RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Blad 374: Ruben, Jan, NPO1 en Tineke (audio & video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Als u Jan van Willy’s nog niet kent, dan zal dat niet lang meer duren, vanavond kan u al een eerste keer kennis maken. Bij de Nederlandse nieuws- en actua zender NPO Radio 1 gaan ze meer… zingen, terwijl een andere Nederlandse eigenlijk niks meer hoeft te bewijzen, maar dat toch nog wekelijks doet. Chapeau!

Ruben verliet Willy, maar ze blijven vrienden

Leen weg bij Joe, Wine bij Qmusic, bijgevolg kon de derde telg van de DPG Media radiotak niet achterblijven. Ruben Block is bij Willy – digital only radio -, gestopt met zijn vrijdagavondprogramma dat hij vanuit zijn homestudio presenteerde. De laatste uitzending was eind vorig jaar. Er wordt geen vervolg aan gebreid. Kevin Moens (muzieksamensteller Joe& Willy): “Ruben Block ging altijd maar een reeks maken tot het einde van 2019, nu stort hij zich weer op zijn muziek”. Al zijn shows kan u trouwens opnieuw beluisteren via Willy.radio, of deze rechtstreekse link. Ene Jan Van Den Bossche (foto bovenaan), zaakvoerder bij TVspot.be, zal vanaf deze avond reeds in de plaats komen. Jan zit al sinds de lancering bij Willy en draait gewoon… Willy muziek. (TDN)

Er wordt meer gezongen bij NPO Radio 1 (maar dan wel heel kort)

NPO Radio 1 heeft vanaf vandaag meer gezongen jingles. Voor de nieuwe programma’s ‘Humberto’ en ‘Stax & Toine’ (beiden AVROTROS) heeft KH Music in Utrecht de nieuwe vormgeving gemaakt. Zowel de zendernaam als de programmatitels zijn daarbij ingezongen. Tot nu toe was de zendervormgeving voor NPO Radio 1 voornamelijk instrumentaal, met enkele uitzonderingen, zoals het sportprogramma ‘Langs de Lijn’. Verantwoordelijk voor de extra vormgeving zijn Jeroen Kuitenbrouwer, Ward Henselmans en Daan Jansen, die samen KH Music vormen. Zij produceerden eerder al de zendermuziek voor onder meer NPO Radio 1, de klassieke NPO Radio 4 en NPO 2 (TV). Jingleweb.nl kon in exclusiviteit een voorproefje laten horen. (TB)

Ze kwam, zag, stal harten en bleef!

Omdat iedereen en alles een moeder en bijgevolg een begin heeft, is dat net zo zeer het geval met vrouwelijks radiopresentatoren. Wie was er het eerst? Ach, puur cijfermatig zal dat de nodige opzoekingen vereisen, maar puur gevoelsmatig komen we toch steeds weer uit bij Tine de Nooij, voor het Nederlandstalige taalgebied. Omdat ze het anders deed, voor de populaire zeezender Radio Veronica werkte, een boegbeeld werd en een trend zette die al begon in… 1962. TV-maker Han Peekel, die terugblikt op de carrières van grote persoonlijkheden, zette in zijn recensie aflevering deze ‘grande dame de la radio’, centraal. Peekel praat over de carrières van grote regisseurs, cabaretiers, artiesten en de mensen achter de schermen. Logisch dus dat Tineke – ze maakt nog steeds radio bij NPO 5 – niet mocht ontbreken. Langs hier naar binnen om te kijken en te luisteren. (NC)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 373: Danny, Melinda en Jeroen (audio)

De eerste en tegelijk ook alweer aflevering 373. Het gaat vooruit, razendsnel vooruit. Dat is Lees verder

Blad 372: DJ-transfers, storingen en Minerva (video)

Als de wereld blijft draaien, als iedereen zich aan de reguliere verwachtingen en andere exploten Lees verder

Blad 371: WDR , NRJ en Vlaamse Ardennen (video)

Een kleine wereldreis om deze laatste week van 2019 en tegelijk van het decennium mee Lees verder

Blad 370: Hasselt, Veronica & Vlaamse media (video)

Dan vertellen we gisteren iedereen dat we blij zijn dat we enkele dagen met vakantie Lees verder

Blad 369: DPG Media, hoorspelen en jingles (video)

Et voilà, dit is alweer het laatste Blad voor deze week. Het doet best deugd Lees verder

Blad 368: Offshore, piraten, MNM en Musica FM

Zeezenders hadden blijkbaar een speciale band met kerstmis. Om aan het grote avontuur te beginnen Lees verder

Blad 367: 360° Audio, Ann & Born (video)

Morgen mogen we overal de restjes 'middernachtmiswijn' (leuk woord overigens) gaan verzamelen in de Vlaamse Lees verder

Blad 366: Leen, gratis muziek en dé Top 2000 (audio & video)

Ook RadioVisie ontsnapt er niet aan. Na een memorabele jaargang - tot op heden 2485 Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx