RadioVisie

  • .
    .

Blad 369: DPG Media, hoorspelen en jingles (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Et voilà, dit is alweer het laatste Blad voor deze week. Het doet best deugd eens wat meer vrije tijd te hebben. Dat u daarvan kan meespreken, weten we. We trokken toch nog even onze stevigste wandelschoenen aan, want we vertrokken in Vilvoorde, maakten een ommetje naar Nazareth om te eindigen in Brexitland. Tot over enkele dagen!

Willy, Joe en Q zwaaien uit

Hadden we gisteren een fraai pdf-overzichtje in elkaar gestoken over de eindejaarsprogrammering van MNM, dan doen we dit vandaag nog eens over met de zenders die onder de commerciële vlag van DPG Media opereren (vier pagina’s en veel foto’s). Ze zijn inmiddels met een trio dat vanuit de Medialaan in Vilvoorde hun uiterste best doet om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. Het ouwe trouwe Qmusic voorop, de mannen en vrouwen van Joe middenin en het kleine, maar keurig selectief gekozen team van nieuwkomer Willy als meest recente aanwinst. Voor deze laatste wordt het trouwens de eerste van oud naar nieuw. Wat ze met z’n allen hebben bedacht, komt u nu al te weten, als u hier klikt. Uit uw hoofd leren, uitprinten en goed in het zicht ophangen, behoren tot de mogelijkheden. De keuze is helemaal voor u. (TB)

Hoe een klein Joods dorpje de wereld veranderde

Er loopt er hier eentje op deze redactie die helemaal wild is en wordt van hoorspelen. Toegegeven, ook de oudere collega’s denken vaak met heimwee terug aan de tijd dat dit soort meesterwerkjes in grote getale werden geproduceerd. De tijden zijn helaas veranderd en geen enkel Vlaams radiostation waagt er zich nog aan. U moet alweer een bezoekje brengen aan onze noorderburen om er dezer dagen eentje mee te pikken. ‘De Staat van Stasse’ bracht op kerstavond (24 december) op NPO Radio 2 een kersthoorspel tussen 20:00 en 22:00 uur. Hierin werden de luisteraars meegenomen naar de plek waar het allemaal begon, Nazareth, zo’n 2019 jaar geleden. Veel kans dat u het hebt gemist, maar in deze digitale tijden kijken we niet op een wonder meer of minder. U kan hier alsnog uw gemis inhalen(BVP)

Jingles die blijven stralen als de helderse sterren

Jinglebedrijf S2blue heeft een aardige video online gezet met een resing – nieuwe teksten op bestaande jingles – van een aantal PAMS jingles. Volgens het bijschrift is good old jinglemaker Steve England (Radio Atlantis) ervoor uit pensioen teruggekomen. We zien inderdaad de oprichter van Alfasound/Tapetricks en S2blue terug als stemregisseur. De resings zijn voor Manx Radio‘s Carnaby Street Club. PAMS was een jinglebedrijf in Dallas dat van 1951 tot 1978 bestond. Daarna kwam het in andere (meerdere) handen terecht. Tegenwoordig vaart men onder de JAM-vlag van Jon Wolfert, ook uit Dallas. Die onderneming bestaat nog steeds. De video is met een uitstekende camera en lens opgenomen, te zien aan de haarscherpe beelden met veel scherpte en diepte. Luister en kijk hieronder naar deze sessie. (Jingleweb.nl)

https://www.facebook.com/s2blue/videos/559978678177994/

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 368: Offshore, piraten, MNM en Musica FM

Zeezenders hadden blijkbaar een speciale band met kerstmis. Om aan het grote avontuur te beginnen Lees verder

Blad 367: 360° Audio, Ann & Born (video)

Morgen mogen we overal de restjes 'middernachtmiswijn' (leuk woord overigens) gaan verzamelen in de Vlaamse Lees verder

Blad 366: Leen, gratis muziek en dé Top 2000 (audio & video)

Ook RadioVisie ontsnapt er niet aan. Na een memorabele jaargang - tot op heden 2485 Lees verder

Blad 365: Hitprofessor, hitlijst, hit tout court (video)

Visionairs waren het niet, doemdenkers kennelijk wel. Britten zijn altijd al rare vogels geweest natuurlijk. Lees verder

Blad 364: Friedl’, mediatransitie en mediatrends

Bij Radio 1 ziet er eentje Abraham aankomen We hebben elke dag de mond vol Lees verder

Blad 363: Bart-Jan, Evi, Spotify en Gershon (audio)

Zo op het eind van het jaar worden ook in de radiowereld nogal wat transfers Lees verder

Blad 362: Grenzeloze DAB+, (weeral) Queen en de come back van een radiomaker op… tv (video)

Een editie waarin we u een nieuwe scan van uw DAB+-ontvanger aanraden (als u op Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx