RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 376: Lijst, afscheid, gasten & een stem (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ook in het nieuwe jaar wordt nog geteld. Afgeteld zelfs. Minder prettig nieuws over een oud-medewerker van Radio Stad uit Antwerpen. Beter nieuws dan maar weer; een radiomaker die door een oud collega voor de camera’s wordt geïnterviewd. En omdat hij alomtegenwoordig is, duikt zelfs de Amerikaanse president op in deze rubriek.

Beverland gaat tellen – Marc van Vlaanderen is niet meer

Op 31 december 2019 werd alweer en definitief een decennium afgesloten. Bij Beverland kijken ze nog één keer achterom en zetten daarom de 1010 grootste hits van de afgelopen tien jaar in de juiste volgorde. Sinds deze ochtend, maandag 6 januari om 07:00 uur tellen Gerry De Graef, Jörgen Van Geffen en Ronnie De Beleyr af naar de nummer 1 van de 10’s. Die wordt op vrijdag 10 januari omstreeks 20:00 uur verwacht. Te beluisteren in het Waasland op 106.1 FM en wereldwijd via deze livestream…/… Afgelopen woensdag, op nieuwjaarsdag, overleed Marc Van Geffen. In de eerste helft van de jaren 80 was hij, onder zijn radionaam Marc Van Vlaanderen, één van de vaste presentatoren op het Antwerpse Radio Stad en bij Radio Mega in Hemiksem. Marc werd 64. (JvG)

Michel maakt het gezellig met Luc & Stella

Een kandidaat voor die vermaledijde Vlaamse canon – als u het ons vraagt – is Luc Appermont. Verankerd in het collectieve geheugen van de Vlaamse tv-kijker, zowel die van de publieke als de commerciële omroep. De ideale schoonzoon, hij zie z’n landgenoten liet horen hoe mooi hun taal is (waarna iedereen, eveneens collectief, iets anders ging brabbelen). Maar… ietsje minder bekend, alhoewel, is dat diezelfde Luc Appermont ook radio maakt(e). Veel meer dan het bekende Radio 2-programma ‘De Zoe Inval’ zelfs. Daarover en andere zaken vertelt hij bij Michel Follet in de talkshow ‘Aan het juist adres’, bij Eclips TV. Ook drievoudig Songfestival deelneemster Stella (foto bovenaan), hobbykok en stichter van kookclub ‘Al Dente’ Willy Lauwereys en hoofd van de European Fitness Academy, Bart Colombie, zijn te gast. AHJA wordt diverse keren herhaald van 6 tot 10 januari. (TB)

Four more years voor Rush Limbaugh

De Amerikaanse talkradiohost Rush Limbaugh heeft zijn contract met Premiere Radio Networks verlengd, zo bevestigde het syndicatebedrijf aan CNN Business, weliswaar zonder in te gaan op de details. Premiere is een onderdeel van iHeartMedia. Limbaugh’s contract zou later dit jaar aflopen. Het was uitgerekend president Trump die vrijdag het nieuws lekte tijdens een speech in Miami, al bleef dat ‘fragment’ eerst onopgemerkt. Trump en Limbaugh zijn al vele jaren de beste vrienden en de oerconservatieve Limbaugh geldt in de Amerikaanse radiowereld als veruit de belangrijkste protagonist van het beleid van de president. De twee zagen mekaar nog enkele dagen voor Kerstmis in Trump’s golfclub in West Palm Beach. “The Rush Limbaugh Show” bestaat intussen 31 jaar als nationale syndicate en het blijft de meest beluisterde nationale radio-talkshow in Amerika. Dat was het ook al in 1995 toen PBS de onderstaande documentaire maakte over het aparte radiofenomeen. (RDS)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 375: Willy, Hans en Evi (video)

Ook voor ons wordt het spannend. Is er morgen een aflevering van deze rubriek? Als Lees verder

Blad 374: Ruben, Jan, NPO1 en Tineke (audio & video)

Als u Jan van Willy's nog niet kent, dan zal dat niet lang meer duren, Lees verder

Blad 373: Danny, Melinda en Jeroen (audio)

De eerste en tegelijk ook alweer aflevering 373. Het gaat vooruit, razendsnel vooruit. Dat is Lees verder

Blad 372: DJ-transfers, storingen en Minerva (video)

Als de wereld blijft draaien, als iedereen zich aan de reguliere verwachtingen en andere exploten Lees verder

Blad 371: WDR , NRJ en Vlaamse Ardennen (video)

Een kleine wereldreis om deze laatste week van 2019 en tegelijk van het decennium mee Lees verder

Blad 370: Hasselt, Veronica & Vlaamse media (video)

Dan vertellen we gisteren iedereen dat we blij zijn dat we enkele dagen met vakantie Lees verder

Blad 369: DPG Media, hoorspelen en jingles (video)

Et voilà, dit is alweer het laatste Blad voor deze week. Het doet best deugd Lees verder

Blad 368: Offshore, piraten, MNM en Musica FM

Zeezenders hadden blijkbaar een speciale band met kerstmis. Om aan het grote avontuur te beginnen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx