RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 372: DJ-transfers, storingen en Minerva (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Als de wereld blijft draaien, als iedereen zich aan de reguliere verwachtingen en andere exploten houdt deze avond en vannacht, en er bijgevolg niks abnormaals gebeurt, nemen we morgen nogmaals een dagje vrij bij Het Blad. Niet dat RadioVisie de tent helemaal gaat sluiten, er worden immers nog hitlijst-resultaten verwacht van Studio Brussel (De Tijdloze 100, om 20:00 uur) en Radio 2. Zowel die uit Nederland als uit Vlaanderen om 18:00 uur). Fijne wissel!

Een triootje presentatoren

Ze hebben niks met elkaar te maken, behalve dat ze samen in dit berichtje opduiken. Jarne Rediers (foto) vergezelt vanaf 4 januari aanstaande de luisteraars, op de zaterdagen en zondagen (17:00 en 20:00) uur bij NRJ…/… Leen Demaré heeft het in De Morgen over haar ontslag bij Joe en slaat al spijkers met koppen in de… kop: ‘Zij die me ontslagen hebben moeten beschaamd zijn. Niet ik’. Het stuk zit in principe achter een betaalmuur, maar u kan het toch gratis lezen. U komt er vanzelf achter hoe dat moet…/… En Harry (ex LLN (Louvain-la-Neuve) en Radio Alpine en Roularius, beiden in Roeselare) gaat zijn come back op de radio maken bij Melinda (Middelkerke 107.8 FM en Nieuwpoort 107.2 FM). ‘De Goede Golf’ is er terug vanaf zaterdag 4 januari tussen 08:00 en 10:00 uur. Niet kustbewoners kunnen hier online luisteren. (DIV)

Gestoord die radio!

De huidige weersomstandigheden zijn wederom verantwoordelijk voor een gestoorde ether, sommige zenders – ook lokale omroepen – worden, weliswaar met tussenpozen, geheel weggedrukt door buitenlandse stations. Het fenomeen doet zich vooral voor in Nederland, maar ook Vlaanderen ontsnapt er niet helemaal aan. Niet enkel de FM, maar ook DAB+ wordt geconfronteerd met plots opduikende zenders uit Frankrijk, het UK, Denemarken en Noorwegen. Ook de digitale ethertelevisie van TV Vlaanderen kan mogelijk last ondervinden. Het gaat om tijdelijk fenomeen. De storing gaat vanzelf weer dag als de weersomstandigheden veranderen, zelfs als dit maar beperkt is. (BVP)

De ‘8’ van Radio Minerva in beeld

Radio Minerva heeft een stel nieuwe jingles. Ze werden geproduceerd door het gerenommeerde huis PURE Jingles uit Hilversum. De Antwerpenaren maakten daarbij handig gebruik van een super aanbod van de Nederlanders. Tijdens de ‘Warmste Week’ namen ze voor geïnteresseerde partijen acht naamjingles op aan een leuke vriendenprijs. Daarbij werd de helft van de opbrengst aan de ‘Warmste Week’ geschonken. Schreven Nederlandse radiostations zich in voor een dergelijk pakketje, dan ging alweer 50% van de verdienste naar een enigszins vergelijkbare benefietactie, die aldaar ‘Serious Request’ heette en georganiseerd werd door NPO 3FM. Er is zelfs een filmpje van! (BGO)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 371: WDR , NRJ en Vlaamse Ardennen (video)

Een kleine wereldreis om deze laatste week van 2019 en tegelijk van het decennium mee Lees verder

Blad 370: Hasselt, Veronica & Vlaamse media (video)

Dan vertellen we gisteren iedereen dat we blij zijn dat we enkele dagen met vakantie Lees verder

Blad 369: DPG Media, hoorspelen en jingles (video)

Et voilà, dit is alweer het laatste Blad voor deze week. Het doet best deugd Lees verder

Blad 368: Offshore, piraten, MNM en Musica FM

Zeezenders hadden blijkbaar een speciale band met kerstmis. Om aan het grote avontuur te beginnen Lees verder

Blad 367: 360° Audio, Ann & Born (video)

Morgen mogen we overal de restjes 'middernachtmiswijn' (leuk woord overigens) gaan verzamelen in de Vlaamse Lees verder

Blad 366: Leen, gratis muziek en dé Top 2000 (audio & video)

Ook RadioVisie ontsnapt er niet aan. Na een memorabele jaargang - tot op heden 2485 Lees verder

Blad 365: Hitprofessor, hitlijst, hit tout court (video)

Visionairs waren het niet, doemdenkers kennelijk wel. Britten zijn altijd al rare vogels geweest natuurlijk. Lees verder

Blad 364: Friedl’, mediatransitie en mediatrends

Bij Radio 1 ziet er eentje Abraham aankomen We hebben elke dag de mond vol Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Steven
Steven
31 december 2019 - 17:23 17:23

Blijkbaar is er ook een comeback op TOPRADIO. Jeroen Gorus staat terug in de programmering tussen 9u en 12u.

johan
johan
31 december 2019 - 16:05 16:05

ook radio Meteor steunde deze actie, als opwarmertje voor het nieuwe jinglepakket die Pure jingles eind januari zal afleveren voor radio Meteor

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx