RadioVisie

  • .
    .

Blad 381: Mi Amigo, Eclips TV & Caroline (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De voorbije weken, een beetje geïnspireerd door de eindejaarsfeesten, hebben we ontdekt dat een dagje rust wonderen kan doen. En omdat we toch nog een ‘goed voornemen’ moesten bedenken voor 2020, kwamen we als vanzelf terecht bij… ‘Eén dagje in de week, geen Blad maken’. De zondag leent zich daar prima voor. Morgen zijn we er dus niet. En nu eens kijken hoelang we dit gaan volhouden. De weddenschappen zijn open…

De laatste der Mohikanen, Samoerai, oud-strijder, offshore radiomedewerker

Overal is er iemand die definitief het licht uit moet doen. Ooit zal de laatste zeezenderluisteraar begraven worden, eerder zal dat het geval zijn bij de generatie medewerkers. De meesten van hen zijn nu al ‘jaggers’ (in Nederland worden ze vitalo’s genoemd). Een tekening hoeft er niet bij. Terwijl velen er gelukkig wel nog zijn, organiseerde Mi Amigo 40 al tweemaal een reünie rond dit legendarische radiostation. Eentje in 2014, vijf jaar later een volgende. Blijkbaar gaat de allerlaatste reünie van de organisatie en medewerkers van Radio Mi Amigo door in… 2024. De beslissing blijkt al genomen in de stuurgroep, vorige maand, en is bevestigd door organisator vzw Nordica. Zopas verscheen op de FB-pagina van de coördinator van Mi Amigo een teaser / banner, wat doet vermoeden dat de gesprekken met sponsors, organisaties, en medewerkers binnenkort gaan starten of reeds gestart zijn. (PDL)

° Lees verder onder de afbeelding

Sterk klavertje vier bij Michel aan tafel

Michel Follet ontvangt volgende week opnieuw een BR (Bekende Radiomaker) voor een uitgebreide babbel in zijn praatprogramma ‘Aan het juiste adres’ bij Eclips TV. Johan Persyn is de naam, iemand die nog veel meer op z’n palmares heeft staan dan hoofdredacteur bij 4FM en huidig medewerker van Stadsradio Halle en internetradio PROS. Televisie, toneel, journalist, seniorenprogramma, Hogeschool Gent, sp.a-politicus… Ze stonden allemaal op het CV van deze oud-Bruggeling. Ook auteur Brigitte Raskin, kunstexpert Eric Rinckhout en voortrekker van Antwerpen Koekenstad Danny Braem komen langs. Vier rasvertellers dus (foto bovenaan), elke dag. (BVP)

Legendarische drummer met (onbekende) Caroline-link overleden

Neil Peart, drummer en tekstschrijver van de Canadese band Rush, is op 67-jarige leeftijd overleden. De man wordt algemeen erkend als een van de beste rockdrummers in de geschiedenis. Een bericht dat u niet per direct in deze rubriek zou verwachten. Toch is er een band met radio. Een minieme, maar ook dit soort feiten hebben recht op hun plekje in de overzichten. De Rush-track ‘Spirit of Radio’ was immers het allereerste nummer dat werd gedraaid op Radio Caroline toen deze legende op 22 december 2017 nog maar eens een doorstart maakte vanuit de studio’s aan boord van de MV Ross Revenge, nog steeds te beluisteren via de oud BBC-zender op 648 kHz vanuit Orfordness. (ADG)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 380: Veronica, Joe en Tom (audio)

'Beter goed gepikt dan slecht geschreven'. Een mantra van Peter Koelewijn, dat voor Radio Veronica Lees verder

Blad 379: Freedb stopt, ‘Aether’ en Mi Amigo (audio)

• U had het moeten weten. Mooie liedjes duren niet lang, gratis info blijkbaar ook Lees verder

Blad 378: NRJ, Neteland, Omroep MAX

NRJ biedt je de kans op een gratis citytrip mét concert van uw favoriete sterren, Lees verder

Blad 377: Bingo, Veronica en BNR Nieuwsradio (audio)

Klein reisje vandaag. Soms ligt het nieuws ook gewoon de deur op de loer. Zoals Lees verder

Blad 376: Lijst, afscheid, gasten & een stem (video)

Ook in het nieuwe jaar wordt nog geteld. Afgeteld zelfs. Minder prettig nieuws over een Lees verder

Blad 375: Willy, Hans en Evi (video)

Ook voor ons wordt het spannend. Is er morgen een aflevering van deze rubriek? Als Lees verder

Blad 374: Ruben, Jan, NPO1 en Tineke (audio & video)

Als u Jan van Willy's nog niet kent, dan zal dat niet lang meer duren, Lees verder

Blad 373: Danny, Melinda en Jeroen (audio)

De eerste en tegelijk ook alweer aflevering 373. Het gaat vooruit, razendsnel vooruit. Dat is Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx