RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 380: Veronica, Joe en Tom (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Beter goed gepikt dan slecht geschreven’. Een mantra van Peter Koelewijn, dat voor Radio Veronica toch enigszins fout liep in 1966. Zonder twijfel lukt het Sven Ornelis en Anke Buckinx wel om een foutloos parcours te rijden in Disneyland Paris. En helaas… Tom Mulder zal nooit meer rijden. Toch niet op deze aardkluit. Niet van de minsten wuiven hem daarom passend uit…

De kippenboerderij die niet bestond, brandde helemaal uit!

We gaan een stuk terug in de tijd, naar de zeezender Radio Veronica, waar Tom Mulder het mooie weer hielp maken onder het pseudoniem Klaas Vaak. Maar dit terzijde. Flashback naar 13 januari 1966 toen het persbureau ANP een vals nieuwsbericht liet uitzenden om aan te tonen dat Veronica zich vrolijk van hun nieuws bediende. Zonder betalen. In aflevering 260 van René van den Abeelen’s syndicated programma ‘Muziektherapie’, dat in het weekeinde van 11 en 12 januari door een twintigtal stations zal worden uitgezonden, vertelt oud-ANP eindredacteur Bram Reijnhoudt hoe het die dag in zijn werk ging en… dat het helemaal niet nodig was geweest om Veronica op deze manier te ontmaskeren. Wanneer het programma, wààr te horen is, ontdekt u hier. (TB)

Joe gaat Disney-muziekjes zoeken in Parijs

Op zaterdag 18 januari ruilen Sven Ornelis en Anke Buckinx de Joe-studio in Vilvoorde voor een stek in Disneyland Paris om er een nieuwe ‘Disney Top 30’ te presenteren. Vorig jaar verkozen de luisteraars het liedje ‘Beauty & The Beast’ uit de gelijknamige tekenfilm tot favoriete nummer. ‘Let It Go’ uit Frozen haalde een knappe tweede plek en ‘Circle Of Life’ uit ‘The Lion King’ sloot de top drie af. Ook dit jaar mogen de luisteraars weer de lijst met de dertig mooiste songs helpen samenstellen. Alle suggesties zijn welkom via joe.be. Op zaterdag 18 januari gaat de lijst live de lucht in vanuit Disneyland Paris tijdens ‘Frozen Celebration’. (BvP)

Als ze samenwerken hierboven dan wordt het een spektakel!

De grootsten hebben er blijkbaar voor gekozen om rond de jaarwisseling te vertrekken. Rob Out stierf op 26 december 2003, Peter van Dam op 6 januari 2018. Op 2 januari 2020 volgde Tom Mulder hen, al werd het nieuws pas gisteren bekend gemaakt. Het was flink schrikken, niet in het minst voor vele oud-collega’s van deze unieke radiomaker. Een schokgolf trok donderdag dan ook door het medialandschap bij onze noorderburen.

Zowel onze collega’s van Radio.nl als van Spreekbuis.nl verzamelden er tal van reacties. Jingleweb.nl eerde Tom dan weer helemaal in hun eigen stijl, met een geweldige hommage jingles. Want dat was Mulder ook ten voeten uit… een jingle-freak. De begintune van zijn Veronica-programma’s combineerde hij met z’n andere passie; treinen. Even klikken op de naam van deze websites en u kan verder. (TB)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 379: Freedb stopt, ‘Aether’ en Mi Amigo (audio)

• U had het moeten weten. Mooie liedjes duren niet lang, gratis info blijkbaar ook Lees verder

Blad 378: NRJ, Neteland, Omroep MAX

NRJ biedt je de kans op een gratis citytrip mét concert van uw favoriete sterren, Lees verder

Blad 377: Bingo, Veronica en BNR Nieuwsradio (audio)

Klein reisje vandaag. Soms ligt het nieuws ook gewoon de deur op de loer. Zoals Lees verder

Blad 376: Lijst, afscheid, gasten & een stem (video)

Ook in het nieuwe jaar wordt nog geteld. Afgeteld zelfs. Minder prettig nieuws over een Lees verder

Blad 375: Willy, Hans en Evi (video)

Ook voor ons wordt het spannend. Is er morgen een aflevering van deze rubriek? Als Lees verder

Blad 374: Ruben, Jan, NPO1 en Tineke (audio & video)

Als u Jan van Willy's nog niet kent, dan zal dat niet lang meer duren, Lees verder

Blad 373: Danny, Melinda en Jeroen (audio)

De eerste en tegelijk ook alweer aflevering 373. Het gaat vooruit, razendsnel vooruit. Dat is Lees verder

Blad 372: DJ-transfers, storingen en Minerva (video)

Als de wereld blijft draaien, als iedereen zich aan de reguliere verwachtingen en andere exploten Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx