RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 387: Europa 2, Contact en Nathalie (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Trektochtje naar Slovakije. Steeds populairder als vakantiebestemming, maar wat weten we over hun radiostations? We helpen u heel even op weg. Is een trip naar het oosten te ver, dan is het zuiden misschien iets dichterbij? Maar vermoedelijk net zo onbekend. Dat onbekende zocht ook één van de sterkhouders van Joe op, toen ze zichzelf transfereerde naar NRJ. We zorgen – beter laat dan nooit – voor een passend eresaluut! Tot maandag…voor een nieuw Blad.

Zoals ze thuis klinken, klinken ze ook verder weg

Jingles, de meesterwerkjes van slechts enkele seconden die een radioprogramma extra pigment geven. Ze zijn vaak ook heel internationaal. Zoals dit nieuwe pakket van Europa 2. Pardon? De ‘stoerste’ contemporary hit radio uit Slovakije, met 24/7 de grootste successen. SOB Audio Imaging uit Amsterdam heeft hun nieuwe audio-vormgeving bedacht. Het pakket bevat negen gezongen jingles, waaronder een ‘top of the hour’ en een morningshow opener. Iedere jingle is uitgevoerd in (minimaal) vijf verschillende lengtes. Het pakket heeft verder een uitgebreid nieuwsthema (met losse opener, beds en sounders) en een instrumentale weer- en verkeersbed. Hier te luisteren. SOB is volgende week trouwens ook te gast op de NAB Europa Radiobeurs in Parijs. Van 23 tot en met 25 januari in de prachtige Grande Halle de la Villette. (Jingleweb.nl)

Lifters zoeken contact met automobilisten

Radio Contact innoveert en pakt in het zuiden des lands uit met een nieuw spelconcept dat helemaal draait rond liften. Vier kandidaten nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd die zich volledig op het Belgische wegennet afspeelt. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk, al liftend, de studio’s van Contact te bereiken. De enige beperking is dat ze daarbij enkel mogen reizen in auto’s van het… merk dat het spel sponsort. De winnaar van de finale krijgt er een cadeau. De finalisten worden tijdens hun tocht gevolgd door een presentator die op sociale media en radio verslag uitbrengt van hun avonturen. Wanneer het spel start is nog niet bekend. Er wordt nog de nodige ruchtbaarheid aan gegeven via de Facebook-pagina van het commerciële station, de website en de nieuwsbrief. (TB)

Omdat we voor iedereen hetzelfde proberen te doen

Dat RadioVisie over een behoorlijk audio-archief beschikt, dat zal u niet ontgaan zijn. We hebben ze nog nooit echt geteld, maar het moet om vele tienduizenden uren gaan. Dat werd ons opnieuw duidelijk toen we het laatste programma van Leen Demaré op Joe in het archief opsloegen. De uitzending kwam in dezelfde map terecht als die van… Nathalie Delporte. Ook zij is bij dezelfde zender weg. Vrijwillig weliswaar, wegens een overstap naar NRJ. Een beslissing die op 18 oktober bekend raakte. Nathalie presenteerde kort daarna haar laatste show op Joe. Dat deed ze reeds op 3 november 2019. En omdat u misschien net zo graag dingen bijhoudt als wij dat doen, zijn we niet te beroerd om ‘De Laatste Delporte’ met u te delen. (DDS)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 386: MIG, Lex Harding en Contact (audio)

Hoeveel mensen zijn er nodig om een vastgeroest omroepbestel om te gooien? Niet zoveel. De Lees verder

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Studio Brussel scoort op sociale media dankzij Warmste Week Online radioluisteren in HD-kwaliteit: in Nederland Lees verder

Blad 384: Eregalerij, Time out en een eeuwfeest (audio)

Kijkers van VTM herinneren zich Wouter Van Belle misschien nog van zijn deelname als jurylid aan 'Idool Lees verder

Blad 383: Extra Gold, Pirate Act, Braem (audio)

Een radiostation dat de fanatieke plaatjessnuffelaars tegemoet komt Een hogere boete voor wie in de Lees verder

Blad 382: RTBF, nachtraaf en Studio Verhulst

Bij de RTBF ligt de tevredenheidsgraad over het globale bereik duidelijk lager dan bij de Lees verder

Blad 381: Mi Amigo, Eclips TV & Caroline (video)

De voorbije weken, een beetje geïnspireerd door de eindejaarsfeesten, hebben we ontdekt dat een dagje Lees verder

Blad 380: Veronica, Joe en Tom (audio)

'Beter goed gepikt dan slecht geschreven'. Een mantra van Peter Koelewijn, dat voor Radio Veronica Lees verder

Blad 379: Freedb stopt, ‘Aether’ en Mi Amigo (audio)

• U had het moeten weten. Mooie liedjes duren niet lang, gratis info blijkbaar ook Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx