RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 376: Lijst, afscheid, gasten & een stem (video)

Ook in het nieuwe jaar wordt nog geteld. Afgeteld zelfs. Minder prettig nieuws over een oud-medewerker van Radio Stad uit Antwerpen. Beter nieuws dan maar weer; een radiomaker die door een oud collega voor de camera’s wordt geïnterviewd. En omdat hij alomtegenwoordig is, duikt zelfs de Amerikaanse president op in deze rubriek.

Beverland gaat tellen – Marc van Vlaanderen is niet meer

Op 31 december 2019 werd alweer en definitief een decennium afgesloten. Bij Beverland kijken ze nog één keer achterom en zetten daarom de 1010 grootste hits van de afgelopen tien jaar in de juiste volgorde. Sinds deze ochtend, maandag 6 januari om 07:00 uur tellen Gerry De Graef, Jörgen Van Geffen en Ronnie De Beleyr af naar de nummer 1 van de 10’s. Die wordt op vrijdag 10 januari omstreeks 20:00 uur verwacht. Te beluisteren in het Waasland op 106.1 FM en wereldwijd via deze livestream…/… Afgelopen woensdag, op nieuwjaarsdag, overleed Marc Van Geffen. In de eerste helft van de jaren 80 was hij, onder zijn radionaam Marc Van Vlaanderen, één van de vaste presentatoren op het Antwerpse Radio Stad en bij Radio Mega in Hemiksem. Marc werd 64. (JvG)

Michel maakt het gezellig met Luc & Stella

Een kandidaat voor die vermaledijde Vlaamse canon – als u het ons vraagt – is Luc Appermont. Verankerd in het collectieve geheugen van de Vlaamse tv-kijker, zowel die van de publieke als de commerciële omroep. De ideale schoonzoon, hij zie z’n landgenoten liet horen hoe mooi hun taal is (waarna iedereen, eveneens collectief, iets anders ging brabbelen). Maar… ietsje minder bekend, alhoewel, is dat diezelfde Luc Appermont ook radio maakt(e). Veel meer dan het bekende Radio 2-programma ‘De Zoe Inval’ zelfs. Daarover en andere zaken vertelt hij bij Michel Follet in de talkshow ‘Aan het juist adres’, bij Eclips TV. Ook drievoudig Songfestival deelneemster Stella (foto bovenaan), hobbykok en stichter van kookclub ‘Al Dente’ Willy Lauwereys en hoofd van de European Fitness Academy, Bart Colombie, zijn te gast. AHJA wordt diverse keren herhaald van 6 tot 10 januari. (TB)

Four more years voor Rush Limbaugh

De Amerikaanse talkradiohost Rush Limbaugh heeft zijn contract met Premiere Radio Networks verlengd, zo bevestigde het syndicatebedrijf aan CNN Business, weliswaar zonder in te gaan op de details. Premiere is een onderdeel van iHeartMedia. Limbaugh’s contract zou later dit jaar aflopen. Het was uitgerekend president Trump die vrijdag het nieuws lekte tijdens een speech in Miami, al bleef dat ‘fragment’ eerst onopgemerkt. Trump en Limbaugh zijn al vele jaren de beste vrienden en de oerconservatieve Limbaugh geldt in de Amerikaanse radiowereld als veruit de belangrijkste protagonist van het beleid van de president. De twee zagen mekaar nog enkele dagen voor Kerstmis in Trump’s golfclub in West Palm Beach. “The Rush Limbaugh Show” bestaat intussen 31 jaar als nationale syndicate en het blijft de meest beluisterde nationale radio-talkshow in Amerika. Dat was het ook al in 1995 toen PBS de onderstaande documentaire maakte over het aparte radiofenomeen. (RDS)


Amptec
Blad Gemist?
Blad 1788: Benjamin Dalle, Radio Ludo, Creative Belgium Awards

Blad 1788: Benjamin Dalle, Radio Ludo, Creative Belgium Awards

• Minister Dalle schept (bijna) duidelijkheid over mux 11A • Ludo ging shoppen bij Pors • Bekroond: de creatiefste Belgische radio- en audiocampagnes
Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

• Winnaars Podclass 2023 bekend • Duitsland: extra zenders voor Bundesmux en mux NRW • Qmusic deed Bart Kaëll een foute remix cadeau
Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

• Win een last minute vakantie bij Nostalgie • Nederland: Radio- en tv-maker Bob Visser overleden • PURE gaf StuBru een nieuw jasje
Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

• De Hall of Fame van de radiosterren van Los Angeles • De leegloop van de langegolf • Spanje: RTVE eindelijk gewonnen voor DAB+?
Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

• Radio Viva leeft voort in Slowakije • VS: Tina Turner zeven keer meer op de radio • Waarom houdt Vlaamse radio niet van K3?
Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

• Barbara Callier ruilt radionieuws voor communicatie • Top 2000 Singalong Party krijgt vervolg • Wallonië: nieuwe campagne voor belRTL
Het Blad op deze dag
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx