RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 386: MIG, Lex Harding en Contact (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Hoeveel mensen zijn er nodig om een vastgeroest omroepbestel om te gooien? Niet zoveel. De man die het in Nederland deed, ziet echter de toekomst alweer somber tegemoet. Vrolijker gaat het er aan toe in Ninove. Terwijl ook de Waalse luisteraars flink wat plezier kunnen beleven aan een stel nieuwe jingles bij één van de populairste commerciële zenders in het zuiden des lands.

De man die de radio- en tv definitief veranderde

Hij was ooit de populairste radio-dj in Nederland. Hij staat in het rijtje waar ook Joost den Draaijer, Tineke, Rob Out, Felix Meurders, Ferry Maat en Frits Spits thuishoren. Lex Harding (foto bovenaan: rechts) startte in 1967 zijn carrière bij Radio 227, toen in de lucht vanaf het zendschip de Laissez Faire. Samen met Rob Out en Peter de Jager bouwde hij de Veronica Omroep Organisatie uit tot de grootste omroep. Later stond hij mee aan de wieg van de commerciële televisie in Nederland met RTL-Veronique. Ook stond hij mee aan de start van Sky Radio en Radio 538, jarenlang marktleider in Nederland. ‘Buitenlucht’ een tv-programma van Roderick Veelo (foto bovenaan: links) op RTLZ, had een gesprek met de nu 74-jarige media-ondernemer. Een interview dat u hier integraal kan horen én zien. (MA40)

Ninoofse carnavalisten worden serieus verwend

Voortaan kan u elke avond bij het lokale MIG terecht voor alles wat met het carnaval in Ninove heeft te maken. Tijdens ‘ENKAAVEE op MIG’, nemen rasechte carnavalisten vanaf 18:00 uur de Ninoofse frequentie (106.2 FM) van MIG over voor een hele avond puur carnavalsplezier. Met Ninoofse carnavalshits, leuke gesprekken met carnavalisten en zelfs Ninoofse reclamespotjes. Dat gebeurt vanuit een pop-up studio die in ijltempo werd opgebouwd in de Lavendelstraat. Alle info over ENKAAVEE op MIG vind u hier terug. De hele dag door kan u ook naar het ‘ENKAAVEE’ themastation luisteren via de player op de website. (BVP)

De kleine dingen die vaak het verschil maken: jingles

Al zwom de blauwe dolfijn z’n laatste rondjes in Vlaamse wateren alweer meer dan tien jaar geleden, op 2 december 2009 werden alle frequenties van Radio Contact overgenomen door het netwerk ClubFM, toch blijft de naam tot de verbeelding spreken. Helaas, dat is ook het enige wat is overgebleven van het eens zo succesvolle netwerk. In het zuiden des lands bleef de zender wél in de ether en druk beluisterd, met steevast hoge marktaandelen. Om de luisteraars te blijven behagen, poetst men af en toe wat dingetjes op. Zoals bijvoorbeeld de jingles. Zopas werd het pakket geüpdatet. Er werd daarvoor beroep gedaan op Brandy. Voor de productie tekende Justin Douilliez. De stem is van Erwin Grunspan, ook bekend van ‘Berlijn’ in de succesreeks ‘La Casa De Papel’. (PUB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 385: StuBru, Talpa, NRJ (video)

Studio Brussel scoort op sociale media dankzij Warmste Week Online radioluisteren in HD-kwaliteit: in Nederland Lees verder

Blad 384: Eregalerij, Time out en een eeuwfeest (audio)

Kijkers van VTM herinneren zich Wouter Van Belle misschien nog van zijn deelname als jurylid aan 'Idool Lees verder

Blad 383: Extra Gold, Pirate Act, Braem (audio)

Een radiostation dat de fanatieke plaatjessnuffelaars tegemoet komt Een hogere boete voor wie in de Lees verder

Blad 382: RTBF, nachtraaf en Studio Verhulst

Bij de RTBF ligt de tevredenheidsgraad over het globale bereik duidelijk lager dan bij de Lees verder

Blad 381: Mi Amigo, Eclips TV & Caroline (video)

De voorbije weken, een beetje geïnspireerd door de eindejaarsfeesten, hebben we ontdekt dat een dagje Lees verder

Blad 380: Veronica, Joe en Tom (audio)

'Beter goed gepikt dan slecht geschreven'. Een mantra van Peter Koelewijn, dat voor Radio Veronica Lees verder

Blad 379: Freedb stopt, ‘Aether’ en Mi Amigo (audio)

• U had het moeten weten. Mooie liedjes duren niet lang, gratis info blijkbaar ook Lees verder

Blad 378: NRJ, Neteland, Omroep MAX

NRJ biedt je de kans op een gratis citytrip mét concert van uw favoriete sterren, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marino
Marino
17 januari 2020 - 22:08 22:08

Mooie reportage met Lex.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx