad Bouman. (Mediapages)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 387: Europa 2, Contact en Nathalie (audio)

Trektochtje naar Slovakije. Steeds populairder als vakantiebestemming, maar wat weten we over hun radiostations? We Lees verder

Blad 386: MIG, Lex Harding en Contact (audio)

Hoeveel mensen zijn er nodig om een vastgeroest omroepbestel om te gooien? Niet zoveel. De Lees verder

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Studio Brussel scoort op sociale media dankzij Warmste Week Online radioluisteren in HD-kwaliteit: in Nederland Lees verder

Blad 384: Eregalerij, Time out en een eeuwfeest (audio)

Kijkers van VTM herinneren zich Wouter Van Belle misschien nog van zijn deelname als jurylid aan 'Idool Lees verder

Blad 383: Extra Gold, Pirate Act, Braem (audio)

Een radiostation dat de fanatieke plaatjessnuffelaars tegemoet komt Een hogere boete voor wie in de Lees verder

Blad 382: RTBF, nachtraaf en Studio Verhulst

Bij de RTBF ligt de tevredenheidsgraad over het globale bereik duidelijk lager dan bij de Lees verder

Blad 381: Mi Amigo, Eclips TV & Caroline (video)

De voorbije weken, een beetje geïnspireerd door de eindejaarsfeesten, hebben we ontdekt dat een dagje Lees verder

Blad 380: Veronica, Joe en Tom (audio)

'Beter goed gepikt dan slecht geschreven'. Een mantra van Peter Koelewijn, dat voor Radio Veronica Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx