RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 384: Eregalerij, Time out en een eeuwfeest (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Kijkers van VTM herinneren zich Wouter Van Belle misschien nog van zijn deelname als jurylid aan ‘Idool 2011’. Nu werd hij zelf gewogen door een jury en goed bevonden. Ook goed, kan niet anders, is ‘Time Out’, een weekendprogramma op Radio 1. Goed bevonden voor een opname bij Spotify. Over ‘opgenomen’ geschreven, in de lange lijst herdenkingen in Nederland rond het eeuwfeest van de radio (vorig jaar), staat nu ook het boek ‘100 Jaar Radio’.

Wouter krijgt z’n plekje in de Eregalerij Radio 2

Radio 2 en Sabam for Culture vieren op donderdag 19 maart 2020 twintig jaar Eregalerij. Tijdens het jaarlijkse feest voor een leven vol muziek wordt Wouter Van Belle (foto bovenaan) opgenomen in deze Eregalerij. Eerder al werd bekend dat Soulsister de trofee krijgt voor een ‘leven vol muziek’. Ook Van Belle ontvangt de prijs voor zijn grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek. Zijn eerste nummer 1-hit als producer is ‘Ebbenhout blues’ van Wigbert. Het begin van een indrukwekkende lijst. Zo is hij ook de man van de wereldberoemde pianorif van Gorki’s ‘Mia’. Hij werkte samen met Noordkaap wat parels opleverde als ‘Satelliet Suzy’ en het onsterfelijke ‘Ik hou van u’. En hij is ook de man achter de internationale doorbraak van Axelle Red, goed voor een resem klassiekers als ‘Sensualité’, ‘Je t’attends’, ‘Le monde tourne mal’ en ‘Elle danse seule’. Meer weten? Hier klikken en verder lezen(TB)

‘Time Out’ krijgt z’n plekje bij Radio 1’s Spotify

Radio 1 gaat onverminderd door met het aanvullen haar Spotify-lijst. Naast ‘Wonderland’ en ‘Vox’ heeft ‘Time Out’ nu ook een overzicht dat wekelijks bijgewerkt wordt. Muziek in meerdere maatsoorten, van zacht tot hard, met een hart voor een wereld in vele kleuren. Vezelrijk voedsel vol pop, rock, soul, Afro, jazz, chanson en blues. Minder ‘commercieel’ dan de ‘Vox Top 30’ en minder ‘urban’ dan de ‘Wonderlijst’. U vindt er eerder de nieuwe Van Morrison of Norah Jones, maar ontdekt er ook het onbekende maar prachtige zijproject van Lake Street Dive of al eens wat exotischere klanken in het Portugees of zelfs in Jazz. ‘Time Out’ is er elke vrijdag van 20:00 tot 23:00 uur en iedere zondag tussen 20:00 en 23:00 uur, behalve op Sporza-avonden. Hoe u uw favoriete Radio 1-muziek op Spotify steeds op zak hebt, kan u hier uitvlooien. (TB)

‘100 Jaar Radio’ krijgt plekje in de geschiedenis

Het feit dat het medium radio in Nederland vorig jaar precies een eeuw geleden van start ging, werd meer dan uitvoerig herdacht. Alle zenders hadden er in mindere tot meerdere mate aandacht voor. Er werden podcastreeksen uitgebracht, tentoonstellingen gehouden, speciale websites gingen online, musea ruilden een apart hoekje in en er verschenen artikels, overzichten en… enkele boeken. Eentje daarvan is van de hand van radiohistoricus Hans Knot. Enkele tientallen episodes uit het boek verschenen ook bij RadioVisie. Om het boek te promoten is er nu ook een audiospot gemaakt. U kan hieronder downloaden en naar believen gebruiken. Het boek met de eenvoudige titel ‘100 Jaar Radio’, meer moet dat inderdaad niet zijn, kan u hier bestellen. (PDL)


Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx