RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 370: Hasselt, Veronica & Vlaamse media (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dan vertellen we gisteren iedereen dat we blij zijn dat we enkele dagen met vakantie gaan, worden we weer ingehaald door de actualiteit. Maar kijk, alles voor het ‘vak’ nietwaar. Nieuws is zoiets als friet met frikandel. Het blijft niet al te lang heet. En een koude hap, lust niemand. Hasselt, een boek over de zeezender Veronica en de afgrond voor de Vlaamse nieuwsmedia die dichterbij komt. U hebt alle redenen om er niet gerust in te zijn. En tot slot nog maar eens proberen om deze rubriek morgen niét te laten verschijnen. Zucht!

En toen waren er plots twee Hasselt 1’s

Net voor het einde van jaar – een beetje omdat het moet van de wetgever – heeft nu ook Hasselt 1 zijn tweede frequentie in gebruik genomen. Het gaat om de 107.6 FM vanuit Kortessem genomen. Het lokale station is uiteraard al een hele tijd te volgen via de 107.2 FM, vanuit… Hasselt. Het zou raar zijn mocht die niet het geval zijn voor een station dat de naam van de provinciale hoofdstad gebruikt. Al moeten we er wel een kanttekening bij maken. De muziek op beide frequenties is niet dezelfde. Hasselt 1 kwam eerder dit jaar nog in het nieuws toen het eerste tv-net van de VRT z’n nieuwe logo voorstelde en dat bleek ‘verdacht’ veel te lijken op dit van het Limburgse radiostation. (GV)

Hier worden we stil en een beetje bang van

Kleine afwijking op de gebruikelijke inhoud in dit bericht. Geen radio, maar de Vlaamse media in z’n geheel. “De nieuwsdiversiteit is de voorbije vijf jaar stevig ingekrompen.” Dat concludeert doctoraatsonderzoeker Jonathan Hendrickx (VUB) in zijn pas verschenen onderzoek over de Mediahuisfusie tussen Corelio en Concentra. “Bijna niemand in deze sector heeft een businessmodel dat écht goed werkt.” Hendrickx onderzocht de voorbije maanden samen met Heritiana Ranaivoson (VUB) het aantal nieuwsstukken dat de Mediahuiskranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg onderling uitwisselden. Het onderzoek schept een beeld van een Vlaams medialandschap waarin steeds meer krantentitels samenhokken onder de armen van een handjevol grote uitgevers terwijl nieuwe en onafhankelijke initiatieven zo goed als dood geboren worden. “De ruimte in Vlaanderen is te klein.” Hierlangs om meer te weten te komen. (TB)

Wat u zelf doet, doet u niet noodzakelijk beter, maar wel goed

Het boek “Radio Veronica, hoe de wal het schip keerde” is opnieuw verkrijgbaar. Uitgeverij Aldus Boek Compagnie had in oktober de laatste exemplaren van de derde druk uitgeleverd. Auteur Hans Becker heeft nu zelf een vierde druk uitgebracht. Hans werkte van 1970 tot en met 1974 bij de zeezender en maakte duizenden foto’s. Ruim driehonderd, vaak niet eerder gepubliceerde opnames, zijn terug te vinden in deze uitgave. De auteur ging de nieuwe voorraad persoonlijk langs brengen bij het Museum van de 20e Eeuw. (Links op de foto bovenaan, naast Wim van de Water). Deze druk is verschenen in een beperkte oplage en de laatste kans om het aan te schaffen! Het boek is hier te bestellen. Met uw aankoop steunt u meteen ook het museum! (Mediapages.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 369: DPG Media, hoorspelen en jingles (video)

Et voilà, dit is alweer het laatste Blad voor deze week. Het doet best deugd Lees verder

Blad 368: Offshore, piraten, MNM en Musica FM

Zeezenders hadden blijkbaar een speciale band met kerstmis. Om aan het grote avontuur te beginnen Lees verder

Blad 367: 360° Audio, Ann & Born (video)

Morgen mogen we overal de restjes 'middernachtmiswijn' (leuk woord overigens) gaan verzamelen in de Vlaamse Lees verder

Blad 366: Leen, gratis muziek en dé Top 2000 (audio & video)

Ook RadioVisie ontsnapt er niet aan. Na een memorabele jaargang - tot op heden 2485 Lees verder

Blad 365: Hitprofessor, hitlijst, hit tout court (video)

Visionairs waren het niet, doemdenkers kennelijk wel. Britten zijn altijd al rare vogels geweest natuurlijk. Lees verder

Blad 364: Friedl’, mediatransitie en mediatrends

Bij Radio 1 ziet er eentje Abraham aankomen We hebben elke dag de mond vol Lees verder

Blad 363: Bart-Jan, Evi, Spotify en Gershon (audio)

Zo op het eind van het jaar worden ook in de radiowereld nogal wat transfers Lees verder

Blad 362: Grenzeloze DAB+, (weeral) Queen en de come back van een radiomaker op… tv (video)

Een editie waarin we u een nieuwe scan van uw DAB+-ontvanger aanraden (als u op Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x