RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 384: Eregalerij, Time out en een eeuwfeest (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Kijkers van VTM herinneren zich Wouter Van Belle misschien nog van zijn deelname als jurylid aan ‘Idool 2011’. Nu werd hij zelf gewogen door een jury en goed bevonden. Ook goed, kan niet anders, is ‘Time Out’, een weekendprogramma op Radio 1. Goed bevonden voor een opname bij Spotify. Over ‘opgenomen’ geschreven, in de lange lijst herdenkingen in Nederland rond het eeuwfeest van de radio (vorig jaar), staat nu ook het boek ‘100 Jaar Radio’.

Wouter krijgt z’n plekje in de Eregalerij Radio 2

Radio 2 en Sabam for Culture vieren op donderdag 19 maart 2020 twintig jaar Eregalerij. Tijdens het jaarlijkse feest voor een leven vol muziek wordt Wouter Van Belle (foto bovenaan) opgenomen in deze Eregalerij. Eerder al werd bekend dat Soulsister de trofee krijgt voor een ‘leven vol muziek’. Ook Van Belle ontvangt de prijs voor zijn grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek. Zijn eerste nummer 1-hit als producer is ‘Ebbenhout blues’ van Wigbert. Het begin van een indrukwekkende lijst. Zo is hij ook de man van de wereldberoemde pianorif van Gorki’s ‘Mia’. Hij werkte samen met Noordkaap wat parels opleverde als ‘Satelliet Suzy’ en het onsterfelijke ‘Ik hou van u’. En hij is ook de man achter de internationale doorbraak van Axelle Red, goed voor een resem klassiekers als ‘Sensualité’, ‘Je t’attends’, ‘Le monde tourne mal’ en ‘Elle danse seule’. Meer weten? Hier klikken en verder lezen(TB)

‘Time Out’ krijgt z’n plekje bij Radio 1’s Spotify

Radio 1 gaat onverminderd door met het aanvullen haar Spotify-lijst. Naast ‘Wonderland’ en ‘Vox’ heeft ‘Time Out’ nu ook een overzicht dat wekelijks bijgewerkt wordt. Muziek in meerdere maatsoorten, van zacht tot hard, met een hart voor een wereld in vele kleuren. Vezelrijk voedsel vol pop, rock, soul, Afro, jazz, chanson en blues. Minder ‘commercieel’ dan de ‘Vox Top 30’ en minder ‘urban’ dan de ‘Wonderlijst’. U vindt er eerder de nieuwe Van Morrison of Norah Jones, maar ontdekt er ook het onbekende maar prachtige zijproject van Lake Street Dive of al eens wat exotischere klanken in het Portugees of zelfs in Jazz. ‘Time Out’ is er elke vrijdag van 20:00 tot 23:00 uur en iedere zondag tussen 20:00 en 23:00 uur, behalve op Sporza-avonden. Hoe u uw favoriete Radio 1-muziek op Spotify steeds op zak hebt, kan u hier uitvlooien. (TB)

‘100 Jaar Radio’ krijgt plekje in de geschiedenis

Het feit dat het medium radio in Nederland vorig jaar precies een eeuw geleden van start ging, werd meer dan uitvoerig herdacht. Alle zenders hadden er in mindere tot meerdere mate aandacht voor. Er werden podcastreeksen uitgebracht, tentoonstellingen gehouden, speciale websites gingen online, musea ruilden een apart hoekje in en er verschenen artikels, overzichten en… enkele boeken. Eentje daarvan is van de hand van radiohistoricus Hans Knot. Enkele tientallen episodes uit het boek verschenen ook bij RadioVisie. Om het boek te promoten is er nu ook een audiospot gemaakt. U kan hieronder downloaden en naar believen gebruiken. Het boek met de eenvoudige titel ‘100 Jaar Radio’, meer moet dat inderdaad niet zijn, kan u hier bestellen. (PDL)


Spotlight

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 383: Extra Gold, Pirate Act, Braem (audio)

Een radiostation dat de fanatieke plaatjessnuffelaars tegemoet komt Een hogere boete voor wie in de Lees verder

Blad 382: RTBF, nachtraaf en Studio Verhulst

Bij de RTBF ligt de tevredenheidsgraad over het globale bereik duidelijk lager dan bij de Lees verder

Blad 381: Mi Amigo, Eclips TV & Caroline (video)

De voorbije weken, een beetje geïnspireerd door de eindejaarsfeesten, hebben we ontdekt dat een dagje Lees verder

Blad 380: Veronica, Joe en Tom (audio)

'Beter goed gepikt dan slecht geschreven'. Een mantra van Peter Koelewijn, dat voor Radio Veronica Lees verder

Blad 379: Freedb stopt, ‘Aether’ en Mi Amigo (audio)

• U had het moeten weten. Mooie liedjes duren niet lang, gratis info blijkbaar ook Lees verder

Blad 378: NRJ, Neteland, Omroep MAX

NRJ biedt je de kans op een gratis citytrip mét concert van uw favoriete sterren, Lees verder

Blad 377: Bingo, Veronica en BNR Nieuwsradio (audio)

Klein reisje vandaag. Soms ligt het nieuws ook gewoon de deur op de loer. Zoals Lees verder

Blad 376: Lijst, afscheid, gasten & een stem (video)

Ook in het nieuwe jaar wordt nog geteld. Afgeteld zelfs. Minder prettig nieuws over een Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx