RadioVisie

  • .
    .

Blad 368: Offshore, piraten, MNM en Musica FM

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zeezenders hadden blijkbaar een speciale band met kerstmis. Om aan het grote avontuur te beginnen of om een doorstart te maken. Starten doen ook tal van landpiraten. Eveneens tijdens de laatste dagen van het jaar. Een Nederlands ‘voorrecht’. De jongerenzender van de VRT zet nog eens alles op alles vlak voor de jaarwisseling, terwijl dat ook het plan is van een nieuwe lokale radio in het zuiden van West-Vlaanderen.

Niet enkel Jesus werd geboren met kerstmis

In de 60’s en 70’s doken al eens uit het niets nieuwe radiostations op met de kerstdagen. London in ’64, Caroline met een come back in ’73. Op de MV Mi Amigo was toen net een nieuwe mast opgebouwd, afgesnoept van Atlantis en nadien gebruikt door Caroline, Seagull en… Mi Amigo. Caroline prikte de uitzendingen van RNI door en bedankte de collega’s van Veronica en de nieuwslezers die naar Hilversum waren getrokken. Ook Atlantis was terug en deed de groeten aan alle collega radiostations en aan de… koningshuizen in België, Nederland en het UK. Met kerstdag 1974 bleef er nog één zendschip over met twee stations aan boord; Caroline en Mi Amigo. Tien jaar later was er trio, maar één jaar later was Laser er niet meer bij. In Vlaanderen werden de zeezenders vanaf 80′ ingeruild voor de vrije radio’s. (ADG)

Sneeuw met kerst is zeldzaam, radiopiraten zijn dat niet

De eindejaarsfeesten zorgen traditiegetrouw voor een boost van radiopiraten in Nederland. Zijn er in de loop van het jaar ook heel wat actief, in december is er minstens een verdrievoudiging. Ook eind 2019 is dit het geval, ze zijn vooral actief in het zuiden en het oosten. Bekende namen zijn onder andere; De Kerstboefjes, Kerstradio, Station Kerstrio en Muziekstad. In Zuid-Holland zijn Activity FM (92.3 FM), Dance Radio (104.2 FM), Stad Den Haag (104.2 FM) en Tune FM (93.9 FM) waargenomen. In Noord-Holland kon er worden geluisterd naar 4Play (99.2 FM), YES FM (97.1 FM), Radio Benelux (88.4 FM) en Dance Radio (87.5 FM). Ook in de Randstad is er aardig wat bedrijvigheid. Bij Etherpiraten.com vindt u het laatste nieuws over alle landpiraten in Nederland. Op Geheimezender.com en Piratenzenders.com kunnen diverse ‘vrije stations’ ook via het internet worden beluisterd. (BVP – Mediamagazine.nl))

MNM zwaait uit en Musica FM begon er aan

De kerstman heeft zijn cadeautjes misschien al uitgedeeld, desondanks heeft MNM tijdens de laatste dagen van 2019 nog enkele verrassingen in petto. We hebben een compleet overzicht in deze pdf-file gezet…//… Het zuiden van West-Vlaanderen is opnieuw een lokaal radiostation rijker. De afgelopen weken en maanden werd er al vrij regelmatig getest door Musica FM op 107.1 FM, dat vooral goed te ontvangen is in de regio’s Menen en Wevelgem. De vertraging en onderbreking had vooral te maken met het wegvallen van de zendlocatie. Het bekende Bissegemse Bijenhof, dat de deuren sluit, was eerder ook al de pleisterplaats van Gemini FM en Radio 19. Musica FM zoekt nog een definitieve oplossing voor hun tweede frequentie, die bedoeld is voor Kortrijk op 105.3 FM. Als beide zenders in de lucht zijn, slingeren de signalen zich mooi langs de boorden van de Leie en verder. (TB)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 367: 360° Audio, Ann & Born (video)

Morgen mogen we overal de restjes 'middernachtmiswijn' (leuk woord overigens) gaan verzamelen in de Vlaamse Lees verder

Blad 366: Leen, gratis muziek en dé Top 2000 (audio & video)

Ook RadioVisie ontsnapt er niet aan. Na een memorabele jaargang - tot op heden 2485 Lees verder

Blad 365: Hitprofessor, hitlijst, hit tout court (video)

Visionairs waren het niet, doemdenkers kennelijk wel. Britten zijn altijd al rare vogels geweest natuurlijk. Lees verder

Blad 364: Friedl’, mediatransitie en mediatrends

Bij Radio 1 ziet er eentje Abraham aankomen We hebben elke dag de mond vol Lees verder

Blad 363: Bart-Jan, Evi, Spotify en Gershon (audio)

Zo op het eind van het jaar worden ook in de radiowereld nogal wat transfers Lees verder

Blad 362: Grenzeloze DAB+, (weeral) Queen en de come back van een radiomaker op… tv (video)

Een editie waarin we u een nieuwe scan van uw DAB+-ontvanger aanraden (als u op Lees verder

Blad 360: Muziek, testpiloot en AJ Beirens (audio)

Een radio met beeld? Niet voor de echte fans!Publieke omroep zoekt 'testpiloten' voor de radioZou Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx