RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 375: Willy, Hans en Evi (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ook voor ons wordt het spannend. Is er morgen een aflevering van deze rubriek? Als het van ons afhangt, hoeft dit niet persé. Van onze dokter moeten we sowieso uitkijken voor een burn-out in 2020. Een extra dagje geen nieuws verzamelen en uitschrijven, kan daarbij wonderen doen. Maar omdat we helemaal afhankelijk zijn van de (voorlopig onbekende) plannen van de vele radiomakers hier en elders, sluiten we dus niks uit.

Kort vervolgje op klein artikeltje (omgekeerd is ook mogelijk)

Gisteren hadden we het er al over: Ruben Block heeft eind 2019 zijn laatste programma gemaakt voor Willy. Hij was er niet lang, maar als locomotief om dit nieuwe station mee in de belangstelling te zetten, heeft zijn passage vrij behoorlijk gewerkt. Jan Van den Bossche vervangt hem op de vrijdagavonden. De man mag trouwens niet worden verward met zijn naamgenoot die al enkele eeuwen te zien is in de VTM-soap ‘Familie (een rol van Jef De Smedt). Meer over deze ‘Jan van de radio en eerder ook van de tv’, vindt u hier terug. Eerder had ook tv-maker Tim Van Aelst (o.a. Gimme Shelter), al een serie van zeven afleveringen gemaakt voor Willy. Annelies Orye (foto, Twitter), op vrijdag van 15:00 tot 18:00 uur, was wel iemand ‘onbekend’, die op de Willy demo-dag werd ontdekt en een plekje kreeg in het schema. (TDN)

Voor wie liever iets in handen heeft, is er nu ook het boek

In 2019 bestond de radio precies een eeuw in Nederland. Dat werd uitvoerig herdacht, een aantal van de belangrijkste activiteiten kon u trouwens volgen bij RadioVisie. Ook Hans Knot radiohistoricus en vaste columnist bij ons, had uitvoerig aandacht voor deze memorabele verjaardag. In de reeks ‘Een eeuw radio, 100 jaar geschiedenis’, schreef hij een aantal opmerkelijke gebeurtenissen neer. We publiceerden daarvan 21 afleveringen. Uiteindelijk verzamelde de auteur nog extra materiaal dat nu gebundeld verschijnt in het boek – hoe kan het ook anders – ‘100 Jaar radio’. Verrassende en af en toe ook vergeten gebeurtenissen over het ‘apparaat’ en de mensen die er bij betrokken waren. De uitgave is vanaf nu verkrijgbaar bij Stichting Mediacommunicatie(TB)

Wintermercado slaat nu ook toe bij de radio

De traditionele ‘wintermercado’ uit het voetbal lijkt nu ook toe te slaan in de radiowereld. Er is alweer een transfer. Evi Geysels verlaat immers het Antwerpse NRJ en trekt naar het Vlaams-Brabantse Joe. De Medialaan is haar trouwens niet onbekend, want vroeger al was ze aan de slag bij Qmusic. Nu enkel nog leren om zich niet van studiodeur te vergissen (in het weekend tussen 12:00 en 16:00 uur) en het komt goed. Evi Geysels werkte anderhalf jaar voor de zwarte panter, waar ze vooral tijdens het weekend (zaterdag én zondag: 17:00-20:00 uur) de luisteraars entertainde. Bijna tot tranen toe bewogen was ze, toen haar stem voor het laatst te horen was bij NRJ. Een emo-moment, samen met haar nu ex-collega’s. Robin Vissenaekens (directeur radio): Evi is jaren een vakvrouw en ze zal ons team vanaf nu versterken. Ze voelt net als de andere Joe-dj’s de leefwereld van frisse veertiger goed aan en houdt enorm van de greatest hits. Een gouden combinatie”. (TDN)

https://www.facebook.com/NRJBelgie/videos/493159484931499/


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 374: Ruben, Jan, NPO1 en Tineke (audio & video)

Als u Jan van Willy's nog niet kent, dan zal dat niet lang meer duren, Lees verder

Blad 373: Danny, Melinda en Jeroen (audio)

De eerste en tegelijk ook alweer aflevering 373. Het gaat vooruit, razendsnel vooruit. Dat is Lees verder

Blad 372: DJ-transfers, storingen en Minerva (video)

Als de wereld blijft draaien, als iedereen zich aan de reguliere verwachtingen en andere exploten Lees verder

Blad 371: WDR , NRJ en Vlaamse Ardennen (video)

Een kleine wereldreis om deze laatste week van 2019 en tegelijk van het decennium mee Lees verder

Blad 370: Hasselt, Veronica & Vlaamse media (video)

Dan vertellen we gisteren iedereen dat we blij zijn dat we enkele dagen met vakantie Lees verder

Blad 369: DPG Media, hoorspelen en jingles (video)

Et voilà, dit is alweer het laatste Blad voor deze week. Het doet best deugd Lees verder

Blad 368: Offshore, piraten, MNM en Musica FM

Zeezenders hadden blijkbaar een speciale band met kerstmis. Om aan het grote avontuur te beginnen Lees verder

Blad 367: 360° Audio, Ann & Born (video)

Morgen mogen we overal de restjes 'middernachtmiswijn' (leuk woord overigens) gaan verzamelen in de Vlaamse Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx